Mladší žáci A (2011)

Ročník 2004: Poslední domácí utkání v přeboru

Ročník 2004: Poslední domácí utkání v přeboru
V sobotním zápase proti týmu z čela tabulky jsme nezačali vůbec špatně.
1:4
(1:1)
23.kolo v So 27.5.2017 08:30
Háje UMT
FC Háje
Střešovice
Diváci: 20,

Komentář

Po vzájemném oťukávání, jsme několikrát zahrozili a jednu z šancí dokázal proměnit Alex, který měl ještě do prvního poločasu pár šancí, ale nejen on, bohužel jsme neudrželi nastolené tempo hry a ke konci poločasu jsme se uchýlili na jednoduchou hru, která neměla úspěch, nemůžeme jen odkopávat míče, za prvé to jako trenér nechci a přeji si, aby se kluci nebáli hrát rychle s míčem u nohy a v kombinaci, pokud se toho budeme držet, tak má soupeř mnohem více starostí, protože 90% odkopů se nám vrátí, jako bumerang hned zpátky a jsme pod tlakem, což stojí mnohem více sil. Při bránění dochází rychleji k úbytku sil, protože při útočení tolik na to hráči nemyslí.

Dalším problémem je, jakmile dáme rychlý gól, tak se často přestaneme soustředit a chce si dát každý branku, místo zodpovědné hry, kdy si kombinací můžeme připravit optimální řešení, je to z našeho pohledu bláznivá hra nahoru dolů, což se všem líbí, ale musí tam být i zastupování hráčů, je nám jasné, že kluci věří brankáři, když se nevracejí, ale nejde čelit rychlím kontrům, kdy soupeř jde do přečíslení. Při analýze inkasovaných branek v dosavadní části soutěží co hrajeme, jsme inkasovali pouze 15% branek, když jsme byli za míčem, 80% bylo po rychlé kombinaci soupeře, kdy jsme byli vytažení, a snažili se o přečíslení a špatnou přihrávkou nebo řešením jsme připravili soupeři šance.

Na čem musíme pracovat je přechod do útočné fáze a finálním řešení, či zakončení, máme dostatek šancí i proti týmům ze špičky, jenže s tím rozdílem, že mi potřebujeme na každou branku minimálně tři a čtyři šance, na rozdíl od vyspělých týmů, které to zvládají max na dva pokusy. Plusem našich hráčů může být i to, že nejvíce vytížení hráči z 60% dokážou nastupovat na více pozicích, teď bychom si přáli, aby se se přidali i další spoluhráči a my mohli býti mnohem silnější a méně čitelný pro protihráče. 

Dnes to bylo i poslední domácí utkání v přeboru na domácím hřišti, teď nás čekají tři venkovní zápasy, kde budeme muset potvrdit i nárůst formy nejen dobrým výkonem, ale i výsledkem, poslední zápasy jsme se snažili, ale bodově to nevycházelo.

Branky: 1* Alexis

Sestava: Luky = Marco – Kubík – Turbič = Týnka – Voty – Vili = Alexis ===) Tom – Johny - Jura - Maty – Nosíno – Dimo - Kony


sobota 27.5.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2066

Další články