Starší dorost

Starší dorost: Start sezóny ve Kbelích se nepovedl

Starší dorost: Start sezóny ve Kbelích se nepovedl
Kluci absolvovali premiéru v zápase staršího dorostu. Mohli si otestovat, jak se v této kategorii hraje. Povedlo se to tak napůl.
4:2
(0:2)
1.kolo v So 8.9.2018 14:00
Kbely T.
Kbely
FC Háje
Diváci: 20,

Komentář

Nemám na mysli naprosto herně a výsledkově rozdílné poločasy. Soupeři z Kbel totiž byli stejně staří jako oni. Nešlo tudíž o 18 leté chasníky. Konfrontace se starším dorostem tak spočívala hlavně v tom, že se hrálo 90 minut a kdo vystřídal, nemohl už zpět na hřiště. Právě to přispělo k naší porážce.

V prvním poločase jsme měli ještě dostatek sil. Byli jsme proto o něco lepší než domácí. Vyhrávali jsme osobní souboje a Kbely prakticky nepouštěli do šancí. Sami jsme si několik dokázali vypracovat. Mohlo jich být více, ale brzdily nás nepřesnosti. Přesto jsme se dostali do vedení. Po dlouhém výkopu brankáře vyhrál náš útočník souboj v pokutovém území domácích a zavěsil. Do kabin o přestávce jsme šli s vedením o dvě branky. Síť za kbelským brankářem jsme rozvlnili z dobře zahraného trestného kopu.

Do druhé poločasu jsme vstoupili se dvěma vynucenými změnami. Začaly nám docházet síly. Prohrávali jsme častěji osobní souboje a někdy jsme se do nich ani nedostali. Přitom bez běhání se ve fotbale nedá uspět. Tím spíš, že jsme nedokázali překonat domácího brankáře hlavou ze zhruba pěti metrů. Při jedné střele mu zase pomohla tyč.

S úbytkem sil jsme se nezatáhli do obrany. Nezajišťovali jsme se a kbelští hráči toho využili. Snížením na 1: 2 se vrátili do hry. Lepší fyzičky využili k vyrovnání. Po něm už bylo pouze otázkou času, kdy nás dorazí. Stalo se tak sedm minut před koncem. Naši otevřenou obranu pak potrestali ještě jednou.

Porážka byla poučná. Hlavně v tom, že bez poctivého přístupu k tréninku se nedá uspět. Další zajímavostí je, že bez problémů tempu po celých 90 minut stačil hráč, který ještě na jaře patřil do žákovské kategorie. Přechod hned do staršího dorostu zvládl bez problémů a patřil k nejlepším na hřišti. Pokud se k němu příště přidá většina spoluhráčů, měli by kluci proti Hrdlořezům v sobotu od 10 hodin a 30 minut na hřišti Chodova uspět.

Premiéru ve starším dorostu absolvovali: Pospíšil, Melichar, Zábranský, Semecký, Kolář, Coulibaly, Hůlka, Hartman, Mašek, Kostka, Müller, Jun, Krejčí


sobota 8.9.2018 | Petr Hartman | Přečteno: 2212

Další články