Muži A

Třeboradice - FC Háje JM 6:0 (4:0)

Třeboradice - FC Háje JM 6:0 (4:0)
Ve třetím jarním kole měly Třeboradice přivítat soupeře z Hájů na svém hřišti, ale kluby si prohodily pořadatelství a hrálo se tak na hájecké umělce, kde tým z Prahy 9 už jednou v této sezoně uspěl, na podzim tam vyhrál 2:1. Háječtí, tentokrát podle zápisu jako hosté, nastoupili v hodně oslabené sestavě a v pohodě hrající Třeboradice toho bezezbytku využily. Většinu utkání se totiž hrálo pouze na jednu branku a Třeboradičtí přidávali jednu parádní trefu za druhou.
6:0
18.kolo v So 21.3.2015 10:30
Háje UMT
Třeboradice
FC Háje

Komentář

Hned z prvního útoku domácí tým vytěžil rohový kop, který zahrával Grznár a dobře si na něj naběhl úplně volný Červenka, který ale nedokázal zamířit mezi tyče. O tom, že bude muset být hájecký brankář Voska neustále ve střehu, jej přesvědčil Grznár o chvíli později, když na něj vyslal dalekonosnou technickou střelu a Voska se musel hodně natahovat, aby míč vyrazil.

Střelecký účet se pak otevřel, když běžela šestá minuta. Z dálky se napřáhl Farkaš a Voska tentokrát letěl vzduchem marně, míč zapadl přesně k tyči - 1:0.

Jak již bylo řečeno, hrálo se především na polovině Hájů a na jejich branku se valil jeden útok za druhým. Krátce po první trefě mohl vedení navýšit Viktorin, pro kterého vybojoval míč Punčochář, ale Viktorinovy chvíle ještě měly přijít. Po této situaci vyzkoušel Voskovu pozornost téměř z půlky Grznár.

Pak se přece jen dostali ke slovu i "hosté". Po hezké akci se míč odrazil k Bednářovi, ale ten nedokázal prostřelit hradbu bránících těl. A následující akci přerušil útočný faul. To bylo ze strany hájeckého týmu vše, hra se zase přesunula na opačnou stranu hřiště a tam prakticky zůstala až do konce poločasu.

I přes velké množství gólových šancí pořád platil hubený stav 1:0. Navýšit jej mohl Farkaš, jeho hlavička
po rohovém kopu byla gólová, Voska ji bravurně vytáhl.

A pak už to začalo padat. 20. minuta - do míče se opřel Viktorin a nádherně zavěsil, 21. minuta - na rohu pokutového území dostal prostor Punčochář, který se napřáhl a proti jeho parádní technické střele neměl gólman nárok, 27. minuta - Grznár skvěle vyslal do sóla Viktorina, který si naběhl za obranu a míč napálil nechytatelně k tyči - 4:0!

Odpor hostů tak byl definitivně zlomen a skóre mohlo být ještě vyšší. Aktivní Punčochář vybojoval míč
a hnal se z boku na brankáře. Možná mohl přihrávat dvěma volným protihráčům, ale vystřelil, jeho rána šla jen do boční sítě. Grznár poté pálil zpoza šestnáctky těsně vedle a na poločasových 4:0 se tak už nic neměnilo.

Kvalita hry po přestávce trochu upadla. Třeboradičtqí fotbalisté si byli vědomi pohodlného náskoku
a ti háječtí by se už nejraději viděli po zápase v šatně.

Pátou trefu do hostující sítě si připsal v 53. minutě Grznár, který si dobře naběhl mezi obránce a Vosku prostřelil - 5:0. Posledn gólový moment pak přinesla 67. minuta. Po závaru se míč dostal ke střídajícímu Trnkovi, který se prosadil už dvě minuty po svém příchodu na hřiště - 6:0.

Snad první vážnější zákrok si třeboradický gólman Chmelíček připsal v 68. minutě, kdy na něj pálil Hančl. Fotbalisté Hájů si do konce utkání vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale dát gól jim prostě nebylo souzeno.

Třeboradice - Háje 6:0 (4:0)
Branky:
10. Farkaš, 20. a 27. Viktorin, 21. Punčochář, 53. Grznár, 67. Trnka. Rozhodčí: Gotthard, Nykl, Mesežnikov. Bez karet. Diváků: 40.
Třeboradice: Chmelíček - Hruška (74. Jedlička), Votava, L. Pechač, Farkaš - Vodička (67. Kuč), Čáp
(70. T. Pechač), Viktorin, Grznár - Červenka (56. Novák), Punčochář (65. Trnka). Trenér: Jiří Tesař.
Háje: Voska - Pravenec, Krejčí, Dub, Slabý - Rapant (67. Malý), Hovorka, Bednář, Hančl (70. Nezbeda) - Balík (35. Grešnjakov), Pánek (84. Provazník). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Bylo to hodně jednoznačné, od začátku jsme mohli vyhrávat velkým rozdílem. Soupeř byl údajně hodně oslabený, v poklidu jsme to dohráli, přidali další branky a jsem za to rád. Zasloužené tři body a šest krásných gólů."
Petr Procházka (Háje): „Když to vezmu, že máme patnáctičlenný kádr áčka a jedenáct lidí je zraněných nebo má dovolenou, tak je to těžké. Soupeř byl kvalitní, dal krásný góly. Doufám, že příští týden už to bude lepší, několik hráčů už se nám určitě vrátí."

Nejlepší hráč Třeboradic: Lukáš Pechač.
Nejlepší hráč Hájů: Ondřej Voska.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

Michal Káva


sobota 21.3.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3195

Další články