Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Jsme rádi, že vás máme

Ročník 2009: Jsme rádi, že vás máme
Další z jihoměstských derby mezi naším klubem a Duklou JM ukázalo, že k výchově dětí se dá přistupovat různě. Za všechny trenéry FC Hájů musím klukům poděkovat, za to, že je máme, a že jsou takoví, jací být chtějí a ne takoví, jací by podle názorů některých dospěláků měli být.
31:10
(17:7)
5.kolo v So 6.10.2018 14:15
Mikulova UMT
Dukla JM
FC Háje
Diváci: 35,

Komentář

Pojďme na okamžik odhlédnout od konečného skóre. Kdo na hřišti rozhoduje kdy přihrát, vystřelit, obsadit, kam naběhnout, kdy udělat kličku? Trenér? Rodič? Hráč? V tom byl hlavní rozdíl mezi naší a soupeřovou hrou. U soupeře všechno zmíněné a mnoho dalšího řídili a rozhodovali trenéři. U nás se kluci rozhodovali samostatně a nutno podotknout, že tím často vyprodukovali krásné fotbalové akce a góly.

Ano, výsledkově jsme jednoznačně prohráli, herně si ale troufám říct, že jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Fotbalovost byla jednoznačně více vidět v našich individuálních i týmových akcích. Někdo se mnou nemusí souhlasit, tím pádem máme pravděpodobně jiný pohled na to, co považujeme za fotbalovost. Já to vidím jako schopnost samostatného, konstruktivního rozhodování i v krizových situacích. Tyto vlastnosti naši hráči mají, možná by se projevily i u hráčů Dukly, avšak přes množství hlasitých pokynů, příkazů, často i nadávek a výčitek kluci soupeře neměli možnost k samostatnému rozhodování. Škoda, rád bych viděl hru dětí, a ne hru trenéra.

Ještě jednou všem klukům za jejich výkon děkuji a tleskám! Nenechte si prosím zkazit zážitek ze hry malicherným výsledkem.

Zápasu se zúčastnili: Víťa Dovhanych, Dan Adamec, Miky Juráček, Jára Juráček, Vojta Sajler, Fíla Valo, Marťas Sršeň, Maty Petrák, Ondra Tomášek, Míša Holý, Tom Kubík, Maty Fiala, Dan Závorec, Jára Votípka, Mára Kulhánek, Matěj Mrzena


sobota 6.10.2018 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 1817

Další články