Starší přípravka B (2014)

Ročník 2009: Tradiční podzimní potkání se s týmem Podolí

Ročník 2009: Tradiční podzimní potkání se s týmem Podolí
V pozdním nedělním odpoledni nás čekal první podzimní zápas na dvě hřiště systémem 5+1, a již tradiční soupeř z Podolí na jeho domácí travnaté půdě na Kavčích horách.
32:20
(17:8)
1.kolo v Ne 9.9.2018 17:00
Podolí T.
Podolí
FC Háje
Diváci: 60,

Komentář

Zkusme se vrátit o rok zpět, kdy jsme podlehli 29:16, a připomenout si, jak se utkání loni událo. Tehdy náš výkon táhlo několik málo jedinců, zatímco většina ostatních působila ospalým dojmem a hrát se jim vlastně moc nechtělo. Takovým způsobem se pak v týmovém sportu uspět nedá, vázla nám kombinace a s tím spojené návazné herní činnosti. Co tedy letošek? Diváci, kteří na zápase byli, budou asi souhlasit, že herní chuť nebyla znovu u všech 100%, a to nás opět táhlo dolů. Na druhou stranu, kombinačně to bylo často velmi pohledné - jakmile jsme si několikrát rychle přihráli, rázem jsme ohrožovali branku soupeře. Nutno podotknout, že ta byla střežena šikovnými brankáři, mnoho šancí jsme tím pádem neproměnili.

S herní chutí souvisí herní intenzita - všichni již velmi dobře víme, že šikovní jsme dost, a hlavní rozdíl oproti ligovým týmům tkví v neustále pozornosti a maximální rychlosti provedení všech herních situací. Toto byl další kamínek úrazu, se kterým jsme se v utkání potýkali - když se mi na zápas nechce, tím pádem se mi nechce ani moc běhat, a tedy ani se rychle rozhodovat, protože myšlenkami jsem jinde...

Je však třeba opět vyzdvihnout, že v našem středu trvale je (a zvyšuje se), počet hráčů, kteří maximální intenzitu a pozornost v utkání drží, což bylo jednoznačně patrné i včera. Ač obvykle individuální hodnocení neprovádíme, tentokrát si výjimku bezpochyby zaslouží výkon Mikyho, jenž si připsal jeden z nejlepších zápasových výkonů kariéry - vždy důsledný dopředu i dozadu, kombinující i odvážný v zakončení, plus, navíc, odehrál celou polovinu utkání bez střídání na pozici záložníka, což si zaslouží smeknutí i po fyzické stránce. Pokud by to takto fungovalo u všech po většinu hrací doby, byla by to jednoduše paráda!

Tento bod nás přivádí k systému 5+1 jako takovému. Z trenérského pohledu se nám v prvním soutěžním zápase všichni záložníci moc líbili, a bylo vidět, jak důležitá byla v tomto ohledu účast na soustředění, což bylo patrné i na dalších herních dovednostech.

Jaké poučení nám tedy plyne z tohoto krátkého meziročního srovnání? Zase jsme se posunuli a zlepšili. Individuálně a týmově dokážeme více než loni. Všichni však pravidelně nemakáme na plno - to je ale něco, co již souvisí se srdcem, sebevědomím a vnitřní motivací. A ta se buduje dlouhodobě všude, logicky nejen na trénincích, ale i doma, ve škole, apod. Budeme proto rádi, když vy, rodiče, svým dětem s tímto budováním budete nápomocni, samozřejmě tak, že naprosto zásadní je motivace VNITŘNÍ, opatrně proto s tou vnější :) . Děkujeme.

Zápasu se zúčastnili: Jára Votípka, Dan Adamec, Víťa Dovnanych, Tomáš Kubík, Jára Juráček, Miky Juráček, Vojta Sajler, Maty Fiala, Ondřej Tomášek, Honza Pitro, Šimon Jeřábek, Fíla Valo, Martin Sršeň, Honza Moravec, Tomáš Jiskra, Míša Holý


neděle 9.9.2018 | QALO | Přečteno: 1603

Další články