Starší žáci B (2010)

Ročník 2004: Chodov a Slavia dívky

Ročník 2004: Chodov a Slavia dívky
Prodloužený víkend, školy v přírodě, soupiska, jak by to vypadalo, kdybychom mohli točit více hráčů?
3:4
(2:2)
14.kolo v St 2.5.2018 18:30
Slavia Praha UMT
Slavia dívky
FC Háje
Diváci: 15,

Komentář

FC Háje 04 – Chodov JM – 1:2 (0:2)

Plus oproti podzimu, o šest inkasovaných branek méně, i zatlačení soupeře na jejich půlku, mnohem více šancí, které končily na nejlepším hráči soupeře a tím byl brankář. Prvních pět minut měl soupeř optickou převahu, ale tím to skončilo, poté jsme převzali iniciativu, bohužel nepřesnost ve finální fázi, nebo ne zrovna vhodné řešení nás sráželo, v momentě, kdy jsme soupeře tlačili následoval odkop z nouze, místo rychlé rozehrávky ofsajdu nahoru jsme vymysleli něco nemyslitelného, k tomu nepřesně a soupeř šel sám na bránu, díky moc, opět hrubá taktická chyba v podobě jednoho hráče, která není první, už nás to nebaví, kolikrát ani spoluhráče, jak chce někdo hrát týmový sport, když není schopen dodržet základní pravidla, na kterých se domluvíme, u druhé branky se zalekl brankář, místo vystoupení proti soupeři se couvalo a ten ho poté přehodil ze strany, laciné dvě branky, ještě bych čekal od jednoho hráče mnohem, ale mnohem více, moderní fotbal je o pohybu, ne jen narazit a v klidu dojít. 

Na začátku druhé půle jsme dali kontaktní branku, cca posledních dvacet minut byla z naší strany jízda, kvalitní trénink, kdy se soupeř dostával za půlku jen za cenu odkopů, výtečný konec bohužel na branku nestačil, i s pocitem křivdy, kdy se mohly písknout dvě penalty, jedna v první půli, sice byl tahán už před vápnem, ale pokračovalo to až k penaltě, a poté v poslední minutě podražení při zakončení v malém vápně Hajnýho a po pár sekundách i Toma, rozhodčí řekne přeci nebudu pískat penaltu v poslední minutě, jaký je rozdíl mezi fauly v první a poslední minutě toť otázka. Pochvala pro kluky, palec nahoru i pro Toma, který zvládl téměř celé utkání po dlouhé době a vedl si dobře, navíc bez jediného tréninku, bohužel situace s počtem hráčů nás dohnala hodit rovnou do moře a plav, díky, že jsi se neutopil.

Sestava: David = Turbič – Voty – Dimo – Matyas = Týnka – Mára – Franta = Gigi = Kubík – Alex ==) Tom – Hajnej

SK Slavia Praha dívky – FC Háje 04 – 3:4 (3:2)

Ve třetím utkání za čtyři dny nás čekaly holky ze Slavie, kádr se trošičku pozměnil, ale stále jsme měli dosti kilometrů v nohách, ale lepší hrát než pro některé trénovat. Snový začátek, běžela čtvrtá minuta a vedli jsme dva nula, Alex se dvakrát radoval a přesvědčil se, že branku umí dát, jen v divizi mu to nestřílí, ale je to i změnou stylu hry, kdy spíše na hrotu dělá černou práci. Do desáté minuty jsme mohli vést rozdílem populárního bůra, místo toho si začneme hrát na Barcelonu v místech, kde je to nejméně vhodné, nemáme nic proti tomu, aby si hráči něco vyzkoušeli, ale za stavu, kdy je větší rozdíl. 

Prvních deset minut v prvním poločase výtečných, dalších dvacet pět minut bylo velmi slabých z naší strany, tam chybělo vše, můžeme děkovat jen slečnám, že byly milostivé a nevyužily toho. Po důrazném monologu o pauze, jsme zlepšili výkon. Dnešní zápas byl vybojován silou vůle, za to díky, že jsme se snažili někteří hrát až do konce, díky i klukům z mladšího ročníku za doplnění. Hold ponaučení z dnešního zápasu, hraj na maximum za jakéhokoliv stavu, nikdy není rozhodnuto, polevit se dá až při rozdílu o pět. 

Sestava: David = Dimo – Tom – Kačer – Matyas = Týnka – Mára – Franta = Hajnej = Alex – Kubík ==) Lego – Johny – 05--) Dimo – Venca – Adam


středa 2.5.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2295

Další články