Mladší žáci A (2011)

Ročník 05/06: Dnes jsme neměli střelecký den

Ročník 05/06: Dnes jsme neměli střelecký den
V sobotu nás čekalo druhé utkání v pražské soutěži skupiny B.
2:6
(2:2)
1.kolo v So 9.9.2017 08:30
Háje UMT.
FC Háje
Dubeč
Branky FC Háje: 31. Štěpánek, 35. Bartoš. Diváci: 30,

Komentář

Do utkání jsme nevstoupili dobře, byli jsme nervózní na míči, bez pohybu, soupeři jsme to až moc ulehčovali.

Je vidět, že pokud na hřišti není hlavní tahoun, vůdce, na kterého jsou kluci zvyklí z předchozí sezóny, dělá jim to velké problémy.

Vše začíná u sebedůvěry, kdy si hráč naběhne pro přihrávku, vezme na sebe zodpovědnost a chce míč. To nám v úvodu utkání hodně chybělo. Pokud měl jeden hráč míč, ostatní jen sledovali, co s ním udělá. Opravdu začátek se nám hrubě nepovedl.

Soupeř vstřelil dvě branky a to mohl přidat i další. Po pár střídání a hovorech s hráči se začala naše hra měnit. Začali jsme více běhat, více si nabíhat a více si dovolovat. Výsledkem byly dvě rychlé branky a poločasové skóre 2:2.

Ve druhém poločase jsme neustále útočili, ale naše útoky končily většinou u vápna soupeře. To byl pro nás největší oříšek. Řešení útočných kombinací nám ve druhém poločase nevycházelo. Naráželi jsme do soupeře, finální nahrávky byly nepřesné a byli jsme ve vápně nedůrazní. Vše se poté odrazilo proti nám, neboť soupeř vstřelil na konci zápasu čtyři velmi jednoduché branky a rozhodl tak o výsledku utkání.

Naši kluci mají potenciál, individuálně se technicky velmi dobře prosazovali. V mladších žácích je potřeba už ale i více. Je třeba hrát týmově, zodpovědně a dodržovat základní taktiku. Hlavním úkolem je najít v těchto hráčích nové vůdce, kteří přeberou zodpovědnost na sebe a strhnou svým výkonem další hráče. 

Zápasu se zúčastnili: Bartoš F., Borkovec, Francl, Goikoetxea, Holý, Maršák, Mareš, Schistek, Schrojf Vilém, Štěpánek, Zahálka.


sobota 9.9.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 1870

Další články