Starší žáci B (2010)

Ročník 2005: Zápas dvou rozdílných poločasů

Ročník 2005: Zápas dvou rozdílných poločasů
V sobotním zápase jsme na domácí vypůjčené půdě ve Štěrboholích přivítali tým Viktorky Žižkov. Jako vždy s tímto soupeřem, ani v tomto zápase jsme se nenudili...
5:6
(4:2)
11.kolo v So 20.10.2018 10:30
Štěrboholy T.
FC Háje
FK Viktoria Žižkov
Diváci: 60,

Komentář

Začali jsme excelentně a už v osmé minutě jsme vedli 2:0. A to jsme úplně první šanci po centru z pravé strany na zadní tyč do prázdné brány neproměnili díky parádnímu zákroku soupeřova gólmana. Viktorku jsme přehrávali kombinačně, důrazem, chutí hrát. Tuto vlnu přibrzdil obranný zákrok ve vlastním vápně, který rozhodčí posoudili jako faul a z nařízeného pokutového kopu nejlepší hráč soupeře snížil. Čtyři minuty poté náš gólman zlikvidoval nepříjemnou střelu na zadní tyč, avšak vyražený míč zcela osamocený soupeřův útočník, v okamžiku střely stojící za naší obranou, hlavou dorazil do prázdné brány. Z této situace se nám podařilo zvednout a do poločasu jsme si ještě dvěma nádhernými akcemi vzali vedení zpět.

Hned na začátku druhého poločasu jsme své vedení navýšili na 5:2 a to nás pravděpodobně ujistilo, že se již nemůže nic stát. Ač jsme si řekli, že si musíme pohlídat nejlepšího hráče soupeře s č. 8, přes kterého šly všechny akce soupeře, při vedení o tři branky jsme na tuto skutečnost nějak pozapomněli. Ve druhém poločase do brány soupeře nastoupil nový brankář, který výrazně zrychlil a zpřesnil rozehrávku. Příkladem byla akce po našem rohu, kdy do rychlého protiútoku vyslal své nejlepší spoluhráče, kteří skórovali. A opět skóroval nepokrytý hráč č.8.

Po další nevyužité příležitosti, kdy jsme trefili v situaci 1:1 místo odkryté branky gólmana soupeře, nastal rychlý výkop, chyba našeho stopera, faul na žlutou kartu (která mohla být i červená), přímý volný kop a z nohy hráče č.8 výstavní angličák. To jsme stále vedli o jednu branku, ale nálada a síla v týmu byla na bodě mrazu. Soupeř se chopil šance na obrat v utkání. Další rychlý protiútok šikovného hráče č.11, který si skákající míč přiklepl do běhu levou rukou, následně přehodil brankaře a srovnal stav utkání.

Jako opaření bez síly a energie zápas otočit jsme udělali další chybu, kdy jsme opět hráče č.11 na středu hřiště nepokryli a ten na první tyč prostřelil gólmana. V křeči jsme se snažili ještě výsledek otočit, ale marně. Viktorka větší chutí zápas vyhrát nás porazila třemi svými hráči (č.8, č.11 a urostlý stoper). Na to jakým způsobem a co jí k tomu pomohlo se už nikdo ptát nebude. My si z tohoto zápasu musíme vzít ponaučení, že se za každého stavu a rozhodnutí rozhodčího musíme soustředit pouze na sebe a svou hru, nic nevypustit a až do závěrečného hvizdu se o výsledek rvát. Nikdo jiný ten zápas za nás nevyhraje, musíme si to ubojovat sami.


sobota 20.10.2018 | Milan Pokorný | Přečteno: 2310

Další články