Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Děti svými trenéry aneb "kdo si hraje, vítězí"

Ročník 05/06: Děti svými trenéry aneb "kdo si hraje, vítězí"
V sobotním chladném ránu jsme si střihli další přáteláček a jednalo se o jeden z nejlepších zápasů, jaký jsme od začátku sezony sehráli.
2:4
(2:2)
v So 17.2.2018 10:00
Schulhoffova UMT
FC Háje
Březiněves
Diváci: 15,

Komentář

Kluci odehráli výborné utkání a to po technické i taktické stránce. Ačkoliv tomu výsledek nenasvědčuje, tak jejich bojovnost a odvaha dodaly tomuto zápasu na jeho zajímavosti. Hrálo se velice atraktivní utkání, plné šancí na obou stranách. Klukům z Březiněvsi jsme se nemohli výškově vyrovnat, ale tento handicap jsme eliminovali bojovností, tvrdostí a lepší technikou. Důležitý aspekt utkání byl také způsob jeho vedení. Kluci si hru na hřišti řídili podle sebe a jejich organizovanost a všeobecný přehled na hřišti byl velice dobrý, my trenéři jsme hráčům pomáhali jen se střídáním a o hře jsme si povídali pouze na střídačce. 

V zápase jsme oproti jiným utkáním viděli mnohem více nahrávek a některé z nich měly opravdu vysokou kvalitu. Dokázali jsme soupeře přečíslit a dostat se jednoduchou souhrou za obranu. Z křídel jsme krásně centrovali do vápna, zpětné nahrávky s okamžitým uvolněním a náběhem do volného prostoru. V zakončení nám chyběl trochu větší klid a místy i štěstí, pokud bychom tento výkon podpořili ještě střelbou ze střední vzdálenosti, mohl být výsledek pro nás pozitivnější.

Pochvalu si samozřejmě zaslouží celé mužstvo, ale chtěl bych vyzdvihnout především výkony Adama Průši, který dokázal z pozice středního obránce velice dobře dirigovat celou hru a díky jeho povelům zůstala naše hra organizovaná. Další hráč, který si zaslouží speciální pochvalu je Matouš Petr, který nás podržel v mnoha tzv. tutových šancích, které si soupeř vytvořil. Zachytal velice dobrý zápas a pustil za svá záda jen malý zlomek z celkových střel, které na něj soupeř vypálil.

Největší pozitiva zápasu jsou bojovnost, to že kluci dokáží zahrát takticky velmi kvalitní zápas bez toho, aby jim kdokoliv musel radit kam mají naběhnout, nebo že se mají vracet. Po ztrátě míče se ihned vraceli zpět a chtěli míč vybojovat. Jediné, co nám v zápase nevyšlo je větší produktivita a více střelby z hranice vápna.

Zápasu se zúčastnili: Brunovský, Matějka, Ticháček, Moravec, Leipold, Petr, Rotari, Brychta, Erdinger, Kovbel, Průša


sobota 17.2.2018 | Michal Blažek, Karel Moravec | Přečteno: 2035

Další články