Muži A

Muži A - Bojovný zápas body nepřinesl

Muži A - Bojovný zápas body nepřinesl
Na hájecké umělce proti sobě ve studeném a deštivém sobotním dopoledni nastoupily dva týmy, které v úvodním jarním kole bodovaly naplno. Domácí Háje překvapily v Újezdu nad Lesy, Horní Měcholupy doma přehrály Ďáblice. Zápas přinesl několik zajímavých šancí, ale gól pouze jeden. V pětadvacáté minutě se o něj postaral měcholupský Borek a hosté si tak odvezli tři body za vítězství 1:0.
0:1
(0:1)
17.kolo v So 18.3.2017 10:30
Háje UMT
FC Háje
H. Měcholupy
Diváci: 50,
Sestava FC Háje: Tlustý - Vlasák,Růžička,Nezbeda,Lojda - Grešnjakov, Brož,Novák,Soucha(75.Hančl),Špinka(42.Kloboučník) -Dub(65.Charvát)

Komentář

V úvodu zápasu byli o hodně aktivnější domácí hráči. Už v šesté minutě se po pěkné kombinaci dostal do nadějné palebné pozice Vlasák, ale Řemínek si s tím poradil a vyrazil prudkou ránu na roh. Vlasák byl při chuti a o chvíli později to zkoušel zpoza hranice šestnáctky, ale tentokrát pálil vysoko nad.

Nepříjemnou věc musel řešit trenér hostů Slezáček hned po osmnácti minutách hry, kdy musel ze hřiště nejzkušenější hráč Klír. Jeho místo zaujal o třináct let mladší Dejmek a o pár minut později se všichni hráči v černých dresech radovali z vedoucí branky. To hosté kopali roh, všechny přeskočil stoper Borek a prosadil se přesnou hlavičkou - 0:1.

O pět minut později mohlo být srovnáno. Domácí předvedli rychlou a pěknou kombinační akci, na jejímž konci se ocitl tváří v tvář Řemínkovi Lojda. Brankář proti němu vyběhl a to bylo rozhodující, protože Lojdovu střelu výborným zákrokem vyrazil. 

Na druhé straně to zkoušel individuálně útočník Duka, který se prokličkoval k zakončení. Tlustý jeho pokus vyrazil na roh, po kterém přeskočil bránící hráče Vejr, ale k míči mu chybělo jen pár centimetrů. Do šaten se odcházelo za stavu 0:1, ale pár minut před koncem mohl vyrovnat Vlasák, na kterého měcholupská obrana zapomněla, ale hájecký hráč hlavou branku jen o kousek minul. 

Domácí fotbalisté stáli před jasným úkolem, do druhého poločasu zvýšit aktivitu. Hodně to zkoušeli vzduchem, ale tam proti vysoké stoperské dvojici hostů neměli šanci a museli hrát kombinačně. To si Měcholupy hlídaly a tak se dlouhé minuty hrálo hlavně mezi oběma šestnáctkami. 

První vážnější šance se zrodila v 69. minutě. Z levé strany přilétl před domácí branku přesný centr na volného Hájka a ten to zkoušel rybičkou, která ovšem gólově neskončila. Deset minut před koncem pak sebrala vítr z plachet navíc ještě červená karta pro Vlasáka. Ten si po jednom ze soubojů pro sebe ulevil „To mě s..." a k překvapení všech k němu rozhodčí přiběhl se žlutou kartou a protože byla už druhá, šla z kapsy vzápětí i červená. 

V závěrečné desetiminutovce mohli hosté definitivně rozhodnout, ale Žitný rychlou kombinaci gólově nezakončil. Pro domácí to bylo hodně kruté. Snažili se, ale soupeř je lidově řečeno nakopal a nakonec byl o ten jeden gól šťastnější.

FC Háje - Horní Měcholupy 0:1 (0:1)
Branka: 25. Borek. ŽK: 73. Vlasák - 16. Kolínský, 63. Gračko, 85. Holík, 88. Duka, 92. Hájek.
ČK: 80. Vlasák (Háje). Rozhodčí: Šaróka - Kalcovský, Váša. Diváků: 50.
Háje: Tlustý - Lojda, Nezbeda, Růžička, Vlasák - Špinka (42. Kloboučník), Novák, Brož, Grešnjakov - Soucha (75. Hančl), Dub (65. Charvát). Trenér: Lukáš Růžička.
Horní Měcholupy: Řemínek - Gračko, Vejr, Borek, Žitný - Bláha (61. Ráža), Klír (18. Dejmek), Holík, Kolínský (89. Nguyen) - Hájek (92. Grozdanič), Duka. Trenér: Jakub Slezáček. 

Hlasy trenérů
Lukáš Růžička (Háje): „Prohra mrzí, ale nepřistoupili jsme k tomu s takovým nasazením, jako v minulém zápase. Mělo to pomalejší tempo a dlouho jsme se do toho dostávali. Měli jsme málo šancí a je z toho prohra 0:1. Sice jsme dohrávali v deseti, ale řada věcí se dala řešit úplně jinak.”
Jakub Slezáček (Horní Měcholupy): „Jsme rádi, že jsme to zvládli, protože nám dost hapruje personální počet. Přišli jsme o útočníka, teď hned v patnácté minutě o nejstaršího hráče Klíra a před sezonou nás opustili dva nejproduktivnější hráči. Háje obměnily realizační tým a okamžitě to přineslo jiný způsob hry, je tam myšlenka a dostává se do nich daleko hůře než na podzim. Rozhodlo, že jsme dali první branku, v těch povětrnostních podmínkách a na této umělce, která je o něco horší, než na jiných hřištích, to bylo těžké. Bohužel jsme nedokázali přidat pojišťovací branku, i když jsme tam šance a střely měly. Nebyl to od nás ale nějaký skvělý výkon, bylo to spíše upracované. O poločase jsem slyšel, že za patnáct minut odejdeme a dají nám nějaké góly, tak jsem rád, že to tak dopadlo a odešli oni.”

Nejlepší hráč Hájů: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč Měcholup: Ondřej Žitný.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Ondřej Žitný (Horní Měcholupy).

Michal Káva

Fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. najdete ZDE.


sobota 18.3.2017 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2688

Další články