Předpřípravka A (2017)

Předpřípravka 2009: Turnaj Hamr 12.12.

Předpřípravka 2009: Turnaj Hamr 12.12.
V sobotu 12.12. jsme se zúčastnili poslední akce v tomto roce. Zakončili jsme rok turnajem na Hamru, kterého se zúčastnilo 8 týmů.
:
5.kolo v So 12.12.2015 09:00
Hamr Braník UMT
FC Háje
Turnaj
Diváci: 0,

Komentář

Hrálo se 4vs4 na 4 branky bez brankáře. Systém byl každý s každým, na dvou hřištích, turnaj velice pěkně a rychle plynul a model nám vyhovoval, protože jsme měli zápas, pak pauzu, pak zápas, pak pauzu a takhle stále do kola. Turnaj nám dal několik příležitostí k učení se.

Vzhledem k tomu, že se nám dařilo v dravosti i v předvedených výkonech, což se projevilo i ve výsledcích, přivítal jsem zápas s Čafkou, která nás přehrála. Po něm byli kluci zkleslí, a tak jsme si na poradě (někdy ji svolávali i sami kluci, chtěli ji, aby hráli lépe a něco se dozvěděli) povídali o tom, jak zareagovat, když se prohraje. Bylo na klukách jasně vidět, že mají radost z výher a že z této prohry byli smutní, a tak jsme si povídali, že i přesto, že se hraje naplno, tak se prohraje, ale důležitý je následující okamžik, jestli se podaří to otočit a dát opět do zápasu vše. 

Spíše jsme si povídali a zaměřovali pozornost na to, jak se kluci orientují v prostoru, zda jsou blízko či daleko od sebe. Myslím, že díky hře na 4 branky se nám více dařilo hledat si volná okénka na hřišti a z toho pramenily některé branky. Kluci většinou zvládali i rozehru od branky, která také nebyla snadná. Je to totiž hodně o výběru místa ostatních hráčů a když úplně nenabíhají, je to pro kluky těžko řešitelné a můžou se dostat jen tou situací pod tlak. Takových ale bude ještě hodně a rozehry od brány jsou na malém hřiště těžké a padá z nich hodně branek. 

Několikrát se v zápase objevily přihrávky, ty se celkem dařily. Opět tou ale souvisí s tím, zda jsou kluci blízko či daleko a měl jsem pocit, že na tomto turnaji se jim to dařilo vnímat více než v předešlých utkáních, turnajích. Byly tam i náznaky přešlapovačky, kterou jsme více zkoušeli na čtvrtečním tréninku, ve větší rychlosti se však zatím nepodařila. 

Děkuji rodičům za povzbuzování jejich ratolestí. Kluci nastříleli na turnaji nejvíce gólů a snad si jej náležitě užili. Děkuji panu Valovi za fotky z turnaje.

Turnaje se zúčastnili: Míša Holý, Ondra Mašek, Vojta Sajler, Luky Ulrych, Fíla Valo, Jára Votípka


sobota 12.12.2015 | Otmar Mansour | Přečteno: 2452

Další články