Muži A

Muži A: Domácí výhra s Kunraticemi

Muži A: Domácí výhra s Kunraticemi
V sobotu dopoledne jsme v domácím prostředí přivítali soupeře z nedalekých Kunratic.
5:1
(2:0)
7.kolo v So 7.10.2017 10:30
Háje UMT.
FC Háje
Kunratice
Branky FC Háje: 30. Soucha, 45. Dub, 46. Vostrovský, 79. Skirdov, 88. Hovorka. Diváci: 37,
Sestava FC Háje: Lačík-Šejnost(46.Klimentev,51.Hrubý),Sojka,Dvořák, Rájecký,Vostrovský,Hovorka,Soucha,Skirdov-Látal,Dub

Komentář

Úvod zápasu nás zastihl v dobrém rozpoložení, již ve 4. minutě vysunul Soucha přihrávkou za obranu hostů rychlého Látala, který samostatný nájezd neproměnil a branku vysoko přestřelil. Po tomto úvodním brejku se iniciativy ujaly Kunratice, když dvakrát zahrozily nebezpečným centrem z pravé strany.

Obě mužstva měla zájem útočit, bohužel kombinace byla vždy jen od vápna k vápnu, k zakončení se nikdo nedostal. Ve 24. minutě se do další šance dostal útočník Látal, který se tentokrát řítil ze strany, ale jeho střelu stihl zablokovat hostující obránce. I v tomto zápase tak na soupeře fungovala rychlost Marka Látala, ten se do další šance dostal ve 30. minutě, ve vápně si míč zasekl a přihrál volnému Souchovi. Ten dostal přihrávku sice na paty, ale i přes tři blokující obránce se dokázal prosadit a vstřelil tak úvodní branku zápasu.

Byli jsme při chuti a ve 33. minutě se zastřeloval útočník Dub, jehož střelu dokázal zneškodnit brankář. Po následném autovém vhazování se ke střele dostal ještě Látal.

Blížil se poločas a byla ideální doba na vstřelení takzvaného „šatňáka“. Ve 44. minutě si Látal opět zaběhl za obranu. S jeho střelou si hostující brankář dokázal poradit, odražený míč se poté dostal ve vápně k volnému Dubovi, ten si nikým nehlídaný připravil míč a střelou do šibenice vymetl i ty nejmenší pavučiny.

Druhý poločas začal, jako ten první skončil. Rychlou kombinací jsme se dostali k vápnu soupeře a Vostrovskému nezbývalo nic jiného, než zvýšit na 3:0. To byla nejspíše rozhodující branka zápasu. Kunratice sice vrhly veškeré síly do útoku a vytvořily si zajímavé příležitosti, ale ke vstřelení branky to nevedlo.

To se jim povedlo až v 69. minutě, kdy centr z levé strany tečoval do brány náš obránce, Lačík sice stihl zareagovat a vyrazil před sebe, útočník Kunratic byl ale u míče první a s velkým důrazem ho do brány dotlačil. 

Na inkasovanou branku jsme naštěstí zareagovali a opět jsme se tlačili na polovinu soupeře. Do velké šance se například dostal útočník Dub, ale tutovku neproměnil. V 79. minutě se odehrála nejspíše nejhezčí akce zápasu. Do akce se zapojilo hned pět našich hráčů, rychlými a přesnými přihrávkami jsme rozebrali hostující obranu a zvýšili svůj náskok opět na tři branky.

V 82. a v 87. běžel dvakrát Vostrovský sám na bránu, ale svůj druhý gól v zápase si nepřipsal. Gólový účet toho zápasu tak uzavřel Luboš Hovorka, kterého z rychle rozehraného rohu trefil do kolen Látal a míč se odrazil až za brankovou čáru. 

Dnes jsme k dobrému výkonu přidali i 5 vstřelených branek a zaslouženě jsme doma získali 3 body. 


sobota 7.10.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 2491

Další články