Starší přípravka B (2014)

Ročník 2007: Vítězství ve Střešovicích

Ročník 2007: Vítězství ve Střešovicích
​V neděli jsme nastoupili k zápasu bez většiny tahounů, kteří byli na turnaji v Rakousku.
10:19
(5:10)
20.kolo v Ne 4.6.2017 15:00
Střešovice UMT
Střešovice
FC Háje
Diváci: 0,

Komentář

Protože nás bylo málo, doplnila nás šestice kluků z 2006, která společně s Davidem Sádkem obsadila jedno hřiště. Soupeř byl taktéž složen kombinací hráčů 2006+2007.

Před zápasem jsem se s kluky dohodl, že se rozcvičí a pak si dají předzápasový přáteláček proti sobě. Docela mě zarazilo, když si začali nahrávat v kruhu bez jakéhokoli pohybu. A i přes ubezpečení, že takto se dostanou do zápasového tempa jsem nařídil normální rozcvičku po níž následoval slíbený meziročníkový fotbálek.

Ten se hrál 6+1 a byl poměrně ve vlažném tempu, kde po většinu běhal pouze hráč s balónem a tak všechny přítomné diváky muselo více zajímat měnící se deštivé počasí. Na to lehce navázala i první čtvrtina ostrého zápasu, kde na hřišti 2006 raritně nepadl žádný gól a na druhém hřišti jsme prohráli. 

Nicméně následující tři čtvrtiny již vypadaly odlišně jak herně, tak gólově. Bylo hezké sledovat rozdíly mezi našimi hřišti, kde hřiště 2006 bylo dobře roztažené po celé ploše a nabízelo mnoho situací 1vs1. Naopak hřiště 2007 bylo více chumlovaté s množstvím silových soubojů. Co mě těšilo, že jak my, tak Střešovice jsme hráli po zemi, a tak doufám, že nikoho nebolelo za krkem. Z hřiště 2007 bych vyzvedl Láďu S. a Sama, kteří zahráli nad své poměry. 

Pohled tatínka Patrika Borkovce z hřiště kluků 2006:

Hrálo se na dvě hřiště a kluci byli rozděleni podle ročníku. Protože tam byl jeden trenér a ten byl převážně u 07, tak si kluci zápas odehráli vlastně sami. První polovina zápasu byla velmi vyrovnaná. Dokázali jsme si vytvořit spoustu šancí, ale chybělo nám přesné zakončení. Razantnější střely létaly hodně mimo branku a střely na branku byly spíše lehké sehrávky brankáři. Velmi dobře nás při útocích soupeře podržel Filip Bartoš v brance, který především skvěle rychle a přesně rozehrával.

Třetí a čtvrtá čtvrtina byla z našeho pohledu výrazně lepší a to především, díky koncovce. Začali jsme dávat góly. Sem tam se začaly objevovat i hezké přihrávky a zvýšili jsme i tempo a nasazení. Kluci začali být důraznější a oproti první polovině přistupovali až k hráčům. Bylo vidět, že kluky tento zápas baví. V druhé polovině chytal Tomáš Žáček a zachytal velmi dobře. Žádný nepovedený výjezd, nebo rozehrávku neudělal, což nám rodičům udělal velkou radost, tak jako všichni kluci v druhé polovině zápasu.


neděle 4.6.2017 | Luboš Hovorka, Patrik Borkovec | Přečteno: 2452

Další články