Muži A

Motorlet Praha - FC Háje JM 1:2 (1:0)

Motorlet Praha - FC Háje JM 1:2 (1:0)
Vzhledem ke změně pořadatelství z podzimu se předehrávaný duel 29. kola Motorlet B - Háje odehrál na umělé trávě na Hájích. Fotbalisté Hájů si tak na vlastním hřišti, v roli hostů, připsali tři plusové body do tabulky pravdy. Motorlet měl v sestavě hned sedm dorostenců. Ti svou rychlostí a pohybem Háje v první půli přehrávali, ale po přestávce se Háje svou zkušeností prosadily a vývoj zápasu otočily.
2:1
29.kolo v St 3.6.2015 19:00
Háje UMT
Motorlet
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Ve 4. minutě si Háje vybojovaly dva rohy v řadě, ale nic z nich nevytěžily. Motorlet vyslal první střelu v 5. minutě, ale z kopačky Šmorance byla nepřesná. V 7. minutě už ale Šmoranc mířil přesně a jeho střela zapadla k pravé tyči branky Hájů - 1:0.

Pak se hra odvíjela především mezi šestnáctkami a před brankami se nic nebezpečného nedělo.
Až v závěru poločasu se začaly prosazovat Háje. Soucha střílel nad branku, Dub těsně vedle a po rohovém kopu neprostřelil bránící hráče Vlasák.

Pět minut po přestávce vypálil domácí Čácha, ale míč skončil těsně vedle levé tyče Tlustého branky.
Od tohoto okamžiku začaly Háje postupně přebírat iniciativu, především přidaly na důrazu v osobních soubojích a mladíci z Jinonic se s tím nedokázali vyrovnat. Většinu soubojů prohrávali a z toho pramenil tlak soupeře.

V 63. minutě čelil Frank přímému kopu Brože, míč stačil u tyče vyrazit. V 67. minutě se na pravé straně uvolnil hájecký Balík, na zadní tyči našel Souchu, kterého si nepohlídal Eppert a Soucha tak pohodlně míč dorazil do sítě. Motorlet kontroval dvěma střeleckými pokusy střídajícího Konopáska, ale ani jeden cíl nenašel.

Háje zápas zlomily v 81. minutě. A opět to bylo po nedůrazu obrany Motorletu, která nechala Vlasáka hlavou z malého vápna zakončit na 1:2. Vyrovnání měl na hlavě Fischer, ale jeho zakončení chyběla potřebná razance.

Háje se tak posunuly na šestou příčku a Motorlet zůstal v dolní polovině tabulky.

Motorlet B - FC Háje 1:2 (1:0)
Branky:
7. Šmoranc - 67. Balík, 81. Vlasák. ŽK: 85. Fischer - 39. Bednář, 60. Slabý, 90. Brož.
Rozhodčí: Hlaváček - Tereba, Váša. Diváků: 40.
Motorlet B: Frank - Eppert, Dejl, Jaroš (72. Dobiáš), Fischer - Fiala (67. Konopásek), Čácha, Shpylchak, Těžký - Flaks, Šmoranc. Trenér: Zdeněk Mikuš.
Háje: Tlustý - Vlasák, Dub, Brož, Slabý - Soucha, Boháč (81. Provazník), Bednář (63. Krejčí), Hruška, Balík (90. V. Dvořák) - Rapant (72. Grešnjakov). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Zdeněk Mikuš (Motorlet B):
„Opět jsme dali příležitost dorostencům. V první půli to bylo dobré. Dostali jsme se do vedení a měli i další příležitosti. Po přestávce soupeř přidal na důrazu a naši mladí hráči se
s tím nedokázali vyrovnat. Postupně jsme se dostávali pod tlak a nechali si dát dva zbytečné góly, když jsme je nechali dorážet z bezprostřední blízkosti. I tom se projevila nezkušenost.”
Petr Procházka (Háje): „Zápas měl svojí kvalitu. Mladí kluci v první půli jezdili a my jsme se nějak nemohli chytit. Asi si někteří kluci mysleli, že to půjde samo. Druhou půli jsme hráli mnohem líp a projevila se naše zkušenost. Bylo velké horko a my jsme se s tím vyrovnali líp. Soupeři asi docházely síly.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Karel Šmoranc.
Nejlepší hráč Hájů: Michal Balík.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Matěj Soucha (Háje).

Lubor Mírek


středa 3.6.2015 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 3765

Další články