Muži A

Horní Měcholupy - FC Háje JM 3:2 (0:2)

Horní Měcholupy - FC Háje JM 3:2 (0:2)
Fotbalisté Hájů si prožili učebnicový příklad toho, jak ztratit vyhraný zápas. Na hřišti Horních Měcholup vedli po 23 minutách 2:0 a hru měli ve své moci. Gólem Klíra v poslední vteřině utkání ale prohráli 3:2! Po zápase se hodně zlobili na hlavního rozhodčího, který proti nim odpískal dvě penalty. Hosté ale doplatili také na to, že ve druhém poločase úplně vypadli z tempa.
3:2
(0:2)
2.kolo v Ne 21.8.2016 17:00
H. Měcholupy T
H. Měcholupy
FC Háje
Diváci: 0,
Sestava FC Háje: Provazník-Lojda,Nezbeda,Dub(46.Vlasák),Hančl- Jiroušek(70.Rájecký),Dratva,Petr,Šejnost(85.Hrubý),Soucha-Grešnjakov

Komentář

Ještě než se domácí hráči rozkoukali, tak prohrávali. Běžela teprve pátá minuta a zblízka se prosadil hájecký Dratva - 0:1.

S tímto stavem se fotbalisté v bílých dresech nechtěli smířit a svého soupeře zmáčkli. Gračko, Duka i Svoboda pálili z dobré pozice, ale ani jeden z nich nedokázal prostřelit hradbu těl a k brankáři Provazníkovi tak nic neprošlo.

Ve 21. minutě kopali hosté těsně za hranicí šestnáctky trestný kop. Dratva sice branku netrefil, ale vadit mu to nemuselo, protože chvíli poté předvedl jeho spoluhráč Soucha nejhezčí akci zápasu. Na levé straně se dostal k míči, lišácky přešel přes posledního bránícího hráče a utíkal sám na Čápa, kterého si kličkou položil a do prázdné branky zařídil Hájům dvoubrankový náskok - 0:2.

Do konce poločasu se to dohrávalo v hodně emotivní atmosféře a domácí tým mohl být rád, že do šaten odcházel v plném počtu, protože při dvou situacích bylo na hraně, zda rozhodčí sáhne pro žlutou nebo rovnou červenou kartu.

Po přestávce nastoupili domácí fotbalisté jako vyměnění. Zvýšili aktivitu a hosté se stáhli do obrany.
V 53. minutě se kapitán Holík šikovně prokličkoval před branku, kde po kontaktu upadl a rozhodčí poněkud překvapivě odpískal penaltu. K ní se postavil Svoboda a Provazníkovi nedal šanci - 1:2.

Aktivita měcholupských fotbalistů po této brance narostla a kapitán Holík byl blízko vyrovnání krátce poté. Jeho parádní dělovku zpoza šestnáctky ale stejně parádně zlikvidoval Provazník.

Hosté se ve druhé půli stáhli do obrany a jediný vážnější moment se před domácí brankou stal v 75. minutě. To obránci zapomněli na volného Souchu, který ale míč hlavou netrefil ideálně a branku minul.

V 82. minutě pak přišel druhý penaltový moment, za strčení hráče. Míč si tentokrát vzal Duka a bylo vyrovnáno - 2:2.

Hřiště patřilo domácím a ti se hnali za dalším gólem. Háječtí se ještě více stáhli do obrany, ale nakonec kapitulovali. Běžela druhá minuta nastavení a po jednom z útoků přiletěl míč na zadní tyč, kde jej do branky hlavou pohodlně dostal střídající Klír - 3:2!

Horní Měcholupy - Háje 3:2 (0:2)
Branky: 54. Svoboda z penalty, 82. Duka z penalty, 90+2. Klír - 5. Dratva, 24. Soucha. ŽK: 39. Borek,
40. Holík, 65. Hynek - 44. Dub, 59. Nezbeda, 80. Grešnjakov, 90. Dratva. Rozhodčí: Bočok - Tikal, Chrenko.Diváků: 65.
Horní Měcholupy: Čáp - Vágner, Dejmek (46. Valeš), Borek, Žitný - Gračko (46. Hynek), Duka, Holík, Bláha (76. Klír) - Svoboda, Doležel (76. Šrám). Trenér: Jakub Slezáček.
Háje: Provazník - Lojda, Dub (46. Vlasák), Nezbeda, Hančl - Jiroušek (61. Rájecký), Petr (85. Hrubý), Dratva, Šejnost (85. Novák) - Grešnjakov, Soucha. Trenér: Jan Studenovský.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Horní Měcholupy): „Chtěli jsme odčinit porážku z minulého týdne, ale vstoupili jsme do zápasu katastrofálně. Z hrozných individuálních chyb jsme ve dvacáté minutě prohrávali 0:2, první poločas byl hodně nevydařený. Ve druhém hráči diametrálně zlepšili přístup, soupeř neměl odražené míče a neměl žádnou střelu na branku. Bylo to dobývání, málo prostoru, protože soupeř bránil v sedmi osmi lidech okolo vápna. Z individuálních průniků byly dva pokutové kopy, proměnili jsme je a pak kluci ukázali obrovský morál. Vzali si to k srdci, pochopili, že musí přidat a branka na 3:2 byla odměna celému mužstvu. Když si vezmeme obraz celého zápasu, tak to byla zasloužená výhra.”
Jan Studenovský (Háje): „Špatní, špatní, špatní rozhodčí. Písknout takové dvě penalty, to jsem už dlouho nezažil. A to jsem přišel z divize, kde se dějí věci... Kluci to odbojovali, vedli jsme 2:0. Mysleli jsme, že to ubráníme, ale domácí se ve druhé půli zlepšili. Posadily je zpátky ty penalty. Rozhodčímu kapitán domácích vulgárně vynadá a on nic. Jestli si to nechá líbit..."

Nejlepší hráč Měcholup: Tomáš Duka.
Nejlepší hráč Hájů: Matěj Soucha.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jiří Holík (Měcholupy).

Michal Káva

Fotogalerii z tohoto zápasu od Ondřeje Hanuše najdete ZDE.


neděle 21.8.2016 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 5559

Další články