Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Těsná porážka v Chomutově

Ročník 2004: Těsná porážka v Chomutově
Zlepšené výkony, ano i ne, jak se to vezme, nemůžeme upřít hráčům bojovnost, chtít to urvat, i když to úplně nejde a nejsme v kompletní sestavě, zde nemůžu vytknout vůbec nic.
3:2
(2:1)
1.kolo v Ne 12.11.2017 11:45
SA Poliklinika / tráva
Chomutov
FC Háje
Branky FC Háje: 26.,50. Krayushkin . Diváci: 20,

Komentář

Jenže stále si něco opakujeme během tréninku, poté i osobně hráčům vysvětlíme extra, co si přejeme, ale skutek utekl, dostat branky z brejku, kdy jeden propadne, ale další ho má zastoupit, což se neděje. Postrádáme důslednost v zadní řadě, když to má letět, tak to neletí, naopak, když je čas, tak to letí tam, kam nemá, mezihra nula, což je náročné, běhat sprinty dopředu a dozadu, poté, co nejsme schopni přihrát na dva metry je špatně, zbytečné plýtvání sil spoluhráčů, zde musíme hodně zapracovat, včetně organizace hry, jako celku, na které hodláme tvrdě pracovat během zimní pauzy, dalším bodem bude zapracování dlouhodobě zraněných, kdy budeme spoléhat na to, že po dlouhé době budou správně nažhavení, přáním je přivést dva hráče, kteří budou od první chvíle přínosem do zadních řad, včetně jednoho zabijáka k Alexovi, aby to nestálo jen na něm.

Negativní věci mimo zázemí jsme si řekli, k nim bych přidal ještě to, že se někteří více soustředili na diskuse s rozhodčím než na hru a zbytečně si to nechali otrávit domácím celkem, faul je v momentě, kdy je písknut, pokud není pískáno, hraj dále, komentáře ve stylu – tak to pískej vole, nebo tleskání rozhodčímu s komentáři, to jsou v dospělém zápase červené karty za nesportovní chování, pokud někdo nemá nervy v pořádku, tak ať si dá prášek a je v klidu, protože věčné hádání, i když je hráč v právu ho odvádí od výkonu, na co spoléhá i soupeř, kterému stačí kouskovat hru, i dnes některým hráčům nevyšlo utkání dle toho, na co mají, musí zabrat, nejen při tom, kdy máme míč, ale hlavně pohyb bez míče a nabídka, pokud má hráč míč, musí mít minimálně dvě až tři možnosti komu posunout, ne se zastavit a dělat kličky ze stoje, tím zpomaluje hru a soupeři dává možnost se připravit na bránění. 

Pokud dostanu míč do náběhu, tak si ho nezastavím, ale letím přímo do vápna, kde chci zakončit. Po první inkasované brance, jsme měli hned na to příležitost na vstřelení branky, bohužel Franta dal slabou střelu, kterou na brankové čáře vykopl protivník, to ho rozhodilo a zbytečně se dnes nervoval, fauly na něj byly pískány, jen to chce zachovat více klidu, ale je vidět, že je v zápase, že mu to není lhostejné, i když dnes mu chyběla lehkost v pohybu, jako by byl vyčerpán. Plus bylo, že Alex proměnil 50% šancí, které měl, bylo vidět, že se doléčil a byl plný elánu, to se dá říci i o Týnce, která měla dnes dvoje plíce a naběhala ze všech na hřišti nejvíc kilometrů, což je smutné, zde je to otázka na kluky, zdali by se neměli nad sebou zamyslet, když k tomu připočtu zahrávání standartních situací, tak se nikdo nemůže divit roli, kterou má. 

Tudíž pánové, žádný míč není ztracený, fotbal se posouvá stále dále, kdy je rychlost nejen práce s míčem, myšlení, ale i bez míče strašně důležitá, to znamená mít dobrou fyzickou kondici, sílu v nohou, ale i ve zbytku těla, protože potřebujeme být mnohem silnější v soubojích, ne odpadat, jako hrušky, když foukne vánek. V neposlední řadě, to nejdůležitější, talent je důležitý, ale není vším, pracovitost a oddanost fotbalu je též velmi důležitá, sám hráč musí milovat hru, musí se sám chtít posunout a dávat si malé cíle a tím se posunout v maratonu života dále za svým velkým snem, v našem kádru, najdeme spoustu hráčů, kteří mají talent, ale neudělají nic navíc, či v hlavě mají maglajs, poté jsou dříči. Pak jsou sice hráči, kteří to mají srovnané v hlavě, trénují dobře, mají i talent, jen to chce čas, protože nikdo není Ronaldem či Messim za noc, chce to spoustu dřiny a úsilí. 

Do utkání ve vypjatém konci nezasáhla bohužel Barča, která se nám postarala o fotky a super náladu.

Sestava: David = Kačer (40. Jura) – Luky – Vili – Matyas = Týnka – Mára (67. Nosíno) = Franta (60. Maty) – Hajnej (47. Dimo) – Turbič = Alexis 

Fotogalerie:https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=1709233465756090


neděle 12.11.2017 | Petr Bíro | Přečteno: 3268

Další články