Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Nejlepší výkon sezóny

Ročník 05/06: Nejlepší výkon sezóny
V neděli jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů. To, že jsme nastoupili proti prvnímu týmu tabulky jsme klukům neříkali, aby zbytečně neřešili sílu soupeře.
5:3
(0:2)
7.kolo v Ne 22.10.2017 13:30
Kunratice T.
Kunratice
FC Háje
Branky FC Háje: 6. Zlatník, 23. Vagenknecht, 61. Bartoš. Diváci: 35,

Komentář

První polovina byla jedna z nejlepších, jakou jsem o do kluků viděl. Hned od začátku jsme na soupeře vlítli, naše hra nepostrádala dynamiku, nahrávky, náběhy a zodpovědné bránění. Po minulém, velmi nepovedeném zápase jsme předvedli zodpovědný a týmový výkon. Kluci si hráče dobře obsazovali a obrana měla čas se soustředit na hráče s míčem. Za první polovinu jsme Kunratice pustili asi ke čtyřem střelám na bránu a spíš se jednalo o střely z dálky s kterými si Matouš v bráně v pohodě poradil. Jeho výkon byl proti minulému zápasu, který mu nevyšel úplně odlišný a dlouho držel čisté konto. Naší kluci se dostávali k ohrožení soupeře daleko častěji. Základ úspěchu byla týmová hra, plno přihrávek, kterými jsme se dostávali za soupeře, náběhy a podpora celého týmu, jak směrem dopředu, tak směrem dozadu a hlavně komunikace. První poločas mohl skončit i vyšším rozdílem.

O přestávce jsme si řekli těch pár drobných chybiček a do druhé poloviny jsme vstoupili opět s lepším pohybem. Po deseti minutách se zrodila asi naše nejhezčí akce. Maty z brány posunul na Michala, který si jednoho hráče obhodil, zatáhl míč na polovinu soupeře a posunul na Toma, ten si obhodil dalšího soupeře, nalákal na sebe brankáře a křižně přihrál Adamovi V. Na Adama čekala již prázdná brána, ale těsně před ním míč odskočil a střela bohužel skončila vedle.

Mohli jsme se tak dostat do vedení 0:3, ale potvrdilo se známé pravidlo “nedáš, dostaneš“. Chvíli po této akci soupeř snížil z rohu na 1:2 a převzal iniciativu. Z naší hry se vytratila lehkost a přesnost, kluci znervózněli. Soupeř začal více tlačit a začali jsem propadat ve středu hřiště, Klukům začali docházet síly a již se tolik nevraceli. Soupeř otočil na 3:2, ale díky Davidovi se nám ještě podařilo vyrovnat. Bohužel jsme ale již nedokázali hrát tak koncentrovaně a nakonec jsme prohráli 5:3.

Kluci byli po zápase na sebe naštvaný. Moc dobře ví, že jsme mohli vyhrát, ale za předvedený výkon se stydět nemusí. Všichni si dnes zaslouží pochvalu. Někdo za hru, někdo za důraz, ale všichni za dnešní přístup.

Rodičům děkuji za podporu, ale chtěl je bych poprosit, aby z tribuny nepokřikovali na své děti pokyny. V takovémto zápase, kdy to klukům jde, kde spolu komunikují, hrají to, co hrát mají, se snažíme do hry moc nezasahovat. Kluci dnes předvedli, že vědí, co mají hrát a nepotřebují být roboti. Potřebné informace dostanou od nás trenérů. Pokud to klukům jde, nechme je hrát a ukázat, co všechno umí. Pro nás je to i zpětná vazba na co se dále zaměřit, co na tréninku pochytili, a zda se poučili z předchozích chyb.

Zápasu se zúčastnili: Bartoš David, Brunovský, Hadraba, Kraus, Matějka, Moravec, Petr, Průša, Sojka, Vagenknecht, Zlatník, Žáček.


neděle 22.10.2017 | Karel Moravec | Přečteno: 2007

Další články