Mladší žáci C (2008)

ZL: Mladší žáci 2005 - Mladší žáci 2004

ZL: Mladší žáci 2005 - Mladší žáci 2004
V sobotu ráno jsme odehráli utkání proti kamarádům z 2004. Měli jsme jednoho na střídání, neboť Honzík nemohl dorazit, a tak jsme řešili i otázku brankáře. Kluky 2005 doplnili dva kluci z 2006.
3:4
v So 21.1.2017 09:30
Háje UMT
FC Háje
FC Háje B
Diváci: 12,

Komentář

Bývá zvykem, že když kluci nastoupí proti staršímu soupeři, mají respekt. Ten byl patrný i od prvních minut, kdy jsme začali hrát. V kabině jsme si povídali o tom, že hra je dnes důležitá, mít chuť hrát a mít radost a když padne gól, chtít dát. Zakřiknutější stav panoval až do situace, kdy jsme vstřelili branku na 1:0 a kluci viděli, že můžeme dát gól i o rok starším kamarádům. Utkáním nás provázel jeden nešvar, který o poločase zmínil v debatě i Kája, který si vlezl do brány, a to pohyb bez míče. Zvláště při rozehrávce od brankáře bylo patrné, že není komu přihrát. Druhý poločas již byl v tomto směru lepší, avšak ke spokojenému stavu je to ještě daleko, budeme si o tom povídat, ukazovat, vysvětlovat.

Naopak je třeba vyzdvihnout situace, kdy si kluci věřili, ať už to jsou souboje 1 na 1, kdy byla většinou patrná důvěra, že hráče přejde, či pohledné akce, kdy se dokázala hra roztáhnout a přenést. To byl hlavní úkol Tomíka, jakožto středopolaře, který hře dával dobrou myšlenku. Potěšen jsem byl z aktivity krajních záložníků, kteří v případě bránění dobře zavírali nebezpečný prostor a v případě zisku míče ho naopak otevírali. Kluci nechtěli dostat branku, zarputilost v tomhle směru byla vidět, blokovali střely, vraceli se v hojném počtu.

Chtěl jsem po klukách, aby si dovolili i v těžkých situacích, měli tendenci ve složité situaci odkopnout míč. Tím se nic nenaučíme. Pochopili, přestali to dělat a chvílemi i možná vyhledávat. Napadá mě Domčovo otočení s míčem, když mu dýchal na záda o hlavu větší protihráč. To jsou momenty, kdy se ani zdaleka nemůžeme zlobit, že hráč míč ztratí, protože se těmito situacemi učí a když tyto momenty nebudou přicházet, nenaučíme se mnoho potřebných věcí do fotbalu na větším hřišti.

V kabině jsme si udělali kolečko hodnocení, tedy každý z kluků hodnotil zápas. Kluci byli spokojení, zmínili věci, které se jim nevydařily, ale vyzdvihli věci, ze kterých měli dobrý pocit a které se v zápase povedli.

Děkuji klukům z 2006, Kubovi a Ondrovi, že přišli, byli velmi platnými hráči.

Zápasu se zúčastnili: Domča Mareš, Kája Hamala, Vašek Schrojf, Kuba Danda, Kuba Málek, Ondra Pechanec, Dymo Nykyforuk, Adam Lelkes, Tom Kolář


sobota 21.1.2017 | Otmar Mansour | Přečteno: 1509

Další články