Muži A

Háje mění kouče. Místo trenéra Slabého povede mužstvo Petr Procházka

Háje mění kouče. Místo trenéra Slabého povede mužstvo Petr Procházka
Rezervu Žižkova dovedl trenér Petr Procházka na čtvrté místo v Pražská teplárenská přeboru, pak ale bývalý kouč Hostivaře v klubu skončil. Přebor ale neopustí, místo Zdeňka Slabého usedne na lavičku Hájů. „Se Žižkovem nebylo přesně dáno, jak dlouho v klubu budu. Náš rozchod byl korektní, pan Rýva věděl o tom, že mám nabídku z Hájů. A já jsem na ni nakonec kývl,“ prozradil Procházka.

Jak půlrok na žižkovské lavičce s odstupem hodnotíte?
Musím říct, že mě to určitě posunulo dál. Byl jsem rád, že jsem tu šanci dostal. Samozřejmě tam byly věci, které jsou pro trenéra vždycky složité. Třeba když se pustilo šest lidí do Hlavice. Na utkání pak chodili kluci z dorostu, které jsem viděl jen na zápase. Oni třeba dopoledne hráli svůj zápas a odpoledne nastoupili za nás. Byla to každopádně velká zkušenost a já jsem za tu štaci vážně rád. Hodně jsem si taky vzal od trenéra Trpišovského, s nímž jsem mohl spolupracovat.

V přeboru nakonec dál zůstáváte. Čím vás zlákal konkurent z Hájů?
Už když jsem končil v Hostivaři, tak tam byly nějaké kontakty, ale přišla nabídka ze Žižkova. Takový klub se prostě neodmítá. Pak mě Háje znovu oslovily. Dali jsme si nějaký termín, do kdy se bude čekat, jak se vyvine situace na Žižkově. Čas běžel, nešlo čekat do nekonečna a nakonec jsem se na Hájích dohodl. Ale znovu říkám, odchod od béčka Žižkova byl z obou stran korektní.

Na Hájích končí po pěti letech trenér Slabý, který původně naskočil k týmu jen na „chvíli“. Na jak dlouho jste domluvený v klubu vy?
O tomhle jsme se vůbec nebavili. V Hostivaři jsem byl dvanáct let, pak u béčka Žižkova půl roku. Uvidíme, jak to bude na Hájích.

Probral jste situaci klubu s trenérem Slabým? Dal vám třeba na startu nějakou radu?
Byli jsme teď oba na dovolené, takže si spolu ještě sedneme. On mi vypracuje zprávu, kde budou informace o týmu. Je dobré vědět o hráčích, co a jak kdo má. Někdo třeba kvůli práci nemůže chodit na všechny tréninky. Kdybych tu informaci neměl, mohl bych to vidět jinak, než by to odpovídalo situaci hráče.

Pracoval jste u rezervy Žižkova, který je v druhé lize, tedy mezi profesionály. Jak se vše změní v novém angažmá?
Háje jsou takový domácký tým, myslím, že tu jsou hráči, kteří vědí, na co mají. Tým je mladý, bude se zlepšovat. Myslím, že fotbalově je to ideální. A třeba na tréninku budu mít klidně pětatřicet hráčů. Kromě pátečního předzápasového tréninku se totiž budeme připravovat společně s béčkem. I kdyby kluků chodila půlka, bude nás dost. To bude paráda.

Háje jste viděl několikrát v akci. V čem by se tým měl pod vaším vedením zlepšit?
Myslím, že jaro odehrály Háje velmi dobře. V první půlce sezony měly nějaké problémy, ale pak se to zlepšilo. Jak jsem viděl tým, tak tam jsou kluci, kteří hrají futsal. Takže občas chtějí vyšperkovat akci, místo aby ji zakončili. Takže budu chtít, aby víc stříleli.

Nebyl pro vás trochu problém to, že Háje hrají domácí utkání na umělce?
Klub tuhle věc pořád řeší, samozřejmě je to jiné hrát na přírodní trávě. Ale už teď s béčkem Žižkova jsme často hráli na umělce, takže to zvládneme i na Hájích.

Máte představu, jaké změny v týmu nastanou? V minulosti se nešlo cestou nějakých nákupů, Háje sázejí na odchovance. Jak to bude za vás?
Určitě se někdo bude posouvat výš z dorostu, ale tam bývá ten skok hodně velký. Mám v hledáčku jednoho, dva kluky, kteří by si zasloužili dostat šanci zkusit si vyšší soutěž. Ale záleží na tom, jak se rozhodnou, mají ještě dva týdny čas na rozmyšlenou. S přípravou začínáme 22. července. Jinak pokud nikdo neodejde, tak musím říct, že Háje mají solidní základnu a velmi dobře pracují s mládeží.

Zmínil jste odchody, už víte o hráči, kterého Háje ztratí?
No, možná se najde někdo, kdo to bude chtít zkusit výš. Určitě někoho zaujal Jakub Novák, ten byl čtvrtý v tabulce střelců. O všem jsme se bavili, já přeju klukům, aby si zkusili vyšší soutěž. Ale taky mám nějaké zkušenosti, tak budu rád, než někomu kývnou, že se o tom pobavíme. Leckde mohou hráči něco naslibovat a realita může vypadat úplně odlišně.

Háje nakonec skončily na devátém místě. Jak vysoko zamíří pod vaším vedením?
Přebor je taková zvláštní soutěž, kde to vypadá, že nikdo nechce postoupit. Já bych řekl, že by Háje měly určitě mít na první polovinu tabulky. Podle mého mají kvalitu na to, že by mohly skončit i do pátého místa, tedy za předpokladu, že nepřijdou ve větší míře zranění.

 

René Machálek


pondělí 15.7.2013 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2503

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)
7.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Újezd P4
Mladší přípravka A (2015)
7.4.2024, 12:00, Háje UMT.
FC Háje – Spoje
Mladší žáci B (2012)
7.4.2024, 14:00, Háje T.
FC Háje – Xaverov
Starší dorost