Mladší dorost A

Mladší dorost: Břevno, tyče a nakonec i góly

Mladší dorost: Břevno, tyče a nakonec i góly
Po dlouhé době si kluci zahráli na přírodní trávě. I když na ni nejsou zvyklí, od začátku dobře kombinovali a vytvářeli si šance.
1:2
(1:0)
13.kolo v Ne 15.4.2018 14:30
Zličín UMT
FC Zličín
FC Háje
Diváci: 30,

Komentář

Odpovídalo by tomu i poločasové vedení 4:0. Bohužel ne na góly, ale na nastřelené tyče či břevna. Fotbal se stále ještě hraje na vstřelené branky, takže konečné vítězství nebylo tak drtivé, jak by odpovídalo průběhu hry.

Domácí se od začátku snažili hrát důrazně. Kluci tomu čelili většinu utkání dobrým pohybem a kombinací, což přinášelo šance. Po autovém vhazování jsme trefili břevno. Po další takovéto standardní situaci jsme se dostali v pokutovém území k balonu a mířili do tyče. Po pěkné kombinaci a uvolnění se v šestnátce byl brankář domácích znovu překonán a míč se zastavil opět na tyči. Když už jsme ji konečně netrefili,zabránil vstřelení gólu půl metru od čáry obránce Zličína. Demonstrace toho, jak dominovat a přitom nedat branku, pokračovala. Výsledkem byla pěkná individuální akce a střela. Po ní se domácí brankář ohlédl a viděl, jak se balon odráží od tyče.

Hráči Zličína se do šancí prakticky nedostávali. Sázeli na ojedinělé rychlé protiútoky. Ty nedokázali správě zakončit. Přesto první poločas vyhráli. U vlastního pokutového území jsme ztratili balon, prohráli osobní souboje a volný hráč domácích ukázal, jak se střílí góly.

Po přestávce jsme se snažili nepříznivý vývoj otočit. První čtvrt hodinu to vypadalo, že marně. Do šancí jsme se dostali, ale bez efektu. Během pěti minut jsme nakonec rozhodli o druhém jarním vítězství. Po rychlé akci po straně hřiště následoval přízemní centr, který jsme skluzem uklidili do sítě. Za chvíli jsme se dostali do pokutového území a odražený míč jsme opět nasměrovali do branky domácích. Její strážce vyndával míč ze sítě ještě jednou. Regulérní gól nám nebyl uznán. Přihrávka domácího hráče na našeho útočníka, který byl v postavení mimo hru, byla nesmyslně vyhodnocena jako ofsajd.

Naštěstí to konečný výsledek neovlivnilo. Byť ke konci se Zličín snažil vyrovnat a nejblíže k tomu byl v posledních vteřinách. Po rohovém kopu proletěl míč podél naší branky. Domácí útočníci ho nedokázali tečovat. Tři body ze zličínské trávy tak putují na Háje.

Tři body zajistili: Pospíšil, Hadraba, Zábranský, Semecký, Gill, Coulibaly, Hůlka, Hartman, Sonakiya, Lebeda, Nafarieh, Kolář, Melichar, Nevečeřal, Jun


neděle 15.4.2018 | Petr Hartman | Přečteno: 2217

Další články