Muži B

Muži B: Divoký závěr body nepřinesl

Muži B: Divoký závěr body nepřinesl
V 11. kole I.B třídy jsme zavítali na hřiště Hrdlořez.
2:1
(0:0)
11.kolo v Ne 5.11.2017 14:00
Hrdlořezy T.
Hrdlořezy
FC Háje
Branky FC Háje: 84. Látal. Diváci: 50,
Sestava FC Háje: Láčík-Řezníček,Turek,Chalupa,Čížek-Nguyen,Lojda,Hrubý,Špinka,Látal-Filev

Komentář

Během podzimu nás trápí marodka a tak dnešní utkání museli všichni hráči v poli odehrát celých 90. minut, naproti tomu soupeř střídal minimálně 4x. Za výdrž a bojovnost patří velký dík našim hráčům. Do utkání jsme šli s jasným cílem a to co nejdéle udržet šanci na získání bodů z venkovního zápasu. V prvním poločase nás soupeř často zatlačil, dostal se však jen do pološancí, kdy nebezpečné závary brankou nekončily.

I my jsme se v prvním poločase dostali do zajímavých příležitostí, tou největší byla šance Lojdy. Před vápnem si vyměnil míč s Látalem, ten ho přihrávkou posunul do pokutového území, Lojda si míč ještě připravil a z úhlu vyslal skvělou ránu, kterou domácí brankář vyrazil. Poločas tak skončil 0:0.

Ve druhém poločase to vypadalo, jakoby nám začaly docházet síly. Pár varování nám nestačilo a tak se v 60. minutě dostali domácí do vedení 1:0. Věděli jsme, že nás případná inkasovaná branka hodně psychicky položí. Začali jsme situace řešit individuálně a často jsme přicházeli o míč. V 77. minutě přišel druhý trest, kdy se vápně individuálně prosadil domácí útočník a po kličce zvýšil střelou na zadní tyč na 2:0.

Paradoxně jsme nejlepší část utkání odehráli za stavu 2:0 pro Hrdlořezy. Obrana domácích se více otevřela, nejspíše si mysleli, že mají vítězství v kapse. Svou bojovností nás hnal dopředu hlavně Tomáš Hrubý, který byl v zápase k nezastavení. Posledních 20 minut zápasu bylo našich, bohužel jsme byli v zakončení málo chladnokrevní. V 84. minutě jsme se po dalším brejku dostali k vápnu soupeře, Hrubý posunul na kraji vápna míč Špinkovi a ten centrem našel volného Látala, který snížil stav utkání na 2:1. 

Začali jsme si více věřit a šance dále přicházely. Ve třech minutách jsme měli na kopačkách minimálně dvě branky. Nejdříve se do šance dostal Špinka, který se po nahrávce a uklouznutí domácího obránce dostal k míči, bohužel trefil jen vyběhnutého brankáře. K další příležitosti se po krásné akci na tři nahrávky dostal Hrubý, ale také brankáře nepřekonal. Sérii neproměněných šancí neprolomil ani Látal, kterému ve vápně nahrával Nguyen. Nakonec jsme tedy byli zklamaní, neboť jsme bez střídání sahali po vítězství..


neděle 5.11.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 2369

Další články