Mladší žáci B (2012)

Ročník 05/06: Vyrovnaný zápas s ČAFC

Ročník 05/06: Vyrovnaný zápas s ČAFC
V sobotu jsme ráno za mrazivého počasí odehráli zápas proti klukům z ČAFC.
3:5
(2:1)
v So 20.1.2018 10:00
Schulhoffova UMT
FC Háje
ČAFC
Diváci: 15,

Komentář

Do zápasu jsme nominovali pár kluků, kteří podzim odehráli spíše v JVL, ale svým přístupem k tréninku a zjevnému zlepšení, jsme tyto hráče chtěli zkusit proti silnějšímu soupeři a musím říct, že mě všichni mile překvapili.

Od začátku jsme hráli vyrovnané utkání, kde nebyla nouze o šance na obou stranách a hra se přesouvala ve vysokém tempu od jedné branky k druhé. Soupeř zvítězil pouze díky větší efektivitě v zakončení, kdy jsme ho párkrát nechali projít do vápna bez větších potíží. Naopak nám se občas v přečíslení zamotal míč mezi nohy.

Zápas nám ukázal pozitiva i negativa. Z těch negativních věcí bych vypíchl pár drobností. Klukům se občas nepovedl první dotek, místy jsme zapomínali, kde máme na hřišti svoje místo a tím jsme soupeři dovolili projít až k naší bráně. V neposlední řadě byla na některých hráčích vidět jistá nervozita.

Pozitivních momentů bylo ale daleko více. Za co musím kluky pochválit, byla týmová hra. Několikrát jsme se dostali přes celé hřiště až do vápna. Zvlášť akce, kdy Vojta z brány rozehrál na Patrika, který rychle přenesl na Maxe (protože si konečně pořádně křikl), který pohotově zakončil, trvala asi 5 sekund a maximálně 7 doteků s míčem. Ale i další akce, do kterých se zapojil zbytek týmu, snese pochvalu.

Dalším výrazným zlepšením oproti začátku sezony je hra tělem. Většina kluků se již nebojí si soupeře odstavit, hrát „rameno na rameno“ a jít do souboje naplno. S tím přímo souvisí i přechod jeden na jednoho, nikdo z kluků ze souboje neutíkal a míč si skvěle pokrývali a nedali soupeři nic zadarmo. Konečně se nám daří odbourávat neefektivní bránění vystrčenou nohou, ale fotbalové vystoupení proti protihráči, nebojácnost jít do souboje, odstavení tělem a s tím spojené opětovné získání míče.

Kluci na hřišti bojovali a velká část z nich během podzimu ohromně zlepšila jak techniku a dravost, tak i samotný přístup k tréninkům a na jejich výkonu to bylo znát. 

Sestava: Brychta, Bobruška, Erdinger, Kupec, Kraus, Papež, Plášil, Rotari, Sojka.


sobota 20.1.2018 | Karel Moravec | Přečteno: 2153

Další články