Starší přípravka A (2013)

Zimní liga: Satalice - Starší přípravka 2006

Zimní liga: Satalice - Starší přípravka 2006
V neděli 8.1. 2017 odehrála starší přípravka A svůj první zápas v novém roce. Toto byl náš 2. zápas, celkově odehrajeme v zimní lize v Kolovratech 7 zápasů.
1:20
v Ne 8.1.2017 09:40
Kolovraty UMT
Satalice
FC Háje
Diváci: 18,

Komentář

V týdnu jsme měli dva tréninky, první lehký úvodní, druhý trénink byl náročnější, prověřili jsme si, jak jsou na tom hráči po prázdninách. V pátek jsme trénink neabsolvovali kvůli nepříznivému počasí a velkému mrazu. Nedělní zápas jsem tak bral, jako "kondiční" zkoušku, neboť hráči celý měsíc nehráli 5+1 a v týdnu před zápasem jsme byli pouze v tělocvičně. 

Ze soboty na neděli napadl další sníh, ale v Kolovratech zvládli hřiště perfektně připravit a nic nebránilo našemu prvnímu zápasu v novém roce. Naším cílem v zimní lize v Kolovratech je předvádět rychlý, běhavý fotbal a během 7 zápasů by s v turnaji mělo protočit 20 hráčů.

Hrací plocha byla na sněhové podmínky připravena velmi dobře, ale terén byl samozřejmě kluzký, což v ovládání míče někdy dělalo hráčům problémy. V situacích, kdy jsme netahali dlouho míč a rychle si jej předávali, soupeře jsme dostávali pod tlak a vytvářeli jsme si mnoho šancí. Spoustu situací hráči řešili chytře a využívali možnost rychlé narážečky. 

Byl to první zápas po delší pauze, takže pohyb na hřišti nebyl úplně ladný, někdy jsme se přizpůsobili soupeři a hnali se do chumlu. Úkol přes zimu je jasný, zlepšit první dotyk, komunikaci a přehled na hřišti. Pořád málo hodnotíme nahodilé situace, častokrát se hráči rozhodnou pro jedno řešení, nehledě na to, že se situace během pár vteřin změnila. 

Zápas se nám povedl, dokázali jsme vstřelit velký počat branek a další možnosti si připravit. Někteří hráči soupeře byli evidentně mladší, my jsme tohoto někdy využili a situace neřešili tak rychle, jak bychom mohli a tahali jsme dlouho míč, to by nás u jiného soupeře mohlo mrzet, proto jsme v posledních minutách přidali podmínku maximálně tří doteků. 

Zápasem jsme se pozitivně naladili do nového roku a dodali si chuť do tréninků.

Zápasu se zúčastnili: Holý, Domša, Konečný, Kubánek, Málek, Limberg, Pechanec, Slavík, Stříbrský, Zlatuška


neděle 8.1.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 1868

Další články