Mladší přípravka A (2015)

Ročník 2009: Úspěšně zvládnuté derby proti Dukle JM

Ročník 2009: Úspěšně zvládnuté derby proti Dukle JM
Po několika zatažených a chmurných dnech se nám konečně vyjasnilo, a tak jsme si mohli užít parádní podívanou na jihoměstském derby ročníku 2009 mezi hráči z Hájů a Dukly JM.
28:24
(10:11)
7.kolo v So 21.10.2017 13:00
Háje UMT.
FC Háje
Dukla JM
Diváci: 68,

Komentář

Jsem velice rád, že o zápase mohu mluvit v podstatě pouze v superlativech. S klukama jsme před zápasem prohodili pár motivačních slov a přesto, že působili tradičně trochu rozdováděně, bylo v utkání vidět, že si naše slova vzala k srdci. Opravdu, ať by se člověk snažil sebevíc, nenašel by v tomto utkání jediného hájeckého hráče, který by celý zápas, jak se říká, neodjezdil na 110%.

Kromě nasazení, které bylo k naší spokojenosti enormní, však můžeme hledat pozitiva i na jiných stránkách hry. Především hra našich brankářů byla vynikající. Jmenovitě si vzpomínám na super výkon Marťase Sršně či Toma Jiskry, který se na této pozici velmi zlepšil. Díky našim brankářům, kteří hrají hodně vysunutí dopředu, se nám leckdy dařilo soupeře držet dlouhou dobu pouze na jejich polovině. Kombinace našich kluků nás taky velmi těšila. Byla vyhlášena soutěž o nejhezčí a nejnápaditější nahrávky. Na jednom hřišti jsme se pro vítěze této „minisoutěže“ rozhodli pro Toma Kubíka a na druhém pro Honzíka Pitra, avšak ocenění by si zasloužili všichni. Někdy mi malinko scházela klička jeden na jednoho, ale možná mám příliš vysoké nároky 😊. Co však určitě musíme zlepšit a nesmíme přehlížet, je držení pozic. I přes parádní výkon tento taktický aspekt hry stále plně neovládáme.

Avšak důležitější, než pozápasové dojmy nás trenérů, jsou pozápasové dojmy kluků. Tyto dojmy kluci prezentovali jako velmi dobré. Myslím, že jejich osobní hodnocení bylo jedním z nejlepších v sezóně (stejně jako naše). To jen dokazuje, že když se kluci rozhodnou a zápas odmakají, tak nejen že většinou zaslouženě zvítězí, ale k tomu je fotbal mnohem víc baví. A radost ze hry je přesně to, co v nich každý zápas či trénink chceme probudit. Závěrem si tak mohu jen přát víc takových zápasů a víc takových pozápasových hodnocení!!! 

Zápasu se zúčastnili: Adamec, Votípka, Vančura, Valo, Sršeň, Sajler, Mrzena, Moravec, Dovhanych, Fiala, Holý, Jeřábek, Jiskra, Juráček J., Juráček M., Kulhánek, Lisner, Pitro, Novotný.


sobota 21.10.2017 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2407

Další články