Muži A

Hodnocení podzimu muži A

Hodnocení podzimu muži A
Vynikající start měli do Pražská teplárenská přeboru fotbalisté Hájů: v šesti kolech uhráli čtrnáct bodů a vypadalo to, že se musí okruh aspirantů na první místo rozšířit. Pak ale přišlo vystřízlivění a dlouhá série bez vítězství. V přeborovém poločase tak Háje figurují až na dvanáctém místě se ziskem 18 bodů. „Zaplaťpánbůh, že jsme v posledním kole vyhráli nad béčkem Motorletu,“ ulevil si trenér Petr Procházka.

Hodnocení podzimu po těchto výkyvech bude asi složité. Přesto zkuste říct, jak jste výkony týmu viděl z lavičky?
Za prvních šest kol bych musel dát týmu jedničku, ten zbytek byl výsledkově dlouho na pětku. Ale herně to tak špatné nebylo, horší jsme byli snad jen ve dvou utkáních. Určitě tam byly vidět dobré věci. Jen jsme se postupem času dostali do problémů a ty se nabalovaly.

Jaký byl ten největší? 
Hodně nás zabrzdilo zranění Nováka, to byl jeden z nejlepších střelců. Na začátku sezony jsme góly dávali jednoduše, po tom zranění jsme naopak neproměňovali ani jasné šance. Neúspěšná série se natahovala, začali jsme být nedisciplinovaní, byla tam znát frustrace. Nehrálo se třeba špatně, ale stejně se prohrávalo. Dostávali jsme hloupé góly, přišla i další zranění. Bylo to složité.

Nezbylo vám nic jiného, než dát šanci mladíkům z rezervy. Jak si vedli? 
Oni jsou schopní super odkopat zápas za béčko, tady jim ale v některých momentech chyběl klid. Ale šanci dostali a prali se o další. 

Nového Nováka, který by sázel soupeřům gól za gólem, jste ale nenašel...
Jiný klasický Novák tu nebyl, to je fakt. Zkoušeli jsme všechno možné, co se dalo. Na hrot šel dokonce ze stopera i kapitán Dub. Ale góly Nováka nám prostě chyběly, ty jsme nenahradili.

O trápení týmu v koncovce svědčí i to, že druhým nejlepším střelcem je gólman Tlustý. Co vy na to?
Nejvíc gólů za nás dal Grafnetr, který hraje v záloze, takže to také není útočník. Branek jsme na podzim zase tak málo nedali, je to hodně ovlivněné to nepovedenou sérií. Na začátku přeboru nám spadlo do brány všechno, do čeho jsme kopli. Poté zase nic.

Tlustý chodí zahrávat penalty. Co jste na to jako trenér říkal? 
Penalty kope už dlouho a já jsem s tím neměl problém. Jen se trošku změnilo při penaltě rozestavení, kdyby náhodou neproměnil, abychom byli schopní reagovat na situaci. Já jsem na tom zaběhnutém rituálu nic neměnil, chodí přece vždycky ten, kdo si na penaltu věří.

Jeden pokutový kop z pěti během podzimu nedal. Byly to nervy? 
Stalo se mu to poprvé za dobu, co na penalty chodí. To se prostě stane. Já jsem rád, že Martina v týmu máme.

Jak jste se srovnával s tím, že po šesti zápasech bez prohry naopak Háje nevyhrály osmkrát v řadě. To vás asi nenapadlo ani ve snu, co? 
To nenapadlo nikoho, že se tohle může stát. Bylo tam hodně zápasů, kdy to nebylo tak špatné, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Třeba béčko Žižkova. Oni v první půli nevystřelili na bránu a my vedli 1:0. Jenže jsme to neudrželi a prohráli. Nebo třeba s Vršovicemi jsme nedali nějaké tutovky, nastřelili dvakrát tyč, hra nebyla špatná, ale dobrý výsledek chyběl.

U
 zlomového utkání s ČAFC, kdy jste prohráli 2:8 a odstartovali tu nepovedenou sérii, ale asi podobná obhajoba neobstojí, že?
No, když v osmé minutě prohráváte 0:3, tak se to špatně otáčí. Sice jsme ještě snížili, ale rychle jsme dostali čtvrtý gól a bylo to. Oni pak mohli hrát v pohodě, čekat a hrát na brejky. Z nich nás trestali. Naopak na některých našich hráčích byla vidět nezkušenost. Třeba v Radotíně jsme prohrávali 0:4, ale když jsme ve druhé půli změnili rozestavení, prostřídali, tak jsme trefili břevno, dvakrát jsme šli sami na bránu. Ale už se to neotočilo.

Celkem jste nevyhráli osm duelů v řadě. Jak velká úleva to byla, když jste v posledním utkání podzimu získali tři body? 
Ta série byla výsledkově hrozná, všechny nás to štvalo, byli jsme vynervovaní. Na tréninku se o tom pořád mluvilo. Herně to nebylo špatné, ale nehraje se na krásu, není to krasobruslení. Proto zaplaťpánbůh, že se vyhrálo a rozlučka pak byla dobrá.

Neříkal jste si, že jste takový přeborový Norimberk, který nevyhrál dokonce šestnáct kol?
V hlavě jsem to měl. Oni mají snad deset remíz, ale zápas nevyhrají. Teď vedli venku 3:0 a zase to skončilo 3:3. Fandové je chválí, ale nejsou schopní to zlomit. My jsme sice nikdy o tři góly nevedli, ale na konci podzimu jsme naštěstí vyhráli. Když se teď za podzimem ohlédnu, tak mě nejvíc mrzí dva ztracené body s Přední Kopaninou a tři s béčkem Žižkova. 

Místo boje o první místo jste ale až dvanáctí. Přitom lídrovi z Královic jste vzdorovali statečně…
Ta jejich trojice útočníků, od nich to byla na podzim gólová smršť. Mají zkušené borce, co mají něco odkopáno. Když jim to ještě vzadu diriguje Hyský, tak by asi měli být první a jsou první. Ale my jsme s nimi nakonec prohráli 0:1 a ten zápas byl remízový. I jejich trenér Hyský v hodnocení řekl, že nebyli lepší. Prostě se ukázalo, že přebor je neskutečně vyrovnaný a každý může porazit každého.

Možná by to při problémech v koncovce chtělo hledat během zimy nějakého dalšího střelce, když není Novák fit. Bude to priorita číslo jedna? 
Chceme najít gólového útočníka, který bude schopný dát osm, deset gólů. Jinak Háje nepotřebují extra dělat nějakého hráče. Měli jsme na podzim osm zraněných fotbalistů, to samo o sobě pomůže. Na zkoušku tu máme dva kluky, ale musí se ukázat. Uvidíme, jak budou dobří a zda si řeknou o místo v týmu. Nebudeme hledat hráče jen do počtu, když někdo přijde, musí být lepší než naši kluci. 

Na co se mohou těšit hráči během zimní přípravy? 
Čeká nás turnaj ve Štěrboholích, hrají tam přeboroví soupeři. Stejně budou do sestavy naskakovat i kluci z béčka. Nejde tolik o výsledky, budu chtít vidět hráče v zápasech. Jinak budeme trénovat v domácích podmínkách, třikrát a někdy čtyřikrát v týdnu, k zápasům budeme mít doplňkové věci jako boxing, jógu, budeme taky v hale. Uděláme maximum pro to, abychom byli na jaro dobře připravení. Bodově jsme v tabulce na místech, kam nepatříme. O tom jsem přesvědčený.

René Machálek


čtvrtek 19.12.2013 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2136

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.3.2024, 14:00, Střešovice UMT.
Střešovice – FC Háje
Starší dorost
28.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci A (2009)
28.3.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci B (2010)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)