Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Bitva v Kolíně

Ročník 2004: Bitva v Kolíně
Pokud se nám zdálo, že je zima v sobotu, tak v neděli to bylo ještě více.
3:2
(1:1)
v Ne 25.2.2018 11:00
Kolín UMT
Kolín
FC Háje
Diváci: 18,

Komentář

Při tom, když nám bylo oznámené domluvené utkání s přátelským Kolínem, který hraje divizi, tak jsme si to pochvalovali, ale to jsme nevěděli, že sem nejedeme hrát fotbal, ani kopanou, nýbrž ragby a místy box. Takovéto utkání jsem nezažil na trávnících v Čechách, podobnou zkušenost, máme pouze z loňského turnaje v Německu proti Italům, nevybíravé zákroky, sprosté pokřiky. Pěsti do obličeje, či do žeber o skluzech na kotníky se bavit nemusím. Sice jsme první poločas měli v rozestavení, které zkoušíme převahu s dostatkem šancí k zakončení, ale moc držíme míč a dlouho se připravujeme ke střele mimo vápno, mimo dvou (Voty a Týnka) ty se nebáli to zkoušet i mimo vápno. 

První naše branka padla po penaltě, ale ta se dala již pískat dvakrát předtím, Voty si převzal míč a byl okopáván, jako zahrádka na jaře, držel se až do vápna, kde už byl podkopnut úplně, exekuce se ujal Filip a dal, všem novým hráčům byla umožněna tato situace, aby se mohli i nakopnout gólově, na rozdíl od Buka trefil vnitřní tyč a od ní do branky, a pokud nás neklame paměť, tak i Franta dal první branku z penalty o tyč. Po úvodní brance v první desetiminutovce následoval festival spálených šancí, což se nám vymstilo, opět chyba, na kterou upozorňujeme zápas, co zápas, bránění na tělo, ne kilometr od hráče, poté souběh chyb, které pokazily úvodní dějství. Soupeř vhazuje aut, my ho necháme v klidu zpracovat míč, otočit se, přihrát do náběhu, který krajní hráč nezachytí a brankář zbytečně zalezlý v brance, místo toho, aby zachytil právě tyto nakopnuté míče. 

Poté jsme zazdili zase nějaké šance, z ojedinělé šance soupeře (nákop někam) si vyběhl z brány pro míč Luky, byl hrubě atakován a v následující strkanici dostal Alex přímo pěstí do obličeje, (ve třinácti letech takový zkrat, nebo pokus o vyvolání chaosu na hřišti) nicméně od té doby jsme slyšeli jen tvrdě do nich, nemáme nic proti důrazu, ale zákeřnost je něco jiného a do fotbalu nepatří, natož do mládežnického. Rozhodčí jim sice vyloučil čtyři hráče, místo nich dohrávali další ze střídačky, po nesmyslných faulech na Alexe, Kubu, či Filipa, takhle se fotbal nehraje. Druhý gól, co jsme inkasovali hrubá chyba brankář - obránce, to samé i třetí, ale to jsme opět změnili rozestavení, kde si hráči neplní své povinnosti v daném prostoru a lítají všude a nikde. 

Kdo vydržel běhat od vápna k vápnu tak byli oba střední záložníci, takhle bych si to představoval. Jen se zbytečně nenechat rozhodit soupeřem, který naschvál dohrává souboje za hranou a soustředit se na výkon, dnešní soupeř byl zralý na bůra, protože po fotbalové stránce na to, že je to divizní celek to nemělo nic společného s hrou. Tudíž i přes porážku pochvala za herní projev, až na pár chyb, hlavně úvodní půle. Další víkend nás čeká soupeř z divizní skupiny C, jako byl ten dnešní a za 14 dní jedeme do Čáslavy, to jsou tři možnosti k porovnání úrovně skupiny C. Trenérovo přání mít na jeden z těch zápasů komplet kádr.

Sestava: Luky (David) = Filo – Dimo – Kačer – Matyas = Voty = Mára – Týnka = Hajnej = Kubík – Alex ==) Juraj, Juny, Lego, Turbič


neděle 25.2.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2894

Další články