Mladší žáci A (2011)

Ročník 05/06: Čekání na Godota

Ročník 05/06: Čekání na Godota
​Sobota popoledni se přiblížila a nás čekal zápas s týmem, který hraje o čelo tabulky.
5:1
(0:0)
12.kolo v So 21.4.2018 14:00
Újezd n. Lesy T.
Újezd n. Lesy
FC Háje
Diváci: 40,

Komentář

Počasí nám přálo, slunce svítilo a byl opravdu hic. Zápas začal z naší strany ve vlažném tempu a předznamenal tak i celý průběh zápasu. V momentech, kdy měl míč na kopačkách soupeř, stávali se z nás pouze diváci. Soupeř měl velmi mnoho prostoru, kterého také patřičně využíval. Nedostupovali jsme k protihráčům na kontakt a proto nás soupeř potrestal slabší střelou z dálky, která se před brankářem odrazila a brankáře přeskočila. Druhý gól soupeře opět provázel náš pasivní přístup při bránění, když jsme metr před bránou nechali protihráče několikrát za sebou dorážet námi nepokrytý míč.

Do konce poločasu se nám podařilo vstřelit jeden gól, což nám do žil nalilo optimismus, že soupeř je hratelný. Začal druhý poločas a ukázalo se, že někteří z hráčů si vykládají "týmový sport" po svém. Nejednou se nám totiž stalo, že jsme "týmově" útočili, ale s obranou už to tak "týmové" nebylo. Náš neúspěch v druhém poločase bych přirovnal k "Čekání na Godota". Byl-li soupeř na balonu, čekali jsme až se s ním na hřišti potkáme. 

Neměli jsme vůbec snahu soupeře napadat a i obsazování od nás bylo jen na oko. Stalo se tak, že nás pomyslný "Godot" navštívil ve druhém poločase třikrát. V zápase jsme si na druhou stranu vypracovali i pěkné gólové šance, které jsme bohužel nedokázali proměnit. Základem bylo vždy využití rychlého přesunu míče po stranách hřiště. Újezd byl po celý zápas aktivnější a vítězství si tak zasloužil. Naši fotbalisti si musí každý sáhnout do svědomí, zda odevzdali na hřišti své maximum. 

Zápasu se zúčastnili: Bartoš Filip, Borkovec, Danda, Hamala, Holý, Kovbel, Mareš, Maršák, Schistek, Veselý, Zahálka, Zlatník


sobota 21.4.2018 | Martin Holý | Přečteno: 1482

Další články