Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: První podzimní kolo v Kunraticích

Ročník 2004: První podzimní kolo v Kunraticích
První podzimní kolo v pražské soutěži a opět v Kunraticích.
2:5
(2:3)
1.kolo v St 6.9.2017 17:00
Kunratice T.
Kunratice
FC Háje
Branky FC Háje: 14.,33. Krayushkin, 30. Peterka, 37. Kačerovský, 65. Nosková . Diváci: 20,

Komentář

Před týdnem jsme tam odehráli přípravné utkání, které jsme odehráli mnohem lépe, než to dnešní, ale není úkolem vyhrát o deset branek, od toho druhou soutěž nehrajeme, budou dostávat příležitost i hráči druhého týmu, ale musí pravidelně trénovat a pochopit, co po nich vůbec chceme hrát, hráči z prvního týmu jim budou chodit pomáhat, ale často budou nastupovat úplně na jiných postech, abychom poznali i jejich herní inteligenci, zdali se umí přizpůsobit roli, která je jim v daném zápase svěřena.

Dnešní utkání začalo rozpačitě, po neproměněných šancích jsme dostali branku, po naší chybě, Kubajs jako ´poslední se pustil do souboje, který si vysvětlujeme stále dokola, dobře si pustil míč do lajny, ale poté nepochopitelně zasekl a vydal se do středu na hranici vápna proti soupeři, který ho obral, šel sám na Davida, ten předvedl dva pohotové zákroky, jenže není možné, aby se jeden hráč dostal třikrát k zakončení na penaltě, během dvaceti sekund, to tam musí hráči doskákat i z druhého vápna po jedné noze, tudíž lajdáckost a podcenění soupeře. Po krásném pasu od Jury z lajny se dostal k zakončení Alex, který potvrzuje střeleckou formu, teda až na jednu situaci, kdy se zbavil i brankáře a poté z malého vápna pošle míč vedle, opět by to chtělo více koncentrace, v takových zápasech, jako dnes to nevadí, ale přijdou chvíle, kdy toto musí dát i se zavázanýma očima, protože jiná šance přijít nemusí. 

Branka číslo dvě, promáchnutí Lukyho, ještě jsme si to před zápasem říkali, k tomu špatné postavení Turbiče, proti týmu, kde máme dost šancí, to v součtu nevadí, ale jde o to, abychom se z toho poučili a neopakovali chyby stále do kola. Druhá branka opět po krásné a rychlé akci, Tyko získal na středu míč, posunul Jurovi do lajny, ten druhým dotekem na Klárku, ta s hlavou nahoře prodloužila na druhou, kde si nabíhal Kubík a bylo srovnáno. Chvíli na to, opět Tyko, posunul na Klárku a ta do ulice vysunula Alexe, ten se tentokrát nemýlil. Týčko se sice na středu necítí komfortně, ale na pozici šestky odváděl velké množství práce, která není tolik populární, ale před finální přihrávky měl výborné, mnohdy to chce míč rychleji od nohy, na druhou stranu, kdy si mají vyzkoušet technické dovednosti, než v takových zápasech, ale poté se nemůže divit, že dostane často nakopáno, ne každý kouše housle s úsměvem, nebo že si z něj dělá dobrý den, díky výborné práci nohou. Vedle něj nastoupila Klárka, umí dávat výborné finální přihrávky, ze kterých dnes mohli chlapci i Týnka těžit, jen mi přijde, že jsme často zbrklý, místo střely volíme přihrávku a opačně. Do druhé půle nastoupili Alex na stoperu, posledních dvacet minut odchytal i Mára. 

Čtvrtá branka = čítanková akce, která by se měla promítat, rychlý zisk míče posunutí za obranu do prostoru, kam následoval náběh Kubíka, ten to nezasekával, ale poslal rovnou na hranici vápna, kam se řítil Fany, ten si to posunul výborně do pohybu a výborně zakončil, pak následovalo prostřídání a fáze, na kterou se moc dívat nedalo, když se rodí hra a souhra, tak to často bolí, nedá se na to koukat, jen to chce čas, aby to vyrostlo do krásy, to jsme ještě nedali penaltu, která byla myšlena výborně k tyči, bohužel se otřela z druhé strany, bude ještě spousta, pro poslední branku si došla i Klárka, která završila svůj dobrý výkon, po spolupráci s Týnkou. Ještě jedna situace z druhé půle a chyba komunikace, či předvídání, Tyko si zaběhl do lajny, posílá míč na penaltu, kde jde do hlavičkového souboje místo útočníka, či pod hrotového hráče štítový záložník v podání Týnky, místo toho, aby jí to právě zťukli kluci pod sebe, v zápase nepropadl nikdo z kluků, ale otázka je, jak to bude se silnějším soupeřem, kde takové chyby, nemůžeme předvádět.

Branky: 14. Alexis (Jura), 30. Kubík (Klárka), 33. Alexis (Klárka), 37. Fany (Kubík), 65. Klárka (Týnka)

Sestava: Dave = Turbič - Kubajs - Luky - Jura = Klárka - Tyko = Lego - Hajnej - Týnka = Alexis ==) Maty - Johny - Ruby - Juny - Fany - Kubík - Mára

Fotogalerie ze zápasu: FOTO KUNRATICE - HÁJE


středa 6.9.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2302

Další články