Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Rozhodly standartní situace

Ročník 2004: Rozhodly standartní situace
Dnešní zápas se mi bude špatně hodnotit, ne díky skóre, protože to neodpovídá ději na hřišti.
1:8
(0:4)
11.kolo v Ne 22.10.2017 12:30
Štěrboholy T.
FC Háje
FK Viktoria Žižkov
Branky FC Háje: 49. Hájek. Diváci: 55,

Komentář

Bohužel rozhodují detaily, jako je důraz v zakončení, či zkušenosti z těžších zápasů, které odehrál protivník v mladších žácích, kdy si prošel ligou, včetně kladných i záporných návyků, od signálů při standartní situaci až po simulování v soubojích, nebo držení, které není vidět. Když se k tomu přidá píšťalka, tak je to boj s větrnými mlýny, každý tým se dopustí přestupků v podobě faulů, či důraznější hry, ale pokud je to na obě strany pískáno, jak se má nikdo nic neřekne, to se dnes nedělo, včetně nesportovního chování. 

Během úvodních minut jsme sledovali pěkné utkání z naší strany, do dvacáté minuty, kdy po sérii zákroků, byl posouzen až ten náš, jako nedovolený, první standartní situace a nejmenší hráč skóroval hlavou, to se do půle opakovalo ještě dvakrát, jako přes kopírák, k tomu ještě gól po rohu a do kabin se šlo za stavu čtyři nula, i když děj tomu neodpovídal, zkrátka jsme si to vyžrali do dna, co nedokážeme pochopit jsou prupovídky hlavního sudího, který měl posměšné komentáře během celého zápasu k našim hráčům. Sudí je na hřišti tím výchovným prvkem, to dnes nebylo, včetně kosmického času, kdy se nehrálo ani jeden poločas předepsanou dobu. 

O poločase zněl pokyn dosti jasně, zesílit tlak a neudělat chybu směrem dozadu, uplynuli ani dvě minuty a nepohlídali jsme si brejkovou situaci, kdy se na jednoho hráče nesmyslně seběhli dva a nechali otevřený prostor pro dorážejícího, za stavu pět nula jsme vrhli vše směrem dopředu, soupeř si vědom náskoku se zatáhl, jenže i když jsme se do šancí dostávali, tak nebylo přáno, poté co si Franta třikrát došel pro faul ve vápně, byl písknut až poslední, jako penalta, při tom i z fotek je vidět, že k zákroku číslo jedna došlo půl metru ve vápně, jenže penalta je když jí pískne. Přeci nejde o nic, za stavu pět nula, pokud písknul faul, tak nemá zapotřebí to vytáhnout mimo prostor, kde se to stalo. 

Nejen tato situace zkazila celkový dojem z utkání, ke konci se hráči snažili ještě korigovat stav, ale z následujících brejků jsme inkasovali. Pozitivní ze zápasu – úvodní dvacetiminutovka, a druhá půle třicetiminutovka, mínus – chybí nám důraz v soubojích, jenže ono je těžké, když jsme důraznější je to faul, oproti soupeři, který když hraje stejně je to v pořádku, pokud je to daň, kvůli tomu že jsme nováčci, tak to nechápeme, pravidla mají být pro všechny stejná, pokud Alex dohrál hráče, byl to faul, poté ho zezadu sestřelí protihráč, ten na něj spadne a kope se proti nám, nebo když gólman bez míče nalítne před vápnem dosti agresivně do Alexe, ale míč tam není, to je faul, ale pouze, kdyby to byl náš hráč, nebo vlastně kopyta, jak se o našich hráčích vyjadřoval muž s píšťalkou, jak mají hráči respektovat muže s píšťalkou, když jim říká na hřišti kopyta? 

Běhen zimní pauzy, se poohlédneme po hráčích, kteří jsou schopní nastupovat v zadních řadách a měli by přispět k většímu důrazu v obraně, navíc je za potřebí více bláznů v tom dobrém smyslu, kteří dokáží svou hrou strhnout i ostatní spoluhráče k vyššímu nasazení. No nic, nezbývá než se z této lekce produktivity ze standartních situací poučit, příště reagovat jinak, vzít si z utkání to dobré a negativní věci hodit za hlavu, ale být poučeni, aby se to neopakovalo.

Sestava: David = Kačena (36. Hajnej) – Luky – Voty (64.Juny) – Vili – Dimo (36. Matyas) = Turbič – Mára (64. Maty) – Týnka (54. Lego) – Franta (64. Johny) = Alexis (64. Ruby) 

Fotogalerie:https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=1689409447738492


neděle 22.10.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 3107

Další články