Mladší přípravka A (2015)

Ročník 2009: Vyspělý týmový výkon

Ročník 2009: Vyspělý týmový výkon
Poslední ze zápasů, kterými byl tento týden nabitý nás v neděli pozdě odpoledne zavedl na hřiště Sokola Lochkov, týmu, který v jarní části soutěže dosud neprohrál.
7:12
(2:7)
15.kolo v Ne 13.5.2018 17:00
Lochkov T.
Lochkov
FC Háje
Diváci: 35,

Komentář

Naše sestava byla poskládána v návaznosti na vytížení v zápasech minulých dnů a několik omluvenek, což se mohlo projevit určitou nesehranností - ale neprojevilo! Ba právě naopak, všech 7 hráčů předvedlo ukázkový týmový výkon. Náš dlouhodobý neduh, tedy malou snahu hrát a hru si užít, jakoby kouzelným proutkem odvál čerstvý vítr nad hřištěm a slunce náš tým (zejména ve srovnání s domácími) nabilo energií na maximum. Od prvních minut jsme byli důraznější, neustále se snažili získat míč, a jakmile jsme ho dostali pod kontrolu, ihned konstruktivně zakládali útok za útokem. Výborných křižných passů bylo nesčetně, stejně jako náběhů do volna, několikrát jsme se tak ocitli i v situaci 3 na 1. Produktivita zakončení by určitě ještě vylepšit šla, často se nám stává, že prostě pálíme bez míření, ale na pilování mušky máme ještě spoustu času. 

V tomto zápase bylo obzvláště čitelné, jak krásně lze z různých individuálních předností poskládat harmonický týmový výkon. Základem byla vynikající aktivní brankářská práce, jednoznačně je nutno vyzdvihnout Fílu L. v první čtvrtině, který po jistých zákrocích zakládal přesnými pozičními přihrávkami protiútoky, čímž nemalou měrou přispěl k výraznému vedení 7:2 po prvním poločase. V útoku se (jako již tradičně :) blýskl jeho brácha Luky L., kterého jeho čich na výběr místa ve vápně dovedl k 6 brankám, velmi se dařilo i Honzíkovi M., který zvládl hattrick (včetně gólu z rohu šajtlí přímo do brány), a ještě minimálně na další hattrick měl vyložené šance. Miky J. se svoji rychlostí a disciplinou vpřed i vzad byl vždy o krok před soupeřem a navíc "razítkoval" bránu domácích ze všech stran. A uprostřed pole svými kličkami a následnými přihrávkami útočníkům kouzlili a řídili hru Fíla V., Maty a Šimon. 

Disciplína obsazování byla tentokrát precizní a důsledná, a hlavně kluci na to mysleli naprosto sami.
Během přestávek jsme se tedy zaměřovali na vylepšování dílčích taktických činností, kdy zejména rychlost provedení rozehrávek a s tím související neustálý pohyb hráčů může naší hře dodat ještě mnohem vyšší lesk, s čímž souvisí i nutnost intenzivnější i hlasitější vzájemné komunikace. 

Po taktické stránce je naše hráče navíc nutno vyzdvihnout i za to, že ač se domácí postupně snažili vymyslet různé způsoby, jak naši herní převahu zvrátit, a tudíž podporováni pokyny ze střídačky zkoušeli všechno možné, já si na naší střídačce vystačil víceméně jen s pokynem "Háje střídáme" - vše ostatní si kluci na hřišti vymysleli a zařídili sami - velká pochvala, a držme si takovou herní chuť i nadále! :)


neděle 13.5.2018 | QALO | Přečteno: 2695

Další články