Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Lekce z produktivity

Ročník 05/06: Lekce z produktivity
V neděli jsme nastoupili proti poslednímu Barrandovu a všichni jsme doufali v druhou výhru v sezoně.
3:2
(0:2)
9.kolo v Ne 5.11.2017 17:00
UMT Chaplinovo náměstí
Barrandov
FC Háje
Branky FC Háje: 10. Bartoš David, 28. Moravec. Diváci: 20,

Komentář

Od začátku jsme byli aktivnějším týmem s velkým množstvím přihrávek, kliček a individuálních průniků. Naše hlavní zbraň byl výborný pohyb po hřišti, kdy zejména Filip Sojka na jednom a Tom žáček na druhém křídle často pronikali až do vápna, kde se pokoušeli nahrát, nebo zakončit. Čím více jsme soupeře tlačili, tím více si kluci dovolovali a z našeho pohledu se jednalo opravdu o výborně zvládnutý poločas. Bohužel jsme z tlaku vytěžili pouze dva góly. Jedna z mála věcí, které jsme klukům vytkli mimo produktivity bylo málo střel ze střední vzdálenosti a následný tlak na branku. Většinou se kluci snažili dotlačit míč do brány kombinačně, ale přes zhuštěnou obranu to šlo těžko. Ve chvíli, kdy jsme již z hranice vápna vystřelili jsme se bohužel nedostali k dorážce přes brankáře, který většinou vyrážel před sebe. První poločas mohl klidně skončit 10:0, ale i tak jsme s předvedenou hrou byli spokojeni.

S vidinou snadného vítězství jsme do druhé poloviny bohužel vstoupili s menší aktivitou a s daleko větším individuálním pojetím hry, z čehož pramenilo daleko méně šancí a soupeř nám začal míče jednodušeji odebírat a postupem času se i osměloval k protiútokům. Kluci se již do tempa nebyli schopni dostat a soupeř začal trestat naše individuální chyby. První varování přišlo v podobě penalty, kterou naštěstí soupeř kopl vedle. Z dalšího protiútoku již bohužel a trochu šťastně snížil na 1:2 a v tu chvíli se nám hra úplně rozsypala. Kluci se začali bát o výsledek po zkušenostech z minulého zápasu a vše, co nás zdobilo v prvním poločase se vytratilo. Soupeř vyrovnal a z poslední akce v zápase rozhodl utkání ve svůj prospěch. Soupeř z minima střel vytěžil maximum.

Po zápase na sebe byli kluci hodně naštvaný a některé to dohnalo i k slzám. I přes prohru ale musím kluky minimálně za první polovinu pochválit. Naše poslední dva zápasy jsme odehráli opravdu kvalitně. Když srovnám zápasy ze začátku sezony s těmi posledními, tak je znát zvýšená kvalita naší hry a hlavně souhra. Poslední dobou jsme konečně začali hrát týmově, kluci na sebe na hřišti hodně mluví, pomáhají si a nahrávají a je to znát i výsledkově. Sice jsme poslední dva zápasy nebodovali, ale hráli jsme těsná a vyrovnaná utkání. Barrandov patřil k soupeřům nejslabším, ale minulý zápas, který jsme odehráli ve stejné kvalitě se skoro stejnou sestavou proti druhým Kunraticím byl tomuto hodně podobný jak do předvedené hry, tak bohužel i do výsledku.

Sestava: Bartoš David, Brunovský, Moravec, Petr, Průša, Vagenknecht, Zlatník, Žáček, Sojka, Kupec, Matějka


neděle 5.11.2017 | Karel Moravec | Přečteno: 1924

Další články