Starší přípravka A (2013)

Ročník 2006: Na Xaverově jsme vstřelili 31 branek

Ročník 2006: Na Xaverově jsme vstřelili 31 branek
V horkém nedělním dopoledni jsme odehráli utkání v Horních Počernicích, kde svá utkání hraje místní Xaverov. Soupeř nastoupil na jednom hřišti s ročníkem 2006 a na druhém s ročníkem 2007.
24:31
(10:8)
19.kolo v Ne 28.5.2017 11:30
Xaverov H. Počernice T2
Xaverov
FC Háje
Diváci: 30,

Komentář

Už před zápasem jsme dnes chtěli postavit hráče s aktuálně lepší výkonností k sobě, abychom viděli, jaký progres ve starší přípravce udělali a jak bude vypadat hra, když budou hrát pospolu. Ve většině zápasech této sezóny jsme stavěli naše hřiště vyrovnaná.

Na druhém hřišti nastoupili hráči, kteří mají za úkol brát zodpovědnost více na sebe, neboť jí často nechávají na jiných. Dále zde nastoupili hráči, kteří v této soutěži nenastupují, ale v tréninku a v zápasech naší další soutěže ukazují velmi dobrou formu.

Na prvním hřišti nám to dnes šlo velmi dobře. Jediné, co nám dělalo trochu problém bylo vypořádání se s menším hřištěm, než jsme zvyklí. V polovině zápasu jsme po domluvě s domácím trenérem hřiště zvětšili. Kluci měli dnes velkou chuť a potvrdili to nejen střelecky. Během zápasu jsme viděli krásné akce, narážečky a individuální i týmové řešení situací.

Pokud budeme více sledovat prostor, otevřou se nám další možnosti, jak situace vyřešit. Pomalu zjišťujeme, že míč je opravdu rychlejší než hráč a má to i své výsledky.

Před zápasem jsme si povídali o tom, že výkon=dovednosti x snaha. Na druhém hřišti nám snaha ze začátku chyběla. Je pravda, že zde kluci nastoupili bez obvyklých tahounů, ale to i z důvodu toho, aby se dané role ujal někdo z přítomných hráčů. Jednoduché zaváhání, lehkomyslné ztráty míče, navádění míče do tří soupeřů, to byly nejčastější okolnosti, které vedly k soupeřovým brankám. Zde nám chybělo lepší čtení hry a efektivní rozhodování.To plyne z toho, že někteří hráči mají neustále hlavu dole a nevšímají si soupeřů. 

O nahrávce rozhoduje hráč s míčem a to, že si některý ze spoluhráčů řekne o přihrávku ještě neznamená, že mu musíme nahrát. Situace na hřišti se mění vteřinu po vteřině a je potřeba na to reagovat. V průběhu dalších čtvrtin se kluci zvedli a poslední do konce vyhráli. Příště to chce ale začít již od začátku.

Zápasu se zúčastnili: Dovhanyč, Goikoetxea, Hadraba, Holý, Konečný, Lacko, Limberg, Oráč, Pechanec, Slavík, Stříbrský, Sobotka, Šilhánek, Štěpánek, Trnka, Zlatuška.


neděle 28.5.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 1925

Další články