Muži B

Muži B: Nepříjemný první venkovní zápas

Muži B: Nepříjemný první venkovní zápas
Háječtí muži „B“ se v rámci druhého kola pražské 1.B třídy vydali netradičně již v pátek v podvečer do Dolních Počernic. Z loňské sezóny po zaslouženém výprasku 6:1 jsme věděli, že nás čeká nelehký soupeř.
4:1
(1:0)
2.kolo v Pá 17.8.2018 19:00
D. Počernice T.
D. Počernice
FC Háje
Branky FC Háje: 88.Demuth . Diváci: 50,
Sestava FC Háje: Orlich- Vostrovský,Lojda,Chalupa,Rašplička-Nguyen,Látal(82.Mukhamedov),Demuth,Zbořil(82.Ali),Novák(79.Prokhorenko), Marčík(58.Lačík)

Komentář

Oproti poslednímu zápasu na tomto hřišti jsme do zápasu vstoupili aktivně a se soupeřem jsme drželi krok. Hra byla vyrovnaná a převážně se jednalo o boj o střed pole. První velkou, a dokonce gólovou akci si připsala naše družina, kdy zleva přízemním centrem našel Rašplička Marčíka, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Rozhodčí však gól neuznal pro domnělý ofsajd. Bohužel o pár minut později rozhodčí obdobnou situaci posoudili opačně a my prohrávali – 1:0. Naše snaha o vstřelení branky nepolevovala. Často nás však zastavoval zvednutý praporek pomezního. Do šaten se tedy odcházelo za nepříznivého ale hratelného stavu.

Na začátku druhého poločasu jsme soupeře zatlačili na jeho obranou polovinu. Náš tlak však nevedl k vyrovnávací brance a nutno říct, že k její vstřelení je potřeba gólových šancí, kterých bylo pomálu. Naše akce postrádaly finální fázi. Místo vyrovnání jsme tak po zmatcích v obraně podruhé inkasovali – 2:0. Tato branka nás stále nezlomila, dále jsme pokračovali ve snaze vstřelit gól. Nejblíže k tomu měl hlavičkující Lačík, to je však málo. Oproti tomu se více než jednou musel předvést brankář Orlich výborným zákrokem po brejku soupeře. V 81.minutě přišla zlomová branka, kdy po úniku domácího útočníka byl ve vápně nucen Olrich faulovat. Nařízenou penaltu domácí s přehledem proměnili – 3:0. Bylo vidět, že po této brance na tom psychicky už nejsme dobře. Soupeř se zanedlouho radoval ze čtvrté branky – 4:0, a mohl přidat další… Díky tomu však polevil v koncentraci na obranné polovině, čehož využili Lačík a Demuth po jejichž kombinaci ve středu pole se druhý jmenovaný prosadil. Oslavil tak první branku v hájeckém dresu.

Bohužel to je snad jediná pozitivní zpráva z tohoto zápasu. Výsledek je krutý. Za předvedenou hru bychom si zasloužili vyrovnanější stav, avšak vítězství domácích je zasloužené a nám nezbývá nic jiného, než se soustředit na další zápas, tentokrát proti Dubči.


pátek 17.8.2018 | Mikuláš Zbořil | Přečteno: 2254

Další články