Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Konfrontace s dívčím fotbalem

Ročník 2004: Konfrontace s dívčím fotbalem
Sobotní utkání nám přiválo v ošklivém počasí výhru, která se nerodila lehce.
2:0
(1:0)
5.kolo v So 7.10.2017 14:45
Háje UMT.
FC Háje
Slavia dívky
Branky FC Háje: 21. Krayushkin, 53. Heinrich . Diváci: 25,

Komentář

K vidění nebyl pohledný zápas, ale válka o každý kousek místa na hřišti. Před zápasem jsme si znovu opakovali některé chyby, které jsme předváděli v předešlých klání a apelovali jsme na větší koncentraci a důraz v dostupování hráček. Ze zkušenosti z loňského roku, kdy jsme hráli se Spartou jsme věděli, že nám děvčata nenechají ani píď prostoru, včetně důrazu, protože pokud jdeme nezpevněný do souboje, tak si můžeme akorát ublížit. Začátek byl z našeho podání, jako by hrála leklá ryba, postupem jsme se dostali do tempa, dostávali se do zakončení, jen jsme stále nechali spoustu prostoru pro protihráčky, které měly dostatek času na kolmé přihrávky.

Časem se pohyb po hřišti zlepšil, chlapci ztratili ostych a chodili do soubojů na hranici faulu, což bylo oboustranné, díky tomu se soupeř dostával pod tlak. Z jedné takové akce se nám podařilo vypíchnout míč, Luky poslal kolmici za obranu, kde Alex ustál osobní souboj, následoval výborný první dotek kolem Maky a zakončení z úhlu. V první půli se docela nudil David v bráně, ale když bylo zapotřebí, tak pomohl týmu dobrým výběhem a dodával obraně klid, před našim druhým gólem zahrál mimo vápno rukou, ale ani z následujícího trestného kopu nic nebylo, poté tým dvakrát podržel a připsal si první vychytanou nulu v novém týmu. 

Do druhé půle jsme změnili rozestavení, kdy jsme na hrot vysunuli dalšího běžce a po jedné akci, Alex prodlužoval, Maty šel důrazně do souboje s obranou i brankářkou, když se dva perou, tak třetí v podání Hajnýho se směje, rychle se z orientoval a posunul míč do prázdné brány. Poté jsme mohli přidat ještě nějaké branky, ale nevolili jsme ideální řešení v koncovce, ale i směrem dozadu jsme se opět nevyvarovali nějakých chyb, ale dnes nás soupeř naštěstí nepotrestal, i díky práci kolektivu, když už jeden chyboval, zachránil to druhý. 

Dnes jsme mohli vidět, že pokud vyhrajeme více minisoubojů na ploše, tak musíme vyhrát i celou bitvu, jen musí všichni makat minimálně na 100 %, to nám bohužel často nefunguje, páč máme své nálady, jak v mateřské školce. 

Sestava: David = Johny – Luky – Vili – Franta – Matyas = Hajnej – Týnka – Mára – Turbič = Alexis --- Lego – Kubajs – Jura – Barča - Maty 

Fotogalerie:https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=1675514395794664


sobota 7.10.2017 | Peter Bíro | Přečteno: 2118

Další články