Mladší žáci B (2012)

Ročník 2006: První vítězství v lize

Ročník 2006: První vítězství v lize
V neděli jsme na domácí půdě přivítali Litoměřicko.
10:5
(3:3)
1.kolo v Ne 12.11.2017 10:00
Háje UMT.
FC Háje
Litoměřicko
Branky FC Háje: 80. Trnka, 25.,48.,64. Slavík, 29. Zlatuška, 50. Kubánek, 67.,88. Černý, 44.,22. Pechanec. Diváci: 30,

Komentář

V nedělním zápase jsme chtěli potvrdit stoupající formu. V tréninku jsme přidali, nyní to chtělo jen přenést nasazení v tréninku do mistrovského utkání. V zápasech ligy jsou třetiny velmi dlouhé, za 30. minut v 7+1 se toho může stát opravdu hodně. Úvod utkání byl vyrovnaný a oba týmy se oťukávaly. V druhé desetiminutovce jsme polevili a soupeř toho hned využil. Prohrávali jsme souboje, soupeř byl mnohem agresivnější a často nás dokázal přetlačit. Z toho vyplynuly tři jednoduché inkasované branky během chvilky.

Jenže za chvíli se kopala penalta druhá a Míra to šel zkusit znovu, tentokrát však úspěšně. To nás nakoplo a do konce třetiny jsme srovnali na 3:3, to byl zlomový okamžik zápasu. Ve druhé a třetí třetině jsme byli již jasně lepší, soupeř hrozil jen z brejků, kde to na sebe bral rychlý a šikovný útočník. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 5:4, bohužel soupeř dokázal srovnat na 5:5 a poté nás od další inkasované branky zachránil parádní brankářský zákrok Eneka. 

Do třetí třetiny kluci vlétli posilněni odhodláním dokázat sobě i nevhodně pokřikujícím hostujícím rodičům, že dnes na Hájích oslaví první vítězství. Převážná část posledního úseku hry se odehrávala na půlce Litoměřicka. Každou minutou náš výkon rostl a naši hráči ukazovali svůj velký potenciál. Jedna šance, střídala druhou. V této třetině jsme přidali dalších 5 branek a v zápase zvítězili 10:5. Pro týmovou sebedůvěru bylo toto vítězství velmi důležité, v momentě, kdy nedostáváme jednoduché branky a cítíme šanci na vítězství v zápase, hrají kluci svůj fotbal. Věří si, komunikují a jsou hladoví po gólech. 

Blíží se závěr našeho půlročního premiérového působení v lize žáků, hráči se celý podzim seznamují s rychlostí, nasazením a bojovností v této soutěži a jejich výkony rostou. Pokud si v zápasech udržíme zdravé sebevědomí jako v tom dnešním, podobné výkony budou přibývat.

Děkujeme rodičům za skvělou podporu. 

Zápasu se zúčastnili: Domša, Goikoetxea, Hadraba, Chodora, Kubánek, Málek, Pechanec, Sobotka, Slavík, Stříbrský, Trnka, Zlatuška, Konečný, Černý.


neděle 12.11.2017 | Jan Špinka | Přečteno: 2847

Další články