Mladší dorost A

Mladší dorost: Zbytečná prohra na závěr podzimu

Mladší dorost: Zbytečná prohra na závěr podzimu
V posledním utkání na podzim jsme si ověřili, že fotbal není krasobruslení. Body se v něm nedávají za pěkné akce, případně za vyložené šance. Rozhoduje, kdo dá víc gólů. Proto tentokrát tři body putují k Vltavě do Holešovic.
1:3
(1:1)
11.kolo v Pá 17.11.2017 12:30
Háje UMT.
FC Háje
Loko Vltavín
Branky FC Háje: 17. Zábranský. Diváci: 30,

Komentář

V přímém souboji o třetí místo v tabulce jsme čelili fyzicky vyspělému protivníkovi. V jeho sestavě dominovali hráči ročníku 2001. Přesto jsme je v prvním poločase přehrávali. Dařila se nám kombinace a vytvářeli jsme si šance. Poměrně lehkovážně jsme je zahazovali. Názorným příkladem bylo sólo na brankáře, které skončilo nepovedenou kličkou.

Jak už to v takovýchto zápasech bývá, když nedáte branku z jasných příležitostí, docílíte ji většinou z akce, která nebezpečně nevypadá. Standardní situaci nedaleko od půlící čáry jsme rozehráli nákopem před branku. Náš hráč vyskočil na míč. Ten ho přeletěl, přesto svým pohybem zmátl brankáře, který nereagoval a mohl balon vytahovat ze sítě.

Vedení jsme do poločasu neudrželi. Soupeři jsme poměrně lacino nabídli vyrovnání. Náš obránce kontroloval balon a pouštěl ho za čáru vedle naší branky. O míč přišel a pro hosty nebyl problém vyrovnat.

Ve druhém poločase se hra vyrovnala. Ubylo pěkných kombinací. Přesto jsme pokračovali v zahazování vyložených šancí. Míč jsme do sítě nedostali ani v momentu, kdy jsme měli před sebou prázdnou branku. Střely ze vzdálenosti několika metrů od branky mířily nad, nebo vedle. Přitom většinou naši hráči nebyli pod tlakem a měli dostatek času přesně vystřelit.

Vltavín se choval jako slušný host. Co mu domácí nabídli, to neodmítl. Přesněji řečeno proměnil. Pár minut po začátku druhého poločasu to byl nepřesný odkop, který se změnil v nahrávku protihráči. Než jsme se vzpamatovali, mířil míč před branku na volného útočníka. Pro něj nebyl problém dostat Vltavín do vedení.

V závěru jsme se snažili vyrovnat. Více riskovali, otevřeli obranu. Šance jsme neproměnili. Hosté nám nepomohli, vlastní gól si nevstřelili. Naopak po dlouhém autu a zaváhání obrany přehodil útočník vyběhnutého brankáře a definitivně rozhodl o tom, že Vltavín bude po podzimu třetí a my skončíme na čtvrtém místě.

U prohry asistovali: Melichar, Pospíšil, Hadraba, Krčil, Zábranský, Gill, Kolář, Lebeda, Hůlka, Hartman, Nevečeřal, Semecký, Rossmann, Chomát


pátek 17.11.2017 | Petr Hartman | Přečteno: 2932

Další články