Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Těžký zápas v Sokolově

Ročník 2004: Těžký zápas v Sokolově
Ranní vstávání, delší cesta a poté dlouhý čas, než jsme se šli vůbec rozcvičit, možná ten největší soupeř.
7:0
(3:0)
13.kolo v So 31.3.2018 12:00
FK Baník UMT
Baník Sokolov
FC Háje
Diváci: 50,

Komentář

Je těžké udržet a vysvětlit hráčům, když přijedou do místa utkání, že mají relaxovat, třeba ještě dvě a půl hodiny a zdřímnout si, místo běhání po venku. Další problém je v tom, že nejsme schopni se sejít ani jednou v sezoně komplet, je konec března a od úvodu sezony, která začala v srpnu, jsem nebyli schopni se sejít ani v jednom utkání komplet, fotbal není kroužek, kam v týdnu odložíme děti a o víkendu jedeme výletovat, to ať chodí do skautu a o víkendu jedou pod stan. Takhle to doopravdy nejde, je mi líto hráčů, kteří tomu obětují dost, ale ostatní spoluhráči to kolaborují, pokud hráč prohlásí, že za stavu 5:0 pro soupeře nemá cenu už doběhnout protihráče, tak ať zůstane doma, to je špatně. 

Jde o to získat míč, ohrozit brankáře, chápu, že je frustrující, když se soupeř nedostane během úvodních deseti minut do vápna a při první možnosti ve vápně kopne našeho hráče zezadu do nohy, zařve a je z toho penalta, bohužel stane se, rozhodčí skočil na špek, ale nejde vymýšlet složité věci, jako Mára, který může dát jednoduchý míč do náběhu, místo toho volí zase nesmysl a hráči, kteří jsou v pohybu, mají poté těžké se opět dostat pod míč. 

Můžeme si to opakovat stále dokola, hrát rychle a v pohybu, místo věčného drbání, kdy se soupeř v klidu zatáhne a vytlačí nás mimo dostřel. Postrádám střelbu ze střední vzdálenosti, to je samé drbání do vápna, kdy už pochopí hráči, že ke vstřelení branky je zapotřebí vystřelit, ne jít až na brankovou čáru. Třetí branka opět laciná, po vyrovnané hře, kdy nás soupeř nechal hrát a zatáhl se na půlku a hrozil jen z brejků, jsme měli pár náznaků, ale bylo vidět, jak moc chyběli kluci z útoku, ne že by se kluci nesnažili, ale je těžké nahradit tank v podobě Alexe a rychlonožku Kubu. Pozitivní je, že jsme si vyzkoušeli na stoperu Turbiče a nevedl si špatně, přes jeho prostor šel jeden gól, ale co se týče zisků míčů, tak byl hodně aktivní, včetně Viliho, dnes to nevyšlo krajům, Dimo i Kačer si nebyli jistí, často za sebe nechávali nabíhat protihráče, ale na druhou stranu, to bylo po hloupých chybách a nezajištění spoluhráčů. 

Po prostřídání dostali šanci Ruby a Johny, makali, ale Sokolov byl pro ně jiný level, po dalším střídáním šli do hry Voty, který moc neběhal díky kolenu, Tom by už mohl konečně chytnou rytmus, je jedno, že se něco nepovede, ale chce to zlomit poctivým výkonem, tam je zapotřebí makat, Jirka to oživil, ale je vidět kondiční manko ještě více než u Toma, pět minut poté se dostal i Juny. Víc než výše skóre, mně mrzí přístup některých hráčů, kteří pouze vyklusávají, místo sprintu za míčem, pokud jim to nedojde, tak je čeká pouze střídačka nebo tribuna, zde už není prostor na věčné poplácávání po zádech a chválit za krásnou kličku nebo přihrávku.

Umět přihrát, získat míč, vystřelit to je na této úrovni normální, pokud projde hráč s míčem na noze přes čtyři hráče v rychlosti a zakončí přesně tvrdou střelou bez šance brankářovi, tak zatleskám, ale to že dá každou pátou přihrávku, nebo získá míč, to je povinnost, od toho jsou na hřišti. Pokud si hráči myslí, že by měli hrát v základu, tak ať to ukazují v trénincích, v zápasech, když jsou na hřišti to musí být uragán, ne pohyb šnečího komanda za obživou, tak někdy vypadá výkon řady jednotlivců, bohužel stále se opakuji, pokud není v týmu konkurence, nemůžeme se posunout dále, hráči stagnují, nemají důvod více na sobě pracovat, protože dobře vědí, že i když na to kašlou, tak trenérovi nic jiného nezbývá než jim dát šanci. 

Sestava: Luky = Dimo – Vili – Turbič – Kačer = Mára = Týnka – Franta = Hajnej – Matyas – David ===) Johny – Ruby – Voty – Tom - Jura – Juny 


sobota 31.3.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2768

Další články