Mladší žáci A (2011)

Ročník 2005: Herně odvážnější výlet na sever

Ročník 2005: Herně odvážnější výlet na sever
V neděli jsme odehráli zápas na nám známém hřišti v Jiřetíně nad Jedlovou proti Varnsdorfu. Na hřišti v Jiřetíně jsme absolvovali soustředění, když byli kluci 05 a 06 v přípravce. Klukům se zápas vydařil a mohli jsme se radovat nejen z hezkého výkonu, ale i z velké střelecké úspěšnosti.
4:7
(1:5)
23.kolo v Ne 13.5.2018 10:00
Jiřetín pod Jedlovou
Varnsdorf
FC Háje
Diváci: 30,

Komentář

Výjezd z Hájů v 7:15, zápas v 10:00, návrat ve 14:45. Takový byl časově výlet do Jiřetína. Jelikož jsme věděli, že přijedeme na místo o 20 minut později, než jsme zvyklí mít sraz, udělali jsme předzápasovou poradu v zadní části autobusu. Kromě definování týmového cíle, který je pro většinu sportovců stejný, jsme si definovali i způsob hry, jakým chceme hrát. V závěrečném hodnocení jsme si pak říkali, do jaké míry jsme ho dodrželi a kluci se shodli, že z velké míry ano. Bylo potřeba se také domluvit na výchozím rozestavení, které jak popsal Dymo, bylo 1-2-1-2-1, v podstatě 3-3-1 či 1-3-3, chtěli jsme být hodně aktivní po stranách, což se zlepšilo ve druhé třetině a bylo nejvýraznější ve třetině třetí.

Prvních deset minut zápasu bylo vysloveně oťukávacích, my jsme čekali na to, co nám Varnsdorf dovolí a jelikož byl ze začátku zakřiknutější, podařilo se nám vstřelit branku a přidat další, že jsme se dostali do vedení 3:0, což bylo pro úspěšný vývoj důležité. Ve druhé třetině aktivita nebyla taková, domácí přidali na obrátkách a dostali se výrazněji do hry. Přesto jsme to byli my, kdo se dostával do výraznějšího vedení a po dvou třetinách byl stav 5:2.

V poslední třetině soupeř zdramatizoval, dostával se do tlaku, ale povedenou Alexovou střelou z dálky a závěrečným únikem Davida jsme zakončili střelecké zásahy na čísle 7. Zejména v poslední části jsme se dokázali rychle vracet pod míč, Simon měl náročný zápas, kdy hlídal o hlavu vyššího kluka. Když byl v situace 1vs1, kluci se rychle vraceli za něj a během dvou, tří vteřin byla situace 4vs1. To byl jeden z důležitých prvků vítězství.

Na začátku bylo zmíněno, že jsme si definovali způsob hry. Snáze se nám pak připomíná, jak chceme hrát a jak se na hřišti prezentovat, když jsme se na tom shodli společně. Trenéři jsme byli se způsobem hry spokojeni.

Dalšími tématy a náměty ke zlepšení byla vnitřní komunikace a herní odvaha. Kdo byl na zápase, asi by neřekl, že kluci výrazně komunikovali, spíš by řekl, že méně, kluci to však v kabině vnímali po zápase jinak. Budeme si o tom povídat. Před třetí třetinou si to celkem vyříkali, dostali prostor bez trenérů a komunikace tam probíhala.

Herní odvaha byla u některých hráčů vysoká, u někoho nižší. Měnila se i v průběhu hry, postupně někteří kluci byli herně odvážnější. I s tímto psychickým atributem budeme pracovat, hlava dělá mnohé. Krásný příklad byl v tomto zápase Dymo, který oproti předchozím byl velmi herně odvážný a jeho výkon tím šel hodně vysoko.

Děkujeme rodičům za podporu, kdy se s námi vydali na sever republiky.

Zápasu se zúčastnili: Tom Pokorný, Adam Lelkes, Dymo Nykyforuk, Alex Klymskyj, David Andronikov, Tomas Järvinen, Tom Kolář, Šíma Černý, Jára Zahalka, Luky Veselý, Simon Větrovec, Fila Prachař.


neděle 13.5.2018 | Otmar Mansour | Přečteno: 2516

Další články