Mladší žáci D (2009)

Mladší žáci 2005 - Dolní Počernice

Mladší žáci 2005 - Dolní Počernice
Dnešní zápas z naší stany nedopadl vůbec dobře. Byl to boj o konec tabulky, který jsme bohužel nezvládli a zimu musíme přečkat na jejím chvostu. V tomto zápase jsme měli odehrát vyrovnanou partii a očekávali jsme výhru.
0:4
11.kolo v So 19.11.2016 12:30
Háje UMT
FC Háje
D. Počernice
Diváci: 0,

Komentář

Bohužel kluci nechali fyzičku a vše co se naučili asi doma a výkon neodpovídal naší kvalitě a zůstal daleko za naším očekáváním. Naše hra byla od začátku založena na individuálním výkonu, kdy si snad každý chtěl dokázat, že s míčem přejde přes všechny protihráče a zakončí. Zapomněli jsme na fakt, že fotbal je týmová hra a soupeř nám dal lekci z jednoduchosti a efektivity. Soupeř předvedl velmi málo kliček, ale oproti našim, byl soupeř pořád v pohybu, v náběhu a většinu situací řešil přihrávkou a tím překonání naši zálohu i obranu. 

Michal v bráně odehrál asi svůj nejlepší letošní zápas a první půli jsme jeho zásluhou dokopali do stavu 0:0. I přes poločasovou poradu se náš výkon nezlepšil a nezřídka byly vidět situace, kdy jsme s míčem šli do přesily a zbytek hráčů byl bez pohybu, bez náběhu a bez zapojení se do hry jenom pozoroval, co se stane. Soupeř začat naše chyby trestat a k ohrožení se dostával velmi snadno, z množství šancí dokázal čtyři využít. Koncem zápasu jsme hru konečně zjednodušili a přes nahrávky jsme se dostali k ohrožení brány soupeře. Bohužel zakončení bylo velmi slabé a pokud jsme již trefili bránu, tak se jednalo o střelu přímo do brankáře a razance se rovnala spíše slabé nahrávce.

V sezoně jsme předvedli plno lepších výkonů a pokud zhodnotím podzim, tak čím jsme měli silnějšího soupeře, tím jsme podali lepší výkon. I když to z tabulky není vidět, tak zápasy proti vedoucím týmům byly z naší strany vcelku vyrovnané a chybělo nám pouze lepší zakončení. Čím slabší byl soupeř, tím slabší byla i naše hra. V zápasech se silným soupeřem dokázali kluci zápas většinou odmakat ve vysokém tempu a týmovým pojetím hry doplněnou o pěkné individuální výkony. 

Zápasy proti slabším soupeřům jsou z naší strany více méně odchozené a takticky nezvládnuté. Je pravda, že proti silnějším soupeřům jsme nasadili o trochu silnější sestavu, ale jeden, nebo dva hráči nezachrání celý zápas. Je stále na čem pracovat a zimní přípravu zaměříme na fyzičku a týmovost. Do jarní části sezony musíme zapracovat na pohybu po hřišti, aby se nestávalo, že kluci buď bojují v chumlu, nebo jsou bez pohybu daleko od sebe. Pokud se nám podaří pár těchto základních pravidel přes zimu dostat klukům do hlavy a podávat vyrovnané výkony, tak by jsme se mohli posunout do klidného středu tabulky. V tomto ohledu nám snad pomůže zimní liga, kde se místo orientace na výsledek pokusíme soustředit na zkvalitnění týmového pojetí hry.

Sestava: Moravec, Schrojf Vilda., Schrojf Vašek, Zoul, Maršák, Mareš, Brunovský, Zahálka, Kolář, Audet, Veselý


sobota 19.11.2016 | Karel Moravec | Přečteno: 1802

Další články