Muži A

KRÁLEM PŘEBORU HÁJE NEBUDOU, CHTĚJÍ MÍT ALE NEJLEPŠÍHO KANONÝRA

KRÁLEM PŘEBORU HÁJE NEBUDOU, CHTĚJÍ MÍT ALE NEJLEPŠÍHO KANONÝRA
Bitva o první místo, stejně jako bitva o nejlepšího kanonýra pražského přeboru fotbalistů, je v plném proudu. Velmi blízko je v obou soutěžích Zličín. Dvě kola před koncem přeboru vede tabulku a jeho kanonýr Miroslav Novák je se 24 góly v čele soutěže střelců. O jednu trefu před Josefem Bičaníkem z Hájů. Ty jsou na desátém místě tabulky, přesto by se tým rád dočkal v sezoně této prestižní trofeje. ?Bičaník je původem záložník, ale já jsem ho posunul do útoku a někdy po šestém kole jsem vyhlásil cíl, že z něj bude král střelců,"směje se trenér Hájů Zdeněk Slabý".

A jeho plán se daří naplňovat, i když ještě ne úplně. Kanonýr Hájů je totiž ve střelecké listině na druhém místě.


"Když už nemůžeme myslet na to, že budeme králem přeboru, tak bychom mohli vyhrát tuhle soutěž," hlásí kouč.


Plán měl ještě jednu výjimečnost. Bičaník dlouho nezahrával pokutové kopy. "Už to vypadalo, že dopadne jako kdysi útočník Stanislav Griga ve Spartě. Ten dal v lize sto branek a ani jedna nebyla z penalty," tvrdí trenér Hájů Slabý.


Jenže v případě Bičaníka už se tenhle cíl naplnit nepodaří. Dvě branky na jaře dal z pokutových kopů. "U nás vždycky pět lidí kopalo penalty na brankáře Tlustého a ten potom rozhodoval, kdo jí půjde zahrát případně při zápase. No a nedávno, když byl na penaltu určený právě brankář Tlustý, se zahrávání pokutových kopů vzdal a určil právě Pepu Bičaníka," prozrazuje kouč Hájů.


Pokud se nakonec povede Bičaníkovi soutěž kanonýrů vyhrát, může brankáři Tlustému vážně poděkovat. Ve vzájemném souboji Zličína a Hájů totiž právě Tlustý chytil Novákovi pokutový kop. "Takže mu vlastně pomohl dvakrát," usmívá se Slabý.




VÍTĚZSTVÍ V SOUTĚŽI KANONÝRŮ? V KABINĚ TO ŘEŠÍME, PŘIZNAL STŘELEC BIČANÍK


V posledních třech kolech zaznamenal celkem šest gólů, ale stejně mu to k vedení v soutěži kanonýrů nestačí. Na lídra tabulky střelců ztrácí Josef Bičaník, kanonýr Hájů, jednu trefu. I tak je ale s 23 trefami spokojený. "Po podzimu jsem měl třináct gólů, teď jich mám o deset víc, takže když se trefím do konce sezony ještě dvakrát, bude to podle mých představ," svěřil se Bičaník, jenž v posledním kole pomohl svému týmu k cenné výhře 3:2 nad aspirantem postupu z Radotína.



Dal jste dva góly, váš konkurent Novák ze Zličína ale zaznamenal hattrick. Jste zklamaný, že i při dvou trefách jste o gól pozadu?


Já to samozřejmě sleduju, zvlášť, když se blíží konec sezony, ale že bych se třeba hned po zápase pídil, jak si vedl můj konkurent, to teda ne. Od toho jsou v klubu jiní lidé. Kluci v kabině to pak samozřejmě hecují.



Háje jsou v klidném středu tabulky, dá se říct, že vaše vítězství v soutěži kanonýrů je cílem týmu pro zbytek sezony?


Je pravda, že teď už tuhle věc v kabině řešíme. A jestli je to náš cíl? Dá se to tak říct. Chceme k tomu ale samozřejmě hrát i dobrý fotbal.



V poslední době vám to do sítí soupeřů padá, hraje tým vyloženě na vás?


Teď jsem dal třikrát za sebou dva góly, jsem spokojený. I když třeba Radotín jsme porazili asi trochu se štěstím. Oni to i za stavu 2:2 dost otvírali, bod pro ně v boji o první místo nic neřešil. Je taky pravdou, že těch gólů mohlo být i víc, dvakrát tam ale rozhodčí mávl ofsajd. Nejde o to, že jsem já nedal gól, jde o to, že pak můžou takové věci ovlivnit výsledek.



Vstřelil jste vyrovnávací gól z penalty, přitom jste byl faulovaný. Nebál jste se nezdaru?


Říká se, že faulovaný hráč nemá chodit kopat. Ale tohle nebyl nějaký velký faul. Kdyby mě soupeř nějak sejmul, tak bych asi nešel, ale neměl jsem problém. Penaltu už jsem kopal na jaře podruhé a proměnil jsem. Novák ze Zličína dal z penalty gólů snad osm.



Za vítězství v soutěži je zajímavá odměna v podobě sudu piva a také buřtů. Za každý gól je to jeden kilogram těchto uzenin. Háje mají hodně mládeže, uděláte jim táborák? Nebo jak s nimi naložíte, pokud vyhrajete?


Jako odměna je tam tuším nějaké pivo a ty buřty. Klub má slavit výročí, takže bych to spojil s tím. A že by těch buřtů bylo moc, toho bych se nebál. Kdybych měl uspokojit všechny lidi, co tu soutěž kanonýrů řeší, tak bych musel dát těch gólů tak padesát (směje se).



K zápasům nastupujete na umělé trávě kvůli nevyřešené situaci ohledně kusu hřiště s přírodní trávou. Pokud prý vyhrajete soutěž kanonýrů, mohli by vám předávat cenu právě na místech zarostlých vysokou trávou, je to pravda?


Tak hraní na umělce je dost vyčerpávající, je to pro nás určitě handicap. A kdyby to pomohlo řešení té situace, a my jsme mohli zase nastupovat doma na normální přírodní trávě, tak bych se podobné věci určitě nebránil.





Soutěž kanonýrů očima Lubora Mírka, zástupce Zličína


"Hrajeme o první místo přeboru a Novák bojuje o vítězství v soutěži střelců. Prioritou je pro nás první místo v tabulce, ale samozřejmě se nebráníme oběma vítězstvím. Ve hře je zajímavá odměna od pražského primátora, pivo, šampaňské, buřty. Novák má určitě ambici, aby tuhle soutěž vyhrál. Proti rezervě Bohemians Praha dal tři góly, odehrál ten zápas skvěle. Zajímavé určitě je, že mohl mít větší náskok. Kopali jsme penaltu, ale míč si vzal překvapivě jiný hráč a penaltu nedal. To je škoda. Taky se dostal do hry David Čejka z Uhříněvsi. Dal vyšehradské rezervě pět gólů a celkem nastřílel už 22 branek. Bude to asi ještě zajímavé."


-sks-


neděle 13.6.2010 | Klub | Přečteno: 2491

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

20.4.2024, 09:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka B (2016)
20.4.2024, 10:15, Březiněves T.
Březiněves – FC Háje
Muži A
20.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Vršovice
Mladší dorost B
20.4.2024, 10:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
20.4.2024, 10:45, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Muži B
20.4.2024, 11:00, Xaverov UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
20.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci A (2009)
20.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Náchod
Starší žáci B (2010)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 09:00, Braník UMT.
Braník – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Koloděje T.
Koloděje – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
21.4.2024, 12:00, Nad Přehradou T.
ELFA – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
21.4.2024, 14:30, Háje T.
FC Háje – Zbraslav
Starší dorost
21.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší dorost A
21.4.2024, 17:00, Štěrboholy T.
Štěrboholy – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci A (2011)
21.4.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – ČAFC
Mladší žáci B (2012)