Mladší žáci A (2011)

Ročník 05/06: Bojovnost a vůle

Ročník 05/06: Bojovnost a vůle
V brzkém sobotním ránu nás čekal soupeř na druhé straně Prahy - Xaverov. Opět nás čekal soupeř, který hraje o čelo tabulky.
5:2
(3:1)
14.kolo v So 5.5.2018 08:45
H. Počernice UMT
Xaverov
FC Háje
Diváci: 25,

Komentář

V návaznosti na poslední nepovedené utkání, kde jsme za celý zápas ohrozili soupeře pouze pěti střelami (přičemž držení míče bylo více než z poloviny na našich kopačkách) jsme nyní v předzápasové přípravě (respektive v její teoretické části) kladli velký důraz na zakončování našich akcí. Pro celý tým jsme si pak vytyčili cíl, ke kterému jsme si zvolili i pozitivní motivaci.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Na našich hráčích byla znát obrovská vůle po vítězství, k čemuž patřila bojovnost a nasazení, které nám v minulých zápasech chybělo. Soupeř po čtvrt hodině hry zjednodušil hru a začal prověřovat našeho brankáře z větší dálky. Bohužel dvě takové kvalitně umístěné střely se mu opravdu povedli a odskočil nám o dva góly. Bojovnost našich hráčů to ovšem nezlomilo. Podařilo se nám proto v brzké době snížit skóre na 2:1. Vysoké nasazení, které se projevovalo nejen ve hře dopředu, ale i při bránění, kdy naši hráči jezdili opravdu po "zadku" a všechny souboje i přes vyšší důraz soupeře vždy podstupovali, nám bralo v závěru poločasu sílu. Soupeř, který měl více hráčů, tedy i více sil, nás z jednoho protiútoku v závěru poločasu potrestal. Poločas tedy skončil 3:1.

O poločase jsme nabrali nové síly, zhodnotili si co se nám v prvním poločase podařilo a řekli si že jsme oproti minulému zápasu zvýšili již teď počet střel skoro trojnásobně. Odměnou za to je i vstřelená branka. Nahecování hráči se tak vrhli do druhého poločasu a svoje odhodlání přetavili brzy v kontaktní gól, tedy na 3:2. Soupeř se ovšem nevzdával a utkání naklonil opět na svou stranu (4:2). Bojovnost a vůle z našich hráčů však nemizela. Díky tomu jsme po faulu na našeho hráče v pokutovém území kopali penaltu. Kvalitně kopnutou penaltu nám bohužel pro nás chytil brankář Xaverova, který předvedl nadstandartní zákrok.

Vůle a bojovnost nás neopouštěla a proto jsme se na vlně adrenalinu pokoušeli zapojit všechny síly. Soupeře jsme "přimáčkli" k jeho bráně avšak branku nevstřelili. V poslední minutě nás na pokraji sil potrestal soupeř z protiútoku na konečných 5:2. Skóre sice není na první pohled lichotivé, avšak bojovnost a vůle našich hráčů toto předčí. Změna přístupu, kterou kluci projevili právě v tomto zápase ukazuje, že tento tým má v případě maximálníhonasazení vysoký potenciál.

Zápasu se zúčastnili: Bartoš Filip, Borkovec, Hamala, Holý, Mareš, Maršák, Limberg, Štěpánek, Zlatník, Kovbel.

 


sobota 5.5.2018 | Martin Holý | Přečteno: 2036

Další články