Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Těžké utkání v prvním kole

Ročník 05/06: Těžké utkání v prvním kole
Odstartovala nám nová fotbalová sezóna, na kterou jsme se po prázdninách všichni moc těšili.
2:4
(1:1)
8.kolo v Ne 3.9.2017 15:15
Háje UMT.
FC Háje
Union Žižkov
Branky FC Háje: 6. Kraus, 36. Zlatuška. Diváci: 38,

Komentář

Přechod do kategorie žáků sebou přináší několik novinek, ať už je to větší hřiště, více hráčů i delší hrací doba. Hra 7+1 sebou přináší nové principy rozestavení a posouvání a je potřeba, aby si je hráči co nejdříve osvojili.

V prvním kole jsme doma přivítali celek Union Žižkov. Hned po prvních asi deseti minutách hry jsem věděl, že toto bude velmi náročné utkání, protože soupeř hrál hodně destruktivní fotbal, založený na častém nakopávání a nám tento styl vysokých míčů absolutně nesedí. První poločas dokonale shrnu tak, že my jsme se kombinací dostali někam do hloubky soupeřovy poloviny, kde nám ale chybělo lepší převzetí míče do volného prostoru a lepší přihrávky, poté přišla ztráta, po které soupeř hrozil brejky. Snažil jsem se hráče upozorňovat během střídání na určité věci, které bychom mohli řešit jinak, ovšem nejraději bych si vzal nějaký dvou minutkový time-out a řekl to celému tým, protože řešení některých akcí od nás bylo nepochopitelné a spíše jsme to tím soupeři usnadňovali.

O poločase jsme si řekli spoustu věcí, ale hlavní bylo, abychom se nepřizpůsobili soupeřově hře, ale chtěli být aktivní a hrát náš fotbal. Druhý poločas byl lepší, opět jsme se dokázali prosadit a hrát na jejich polovině ale před zahuštěným vápnem to bylo velmi složité. Velmi se mi ale líbil výkon našeho brankáře Matěje Šilhánka, který nás dnes podporoval svou hrou nohama, kdy se často dobře zapojoval do kombinací.

Tento zápas mě hodně mrzí a stejně tak i hráče, když jsme si o tom poté povídali po zápase v šatně. Škoda že tento zápas jsme si třeba nenatočili, protože bych ho rád klukům třeba za pár měsíců pustil a sami by viděli, jakých věcí se někdy dopouštějí. Je potřeba abychom se z tohoto zápasu rychle otřepali a těšili se příští zápas. 

Zápasu se zúčastnili: Brunovský, Brychta, Kubánek, Kupec, Kraus, Lacko, Mathounchanh, Šilhánek, Průša, Vagenknecht, Zlatuška.


neděle 3.9.2017 | Vladislav Volf | Přečteno: 1875

Další články