Mladší přípravka A

Ml.přípravka: Na turnaji v Salzbrugu 10. z 16

Ml.přípravka: Na turnaji v Salzbrugu 10. z 16
Víkend po posledních mládežnických mistrácích jsme se vydali na naší první zahraniční štaci. Účastnili jsme se velkého turnaje Mozarttrophy v Salzburgu. Z celkového počtu 16 týmů z ČR, Německa a Rakouska jsme se umístili na hezkém 10. místě.

Pátek:


V pátek dopoledne jsme vyráželi z Prahy, abychom se dostavili do cíle v 16:30. Cesta byla pohodlná, potkala nás jediná zácpa když jsme projížděli skrz Linz. Užívali jsme si poklidnou cestu a natěšení kluků rostlo. Ač pařili v autech různé PSPčka nebo Nintenda, zajímali se také o to, s kým budeme hrát a jak se hraje, případně jaká je kvalita soupeřů. Škoda jen, že nesledovali okolní pohlednou krajinu. Myslím samozřejmě v Rakousku, u nás toho moc k vidění nebylo.


Ke škole jsme přijeli na čas. Jeden z pořadatelů nám ukázal, kde budeme spát, a tak jsme si postupně vybalovali z aut. První, co kluci udělali po vybalení, bylo, že začali hrát opět PSPčka či jiné herní konzole. Jako by si jich po cestě neužili dost. Mé kroky vedly na hřiště, abych přihlásil náš tým a zjistil co a jak. Přivítal mne nádherný areál pěti travnatých a jednoho umělého hřiště. To byla opravdu pastva pro oči.


V půl sedmé jsme šli na večeři. Cesta ze školy na hřiště nám trvala necelou čtvrthodinku, samozřejmě jsme nezapomněli vzít balóny, aby si kluci mohli na parádní trávě začutat. Hned jak dojedli (nebo vyhodili) večeři, šli kopat. Hráli si jen na kousku 6 proti 6. Spontánně si jedna parta sundala trika, aby se poznali, kdo hraje s kým. Chvílemi hráli s větším zápalem, než který jsme u nich mohli vidět při zápase. Ale bylo moc hezké z lavičky sledovat, jak si hrají a jaká jsou parta.
Po večeři a zahrání si fotbálku jsme šli opět do školy, kde si opět vytáhli konzole, ale také karty a ještě si blbli. Usnuli až tak kolem desáté hodiny.


Zatímco kluci usínali, chlapi vyzkoušeli místní zlatavý mok. Tohoto výletu se trenéři neúčastnili, fotbal byl ale nejspíš velmi propíraným tématem. Návrat na přelomu pátka a soboty byl v pohodě a v rámci možností tichý :-).


Foto z pátku:









Sobota:


Ranní vstávání v 6:00 klukům moc nesvědčilo. Nakonec se probrali, umyli a šlo se na snídani. K té byly klasické věci: houska, med, salám, sýr, šunka, máslo, džem, paštika. Čekal nás náročný program se slavnostním zahájením turnaje. Předpověď počasí se naštěstí úplně nenaplnila, sice trošku pršelo, nicméně až odpoledne. Kvůli tomu jsme si nevyšli do města, to klukům ovšem nevadilo.


Po snídani, na které jsme byli první, jsme šli na hřiště. Kluci si opět kopali, my trenéři jsme dolaďovali sestavu. Rozhodli jsme se pro rozestavení 2-3-1, což bylo logické. Hrálo se na půlku hřiště, délka i šířka mi však přišla větší než u nás.


Slavnostní zahájení bylo v 9:00. Na hřišti se seřadily všechny týmy podle národností. Českých zástupců bylo nejvíce. Poté se přecházelo na jiné hřiště, nutno podotknout za doprovodu národních hymen. Když zaznělo "Kde domov můj", přidali jsme do kroku. Bylo to moc hezké. Po představení jednotlivých týmů se družstva rozprchla na hřiště. Nás čekalo ještě oficiální focení. Poté jsme se již vydali na hřiště číslo 5, kde nás čekaly tři dvacetiminutové zápasy. V 11:09 jsme nastupovali k prvnímu zápasu ...



Háje - ASK Salzburg 1:0

Upřímně jsem vůbec nevěděl co čekat. Plac byl na naše poměry obrovský. Bylo vidět, že se střetli dva odlišné národy. Rakušáci na to jsou zvyklí, tudíž hráli opravdu jednodušše. Spíše nakopávali dlouhé míče, o které se v útoku prali útočníci. My jsme postupně také museli hru zjednodušit a hrát na delší přihrávky, jinak bychom celé hřiště nepřeběhli. Docela brzy jsme dali branku na 1:0 a byli o trochu lepším týmem. Jenže Salzburg hrozil z brejků, záloha se nestačila vracet. V tu chvíli se však začalo ukazovat, že máme v bráně velkou oporu. Ráďa chytal po celou dobu turnaje famózně. V zápase vytáhl dva výborné zákroky. Pojistku na 2:0 mohl přidat Pavel, jenže bránu z dobré pozice přestrelil. Další šanci měl myslím Adámek, nedal, ale kluci vybojovali výhru. Byla zasloužená, hráli jsme lépe než Salzburg.


Háje - Garching 0:1

Jediný soupeř na turnaje, na kterého jsme jasně neměli. Němci byli dynamičtější, rychlejší, kombinačně lepší. Kdyby zápas skončil 5:0, tak by se nikdo nemohl divit. Jenže Ráďa byl proti. To, co v bráně předváděl, bylo dech beroucí, chytal opravdu výborně. Vyčapal i dorážky, které kluci odmítli dobíhat. My jsme nevystřelili na bránu, dostali jsme se jen do jednoho brejku. Výborně hrající Garching nás přejel.


Háje - ASV ASKO Salzburg 2:4

Kdo neviděl, neuvěří. Zápas proti domácímu týmu. Výhra by znamenala postup do vyšší skupiny, prohra nebo remíza boj o umístění v nižší skupině. Prvních 6 minut bylo z naší strany hrozných, nechali jsme soupeře hrát a jeden jejich útočník nás ztrestal třemi góly. Od té chvíle hráli kluci tak, jak by měli hrát pořád. Deset minut neuvěřitelného tlaku, Salzburg nedokázal ani odkopnout balón. Po chvíli jsme snížili na 3:2 a stále do Salzbrugu bušili. Bušili jsme tak dlouho, až se soupeř dostal do rychlého brejku a z dvě minuty před koncem zvýšil na 4:2. Škoda, že jsme nebyli důraznější v soupeřově bráně, vytvořili jsme si dostatek brankových příležitostí. Těch deset minut bylo parádních, chce to jen makat takhle celou dobu.



V tabulce jsme skončili 3. Znamenalo to, že další den hrajeme o 9 ? 16. místo v areálu Alpenstrasse.


Sobota ale ještě nekončila. Po zápasech začalo docela pršet. Filip s Matějem se vydali do města, já šel s dětmi do školy, v tom dešti se nám nechtělo je tam tahat.
Ve škole se hrály tradičně PSPčka. Hrál se také bang. Toto hraní však nemělo dlouhé trvání, neboť se kluci prvně ospršili, pak si zahráli, poté se však šlo hned na večeři. Byl řízek z bramborovým salátem a zmrzka. Co na tom kluci nejvíce ocenili byla samozřejmě zmrzlina.


Večer od 20:15 byl v plánu večírek funkcionářů jednotlivých týmů. Večírek byl spojený s rautem. To jsme si to s Matesem užili :-). Debata samozřejmě byla fotbalová, díky tomu, že jsme seděli u překladatelky, mohli jsme se bavit s šéfem jednoho oddílu a vzájemně jsme si vyměnili zkušeností, které z našich podmínek máme. Jako správní reprezentanti jsme šli pořadateli turnaje předat hájeckou vlaječku, za kterou jsme si vysloužili Mozartovy koule. Nicméně při odchodu jsme čapli celou krabičku koulí, aby si mohli dát i kluci.


Foto ze soboty:










Neděle:


Ranní vstávání v 6:00 bylo pro kluky opět drsné. Přesto to zvládli dobře a na snídani jsme byli zase první. Po snídani jsme šli zpátky do hotelu, abychom se hned vydali do druhého areálu. Projeli jsme celé město, kde na nás čekal další hezký areál. Zde byly dvě travnaté plochy. Nastupovali jsme jako první do zápasu, soupeřem nám byl Jablunkov ...




Háje - Jablunkov 6:0

Jednoznačný zápas. Byli jsme jasně lepší, a to jsme zahráli standart. Kluci si zahráli, bylo vidět, že je tento zápas hodně baví. Zastříleli si, dali si góly a šlo se dál.


Háje - ASKO 1. SSK 1919 1:0

Klukům už pomalu docházely síly. Zápas jsme sice zvládli, ale bylo vidět, že už toho mají dost. Pomohlo k tomu i počasí, dost se oteplilo. Rakušáci párkrát zahrozili, ale obrana v čele s Ráďou to vyřešila. Z naší strany to nebylo moc dobré utkání, zápas byl velice vyrovnaný. Potvrdilo se, že nám nesedí styl rakouských soupeřů, kde je spoustu nakopnutých míčů. Záloha totiž musí jezdit nahoru dolu a na to fyzičku zatím nemáme. Jenže my ji nebudeme prozatím potřebovat, když budeme hrát 5+1 na malé hřiště.


Háje - BSV Neuendorfer Fuchse 1:2

Toto utkání velmi ovlivnil rozhodčí. Je to škoda, nepískali zas tak špatně. My jsme vstřelili branku jako první a měli jsme i další šance. Byli jsme lepším týmem. Ovšem rozhodčí dal Němcům příležitost, aby utkání vyhráli. Prvně odpískal penaltu ze souboje, do kterého šli oba hráči úplně stejně. Navzájem se drželi a bojovali o míč, nicméně rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Ráďa střelu chytil, na dorážku nestačil. Další branka přišla po přímáku, který byl odpískán obráceně. Adámek šel do souboje, byl stažen, ale rozhodčí zapískal faul proti nám. Z následného centru padla druhá branka. Snažili jsme se kluky vyhecovat k vyrovnání, makali dobře. Dostali jsme se k ohrožení branky, např. Kryštof měl velkou šanci, brankář Němců ale únik vychytal. Branka na 2:2 nám nebyla uznána. Byla to zajímavá situace. Brankář si položil míč, náš pokyn zněl jasně: "Kryštofe, jdi tam." Kryštof se tedy rozeběhl a dal branku. My se radovali, soupeř se divil. My se začali divit za chvilku, když rozhodčí branku neuznal a ještě navíc chudákovi Kryštofovi ukázal modrou kartu, která znamenala pro Kryštofa 5-ti minutový odpočinek. Zápas tak skončil 2:1 pro Němce.


Po zápase jsem se šel zeptat na nastalé situace a bylo mi vysvětleno, že brankář musí rozehrát míč z vápna. U nás to tak není. O penaltě mi rozhodčí řekl, že prý naši dva hráči stáhli jednoho jejich útočníka.


Nedalo se nic dělat, i tak jsme měli dvě výhry a stále šanci na dobré umístění. V žádném zápase, kromě Garchingu, jsme nezaostávali, a to je hrozně důležité. Kdyby turnaj klukům sedl více a celou dobu šlapali, mohli jsme být výš, ale to je fotbal.


Po těchto třech zápasech jsme si jeli sbalit do školy věci a pomalu se přesunuli na vyhlášení. K tomu nám hrála hezká živá hudba v podání rakouského Míši Davida.
Zaujali jsme nejlepší místa. Sami jsme čekali, na jakém místě se umístíme. Po dohrání hudby došlo na vyhlášení. Kluci napjatě čekali, kdy dojde na nás. Nakonec jsme se umístili na hezkém 10. místě.


Tento turnaj završil naši tříletou cestou, která letos vrcholila přeborem mladší přípravky. Prošli jsme s klukama dlouhou cestu. Když si vzpomenu na příchod k nim a jací tehdy byli, jsem náležitě pyšný, jaký pokrok udělali. Těší mne, že jsem mohl být po dobu tří let jejich trenérem a zakončit toto krásné působení u nich pěkným zahraničním turnajem.


Kluci díky a ať se daří!!!


Háje reprezentovali: Ráďa Skuhra, Vojta Žebrakovský, Vojta Hůlka, Kryštof Voska, Míša Ondrášek, Dáda Srba, Honza Habětín, Domča Kundrát, Péťa Jun, Miška Junová, Adámek Tůma, Pája Vodrážka


Konečné pořadí:

1. Bohemians 1905 1

2. TSV MC Donald´s St. Johann

3. Bohemians 1905 2

4. VFR Garching

5. SAK 1914

6. ASV ASKÖ Salzburg

7. Lieferinger SV

8. FC Zenit

9. TSV Röthlein

10. Háje-SOS

11. ASKÖ 1.SSK 1919

12. TJ Jiskra Litomyšl

13. BSV Neuendorfer Füchse

14. Stadt Salzburg

15. ASK Salzburg

16. TJ Spartak Jablunkov



Fotogalerie:



















Všechny fotky z turnaje ZDE


pondělí 20.6.2011 | Klub | Přečteno: 4139

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

28.3.2024, 14:00, Střešovice UMT.
Střešovice – FC Háje
Starší dorost
28.3.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci A (2009)
28.3.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – ČAFC
Starší žáci B (2010)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
29.3.2024, 10:00, H. Počernice UMT.
Xaverov – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
29.3.2024, 10:15, Ďáblice T.
SK Ďáblice B – FC Háje
Muži B
1.4.2024, 15:30, Újezd nad Lesy T.
Újezd n. Lesy – FC Háje
Muži A
1.4.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Mladší dorost B
3.4.2024, 17:00, Union Strašnice T.
Union Strašnice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 08:30, Háje UMT.
FC Háje – Chodov
Mladší žáci A (2011)
6.4.2024, 10:30, Háje UMT.
FC Háje – Hostivař
Muži A
6.4.2024, 10:30, Uhříněves UMT.
Uhříněves – FC Háje
Mladší dorost B
6.4.2024, 11:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci A (2009)
6.4.2024, 13:00, Háje T.
FC Háje – Braník
Mladší dorost A
6.4.2024, 13:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Čáslav
Starší žáci B (2010)
6.4.2024, 15:15, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka A (2013)
6.4.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – Střešovice
Starší přípravka B (2014)