Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Stále chybí důraz v zakončení

Ročník 05/06: Stále chybí důraz v zakončení
V neděli jsme si zahráli celkem vyrovnaný zápas proti holkám ze Slavie.
2:10
(1:6)
2.kolo v Ne 17.9.2017 13:00
Háje UMT.
FC Háje
Slavia dívky
Branky FC Háje: 24. Vagenknecht, 45. Zlatuška. Diváci: 35,

Komentář

Při nástupu na hřiště byla jasná výšková převaha Slávistek, kluci se ze začátku zalekli a ani se jim nechtělo moc do hřiště a to i s ohledem na dosavadní výsledky. Před zápasem jsme si popovídali o důrazu a hráče jsme navnadili. Když budeme dobře obsazovat, napadat, hrát důrazně a nevypouštět souboje, tak zápas určitě zvládneme.

Na hřišti hráči zápas opravdu z větší části odmakali, i tak jsme se nevyhnuli individuálním chybám a občasným výpadkům koncentrace z čehož pramenil nedůraz a góly v naší bráně. Po většinu zápasu jsme ale byli vyrovnaným soupeřem a chvílemi jsme se dostávali i do tlaku. Bylo krásně vidět, že ve chvíli, kdy si při hře soupeře hráče obsadíme a napadáme rozehrávku, získáváme odražené míče a soupeř začne chybovat i u vlastní brány.

Bohužel nás stále trápí nekvalitní první dotek s míčem a nedůrazné zakončení. Šancí jsme si v zápase vytvořili dost a kluci ze zálohy dnes dobře podporovali jak útok, tak obranu. Bohužel při finálním zakončení jsme si nechali míč až moc odskočit, což bylo snadné sousto pro brankářku hostí, případně jsme zakončili slabou střelou - dloubnutím do míče na dlouhou nohu. Ve středu hřiště a u vlastní brány měli kluci na rozehrávku a převzetí míče přeci jenom víc času a na kvalitě nahrávek a převzetí to bylo znát.

Oproti minulému zápasu hráči na hřišti více spolupracovali a několikrát se nám přes dva doteky a okamžitou nahrávku podařilo soupeře přečíslit a provést rychlý protiútok.

Matouš v bráně díky obraně a hře záložní řady neměl tolik práce, nicméně jako jeden z mála brankářů pochopil svou roli při naší hře v útoku. Ve chvíli, kdy jsme se dostali k bráně soupeře se Matouš vytahoval hodně před naše vápno, dokázal tak sebrat odkopnuté míče soupeře, které hrozily brejkem a zabránil tím minimálně dalším pěti gólům v naší síti.

Dnešní zápas i přes určité individuální chyby ukázal značné zlepšení jak v pohybu, tak hlavně v týmovém pojetí hry. Ve chvíli, kdy se daří je vidět nárůst sebedůvěry a kluci si stále více na hřišti dovolí kličkovat, nabíhat, víc nahrávat a hlavně byla konečně slyšet i komunikace na hřišti.

Zápasu se zúčastnili: Brychta, Erdinger, Kraus, Kupec, Lacko, Matějka, Moravec, Petr, Sojka, Vagenknecht, Zlatuška, Zlatník, Žáček.


neděle 17.9.2017 | Karel Moravec | Přečteno: 1636

Další články