Starší žáci A (2009)

Ročník 2004: Chce to lepší koncentraci

Ročník 2004: Chce to lepší koncentraci
K zápasu jsme se dostavili včas na tři etapy, ale deset minut před výkopem, jsme čekali již připraveni k výkopu.
3:3
(2:2)
8.kolo v So 27.10.2018 12:30
Vršovice T.
Vršovice
FC Háje
Diváci: 50,

Komentář

Branky: 1x Alex, Víťa, Matyas

Sestava: David = Dimo – Luky – Tom – Vili = Zelí = Jura – Hajnej – Sam – Kubík = Alex ===) Adéla, Víťa, Kačer, Matyas

Začátek hráči podcenili a nepoužili rady od svých spoluhráčů, kteří hráli ještě nedávno u konkurenta, jinak si nedokážu představit obě úvodní branky, dlouhý nákop za půlku, prostrčení a zakončení, mrzí nás jako trenéry, že hráči nejsou více vnímaví k radám a informacím, které dostávají. Pokud mám informaci, že je tam hráč, co má jen levou nohu a pravou na opírání, jde z levé strany, tak si logicky pohlídám přední tyč, taková branka je laciná, jako i střela z dálky v poslední minutě, ano branky padají po chybách, ale proč jim jít tolik naproti, když víme, že to můžeme lépe řešit, když jiní udělali stejné chyby, tak proč je opakovat.

Ono místo nevhodného pubertálního chování řady frajírků stačí vnímat, místo keců. Snažíme se pomoci nejen jednotlivcům, ale i týmu, protože s úspěchem roste chuť i sebevědomí. K čemu je brankáři, že předvede dva super zákroky, rozehrává a řídí si obranu včetně otáčení hry, když je u dvou dosti laciných branek, je to jen o přístupu, místo toho se smát někomu, že je divný, když trénuje poctivě, ale herně se mu nedaří, ono se to zlomí.

Obrovskou radost z branky máme u Víti, který prochází problémem s kolenem, po zakončení Kubíka stál na pravém místě v danou chvíli a přetlačil na brankové čáře soupeře. O Alexovi a Matym je škoda psát, ty zakončují pravidelně, u druhé branky opět zbytečná ztráta na prostředku přirovnal bych to k utkání, které jsme hráli jen o pár hodin dříve, kdy si střední hráč může pomoci se spoluhráčem narážečkou, či vyslat ho do náběhu, místo toho si každý myslí, je technicky na tom, jako Messi a rychlostně jako Bolt. Říkáme si, zdali někteří to nedělají naschvál, takové návyky jsou zabijácké směrem k naší brance, místo rychlé kombinace, kterou bychom rádi viděli to taháme, nejsme už přípravka!!! Měli bychom volit správná řešení.

Na jednu stranu je mi líto Davida v bráně za laciné góly, ale je to obraz podceňování, přitom má na to být mnohem lepším, jen musí sám chtít, trénink je jedna věc, ale zápasy a v nich předvést i něco navíc je věc druhá. Všeobecně nebudeme tleskat každé dobré přihrávce či zakončení, nebo zabránění soupeři v zakončení, od toho přeci hrajeme fotbal, to by mělo být již automatické, jsme jen krůček od dorostu, nemůžeme do nekonečna jednat s hráči, jako s malými hráči, jen při vyšších cílech se můžeme posunout dále, pokud chybujeme, tak si to musíme říkat a nejlépe za tepla, dokud je to v paměti, k fotbalu patří i emoce bez nich to zkrátka nejde, bohužel u některých hráčů to postrádáme.

Obrovským plusem do 69 minuty byla naše hra, kdy jsme dobře kombinovali a přenášeli hru, dobře se do ofenzivy zapojovali obránci, diktovali jsme tempo hry, dokázali to otáčet, obehrávat celé hřiště, na to že půlka kádru měla těžký zápas v nohou, tak jsme je nepouštěli do koncovky, až v poslední minutě standartní situace. Zde jsme si zasloužili vyhrát, ne kvůli tomu, že kvalita je na naší straně, či zvládnutí po fyzické stránce, ale to nejhlavnější – my chtěli hrát kombinační fotbal po zemi místo odkopů, dnes jsme hráli hezky po zemi, bohužel chyběla koncentrace do konce zápasu, i když vlastně vnitřně jsme vyhráli Alex dal dva góly, ale ten jeho první nebyl uznán pomezním...

Jedno jméno bych pochválil nad rámec ostatních, kteří odehráli svůj standart, tím hráčem Dimi, který plnil to, co bychom si přestavovali od obránce, aktivní směrem dopředu i poctivý dozadu, ano i sem tam byla nějaká chyba, ale oproti minulému týdnu to bylo nebe a dudy. Teď nás čekají prázdniny, zasloužený odpočinek pro všechny a doléčení šrámů, nejen na duši.

Fotogalerie:

https://www.facebook.com/pg/FC.Haje04.mujmail.cz/photos/?tab=album&album_id=2133353160010783


sobota 27.10.2018 | Peter Bíro | Přečteno: 2214

Další články