Starší přípravka A (2013)

V přátelském utkání si ročník 2006 vyzkoušel 7+1

V přátelském utkání si ročník 2006 vyzkoušel 7+1
Na konci prodlouženého víkendu jsme si domluvili přátelské utkání s Tempem, abychom si opět vyzkoušeli hru 7+1, která nás čeká příští rok v mladších žácích.
6:4
(3:3)
v Ne 5.2.2017 10:00
Tempo UMT
Tempo
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Nedělení dopoledne bylo po delší době nezvykle teplé a tak jsme měli ideální podmínky pro fotbalový zápas. Ráno před zápasem nám vypadl z důvodu nemoci jeden hráč a tak jsme na Tempo přijeli v přesném počtu osmi hráčů. S trenérem Tempa jsme se dohodli, že si proto zahrajeme tři třetiny po 20 minutách. Čekalo nás tedy velmi náročné utkání bez možnosti střídání.

Před zápasem jsme si povídali o čtyřech pilířích dnešního zápasu. Komunikace, včasné dostupování soupeře, pohyb a rychlá práce s míčem. S pohybem jsme problém neměli, ale ostatní jsme dostatečně neplnili. V zápase začali hráči mluvit až v poslední třetině a ve hře to bylo hned znát. Dostupování se také postupně zlepšovalo a v práci s míčem máme pořád rezervy.

Hrál se velmi atraktivní fotbal, kdy obě mužstva hlavně útočila. V útočné fázi jsme se často dostávali do šancí, jen jsme byli moc zbrklí a nebo pomalí. Pozitivní je, že jsme se do šancí dokázali dostat, nyní zbývá ještě zapracovat na finální fázi, neboť jsme dnes místo 10 branek vstřelili jen čtyři. 

Díky napadání jsme dnes získali mnoho míčů pro sebe a z toho plynuly i naše šance. Několikrát jsme trefili brankovou konstrukci nebo smolně hráče před bránou. 

V obranné fázi jsme někdy špatně rozebrali hráče a tím soupeři umožnili přečíslení. V okolí našeho vápna jsme nebyli dostatečně důrazní a soupeři jsme občas dovolili i třetí dorážku za sebou.

Při rozehrávce od brány hledáme složité řešení ač máme vedle sebe volné zadní útočníky. Takto jsme často rychle přišli o míč a soupeři darovali gólovku.

Zápas nám ukázal, že si v 7+1 hodně věříme. Vyhovujeme nám více místa a naši kreativní hráči mají více času na tvoření hry. I druhé střetnutí nám ukázalo, že můžeme být před další sezónou plní optimismu. Samozřejmě je na čem pracovat, ale jdeme správným směrem.

Zápasu se zúčastnili: Holý, konečný, Limberg, Lacko, Stříbrský, Domša, Trnka, Zlatuška


neděle 5.2.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 2188

Další články