Mladší žáci A (2011)

Ročník 2005: S vyrovnaným nevyrovnaně

Ročník 2005: S vyrovnaným nevyrovnaně
V sobotu jsme odehráli domácí utkání proti Braníku. Tentokrát v kompletní sestavě s dostatečným počtem náhradníků jsme ve slunečném odpoledni nezvládli koncovku a vstřelili jednu branku.
1:12
(0:6)
19.kolo v So 14.4.2018 14:00
Háje UMT
FC Háje
Braník
Diváci: 30,

Komentář

Takovýto zápas pro mě patří do kategorie, který si trenér probírá ze všech stran, v hlavě mu běží celý den, celou noc a ještě další dny. Takový byl pro mě zápas s Braníkem, kdy se mi ve spánku promítaly jednotlivé akce, okolnosti a řešil jsem, jak postupovat dále.

V úvodních minutách byli kluci velmi nabuzeni a během prvních tří minut jsme si vytvořili výrazné šance, které mohly skončit gólem. Braník z první lehčí situace vstřelil branku. Dál jsme se dostávali do situací, i když Braník hru srovnal a byl i trochu důraznější na míči. Třetina skončila 3:0 pro hosty, a tak jsme měnili po dohodě s klukama rozestavení a řekli si pár věcí. Opětovně jsme se dostávali do brankových příležitostí, ale nepodařilo se nám vstřelit branku. Naopak na druhé straně se Braník radoval ve druhé třetině z dalších tří branek. Třetí jsme ještě měli chuť zabojovat, ale konec už byl v dominanci Braníka, kdy nám nastřílel více branek.

Výsledek hovoří o jednoznačném zápasu. V kabině jsme si s klukama pojmenovali, co dnes rozhodlo. Byly to v podstatě hlavně dvě věci, zakončení a důraz. Cítili jsme, že jsme si vytvořili více jasných šancí, dostali jsme se do situací 2 na 1, do nájezdů na brankáře, ale branku se podařilo vstřelit jen Tomasovi. A co jsme pocítili, byl důraz bílomodrých jak v osobních soubojích, tak ve větší vůli jít vstřelit gól a nedostat gól.

Poznatků z posledních zápasů mnoho, věcí k tréninku také. Umíme si říct, co trénovat, ale nemůžeme něco urychlit. Návyky, které můžou kluci mít v sobě z dob dřívějších, ale nemají, budujeme a je potřeba je budovat trpělivě. Některé věci řešíme tréninkově, některé urychlujeme, že si o nich zatím jen povídáme, ale tolik je nezažíváme.

S klukama jsme si v kabině definovali cíle na další tréninky, na co se zaměříme, kde i oni cítí, kam je potřeba směřovat věci k tréninku. Kdo byl na zápase, tak asi tuší, že to bude zejména zakončení v přečíslení a případně podčíslení s dohráním situace.

Naše psychika v zápase by z brankami rostla. Máme o víkendu pauzu, věřím, že natěšenost vstřelit Střešovicím více branek bude vysoká a úspěšnost také.

Děkuji panu Černému za každozápasovou fotodokumentaci.

Zápasu se zúčastnili: Tom Pokorný, Adam Lelkes, Vašek Schrojf, Kuba Danda, Dymo Nykyforuk, Simon Větrovec, Fila Prachař, Šíma Černý, Tom Kolář, Alex Klymskyj, David Andronikov, Tomas Järvinen


sobota 14.4.2018 | Otmar Mansour | Přečteno: 2393

Další články