Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Poloviční šance s Admirou

Ročník 2009: Poloviční šance s Admirou
Za pěkného počasí jsme v dalším kole soutěže na dvě hřiště doma přivítali Admiru, kterou jsme v obou zápasech loňské sezony dokázali těsně porazit. Letos jsme prohráli, přestože většina našich hráčů předvedla vynikající výkon. Proč, a kde všude se vyskytly "poloviny"?
13:26
(8:11)
2.kolo v So 15.9.2018 10:15
Háje UMT
FC Háje
Admira
Diváci: 30,

Komentář

Od této sezóny v systému 5+1 potřebujeme vždy minimálně 12 hráčů & 2-4 další na střídání. Na tento víkend nám vypadlo 6 hráčů loňské sestavy (polovina!), čímž jsme se ocitli pod kritickou mezí, a museli o pomoc požádat i kamarády z ročníku 2010. Maty i Marek ze sebe vydali maximum, museli se však mj. popasovat i s velkým hřištěm (a tím větším energetickým výdejem), což i u některých kmenových hráčů v druhé polovině utkání řádně prověřilo, jak jsme na tom s fyzičkou. Poučení pro nás: dále zvýšíme tréninkovou intenzitu v duchu těžko na cvičišti, ... .

Ti, kdo na zápase byli, určitě zaregistrovali rozdíl na jednotlivých hřištích. Zatímco jedna naše polovina soupeře celkově přehrála, druhá neměla štěstí v koncovce, a s jedním či dvěma vstřelenými góly zvítězit nelze. Důvodem bylo i výrazně méně kombinační hry ve srovnání s druhým hřištěm. Kluky je však třeba pochválit, a ještě jednou pochválit za snahu a bojovnost, která nám mnohdy v minulosti chyběla, navíc v situaci, kdy na daném hřišti celou dobu prohrávala - zde jde jednoznačně o palec nahoru, důkazem čehož je bezpochyby i to, že naprosto všichni hráči měli v kabině bezprostředně po zápase dobrý pocit - to je důkaz sebevědomí, na jehož budování dlouhodobě pracujeme!

Co se týče bližšího hřiště, to předvedlo brilantní výkon (i s pouze jedním hráčem na střídání), a soupeř na naše borce za celý zápas nebyl schopen vymyslet účinný recept, většina z několika málo obdržených gólů padla po nepovedené rozehrávce našimi gólmany - zde (dlouhodobě) poučení č. II pro další tréninkové jednotky. Směrem do útoku jsme viděli famózní kolmice, přečíslení, i kombinace, to vše doprovázeno výbornou komunikací, což je alfa a omega efektivního řešení herních situací. Výborně, a hlavně přirozeně (tedy bez jakýchkoliv pokynů) fungovalo vzájemné zastupování se hráčů na hřišti - např. každý obsazoval svůj nejbližší prostor, čímž jsme v drtivé většině situací měli hráče soupeře pod kontrolou, a z aktivního pressingu pak často založili další útočnou akci.

Jako celek nám tento zápas přinesl spoustu podnětů, které budeme dále řešit v tréninkovém procesu.

Zápasu se zúčastnili: Dan Adamec, Vojta Sajler, Honzové Pitro a Moravec, Martin Sršeň, Míša Holý, Fíla Valo, Dan Závorec, Ondra Tomášek, Miky a Jára Juráčkovi, Víťa Dovnanych, Tomáš Kubík a Maty s Markem za ročník 2010.


sobota 15.9.2018 | QALO | Přečteno: 2514

Další články