Mladší dorost A

Mladší dorost: Na suveréna přeboru jsme neměli

Mladší dorost: Na suveréna přeboru jsme neměli
V teplém letním počasí na přírodní trávě jsme zažili konfrontaci s vedoucím týmem soutěže.
5:1
(2:1)
15.kolo v Ne 29.4.2018 13:00
Háje UMT
Vršovice
FC Háje
Diváci: 50,

Komentář

Do zápasu s námi inkasoval ve čtrnácti utkáních pouze pět branek. Sám jich nasázel padesát devět. Jenom jednou prohrál a jednou se musel spokojit s remízou. Kluci přijeli do Vršovic jako druhý tým v tabulce. Měl to být vyrovnaný souboj. Nebyl. Na agresivně hrajícího protivníka jsme neměli a zaslouženě prohráli.

Vršovice mají svůj fotbal založený na soubojích, na důrazné hře tělem a na okamžitém napadání protihráčů. Hrají více dospělý fotbal, než mládežnický. Na to nejsme zvyklí a nedokázali jsme se s tím vyrovnat. Na začátku utkání nám navíc dělaly problémy náběhy za obranu při autových vhazováních. Tím se soupeř snadno dostával do našeho pokutového území a do příležitostí ohrozit naši branku. Paradoxně jsme z těchto akcí neinkasovali. Přesto jsme po čtvrt hodině prohrávali po poněkud laciných gólech 2:0.

Od dvacáté minuty jsem se pomalu začali dostávat do hry. Pomohlo nám snížení po dobře rozehraném rohovém kopu. Náš útočník si naběhl na přední tyč a překonal domácího brankáře. Do šaten jsme odcházeli s nadějí, že bychom mohli uhrát alespoň bod.

Tu jsme živili do momentu, kdy jsme inkasovali potřetí. Definitivní zlom v utkání nastal v okamžiku, kdy došlo ke zranění jednoho z našich nejlepších hráčů. Protivník nohami dopředu vletěl do souboje o míč. Odnesl to kotník našeho záložníka. Ten zbytek zápasu sledoval z lavičky a po něm zamířil do nemocnice. Od té doby bylo na hřišti více nervozity, ostrých soubojů a málo fotbalu. Na zvrat jsme neměli sílu. Bylo pouze otázkou, kolikrát ještě vylovíme balon ze sítě. Stalo se tak ještě dvakrát.

Suverén přeboru si tak vylepšil skóre a vede tabulku s náskokem deseti bodů. Situace na druhém až čtvrtém místě je vyrovnaná. Kluci by se měli pokusit vrátit zpět na druhou příčku. Příležitost k tomu budou mít už v sobotu v zápase s Libuší. Na jejím hřišti zbytečně prohráli, takže mají motivaci toto selhání napravit. Tentokrát by měli narazit na soupeře, který nebude tak agresivní.

Konfrontaci s mužským pojetím fotbalu zažili: Pospíšil, Kolář, Zábranský, Semecký, Gill, Hadraba, Hůlka, Hartman, Sonakiya, Lebeda, Melichar, Nafarieh. Coulibaly, Nevečeřal.


neděle 29.4.2018 | Petr Hartman | Přečteno: 2130

Další články