Muži A

Viktoria Žižkov B - FC Háje JM 1:1 (1:0)

Viktoria Žižkov B - FC Háje JM 1:1 (1:0)
Fotbalisté Hájů zůstávají i po třetím jarním zápase neporažení. Na dvě výhry navázali v sobotu dopoledne remízou 1:1 proti Žižkovu B. Rezerva ligového týmu dodržela svou normu – do třetice dala pouze jeden gól, z odvet už ale vytěžila čtyři body. Víc šancí si v tomto utkání vytvořili žižkovští mladíci, kteří v závěru nevyužili přesilovku po vyloučení obránce Hájů Slabého.

Žižkov začal náporem a během pár vteřin zahrával několik standardních situací. Po jednom ze závarů pálil dobře Kravcov, ale míč mířící do branky se přes houštinu těl do sítě nedostal.

Hosté se dostali do šance po dlouhém autu obránce Slabého, který si v pokutovém území našel Soucha, ale jeho halfvolej z dobré pozice skončil vysoko nad.

Utkání, které se hrálo na nové umělé trávě v Horních Měcholupech, bylo plné nepřesností a ostrých soubojů. Hezkými fotbalovými momenty oba celky šetřily. Na dostřel branky se v prvním poločase dostávali hlavně domácí: Polanský to zkoušel z dvaceti metrů, ale míč letěl přímo na gólmana Tlustého. Pak se po přímém kopu ocitli za obranou Zelenka s Valentou, jenže byli sami tak překvapení, že se nedomluvili, který z nich akci zakončí, a o svou šanci přišli. Po dalším dlouhém autovém vhazování, které oba týmy hodně využívaly, pálil z ideální pozice žižkovský Valenta, jenže opět jen doprostřed branky.

Aktivita Hájů směrem dopředu končila většinou před pokutovým územím soupeře, výjimkou byl přímý kop Souchy, který u levé tyče v pohodě zneškodnil brankář Boháč.

Svou větší nebezpečnost potvrdil Žižkov B ve 32. minutě. Stoper Zelenka naskakoval na standardku Vytlačila, líznul míč, který se mu od bránícího hráče odrazil k nohám, poté už přišla vzorná dorážka – 1:0!

Ve druhém poločase se ale obraz hry úplně obrátil. Háje vysunuly ze stopera na hrot svého kapitána Duba, začaly hrát na klasické dva útočníky a rázem byly mnohem nebezpečnější. Právě Dub střílel po dvou minutách těsně vedle pravého horního růžku, k vyrovnání mu chybělo málo.

Stejně jako o chvíli později střídajícímu Musilovi, který ve skluzu „najížděl“ v tandemu s bekem Vlčkem na parádní přihrávku Janouška před prázdnou branku, jenže asi půl metru před čárou ho nešťastně nasměroval mimo tyče. Tohle byla obrovská šance.

V 54. minutě ukázal Janoušek, že má na hřišti kromě geniálních momentů i velké zkraty. Nesmyslně si to před vlastním vápnem namířil s míčem do klubka tří protivníků a místo založení útoku Hájů přišla obrovská šance Žižkova B: Vytlačil trefil křížnou střelou tyčku!

Tady se mohl zápas zlomit na stranu domácích. Jenže přišlo rychlé vyrovnání...

Z protiútoku poslal Slabý křížem pas na Boháče, ten ho zatáhl k lajně a přihrál pod sebe na Souchu, pro kterého nebyl problém zblízka srovnat skóre.

Žižkov zahrozil po hodině hry, kdy střídající Doležal výbornou individuální akcí připravil nadějnou pozici pro Kravcova, jenže ten střílel slabě doprostřed. Háje byly po změně stran lepší, živější, ale zastavil je moment ze 73. minuty. Po ztrátě míče šli domácí do rychlého brejku, který zastavil Slabý ostrým faulem zepředu na Holíka. Rozhodčí Handl tasil bez předchozího varování červenou kartu. Do té doby udělil v zápase jen jednu žlutou a jeho verdikt se hostům vůbec nelíbil.

Žižkov si trochu oddechl, proti soupeři v plném počtu by ho asi čekal krušný závěr. Takhle si jeho hráči ještě vytvořili jednu obrovskou šanci ke skórování: Vytlačil se v pokutovém území krásně uvolnil, ale jeho tutovku zlikvidoval Tlustý skvělým zákrokem, když míč reflexivně vykopl nohou a uhájil tak pro svůj tým jarní neporazitelnost.


Žižkov B – Háje 1:1 (1:0). Branky: 32. M. Zelenka – 55. Soucha. ŽK: 58. Vlček (Žižkov). ČK: 73. Slabý (Háje). Rozhodčí: Handl – Havel, Cichra. Diváků: 60.
Žižkov B: M. Boháč – Vlček, Votřel, M. Zelenka, Dvořák – Vytlačil, Polanský, Holík, Lechner (83. Bláha) – Kravcov (86. Varga), Valenta (57. Doležal). Trenér: Jan Hušbauer.
Háje: Tlustý – Vlasák, Krejčí, Dub, J. Slabý – Soucha, Štípek (44. Musil), V. Hruška, Šůs (83. David) – Janoušek – J. Boháč. Trenér: Zdeněk Slabý.

Hlasy trenérů:
Jan Hušbauer (Žižkov B): „Začátek byl z naší strany velmi aktivní, vyložené šance jsme ale bohužel neproměnili. Háje ve druhém poločase srovnaly krok, převzaly iniciativu, byli jsme pod tlakem. Začaly nás napadat, dojíždět, nenechaly nás rozehrát balon jako v prvním poločase. Museli jsme přejít k systému nakopávaných míčů a nedostali jsme se do hry. Pak došlo k vyloučení hráče Hájů, který měl obrovský zkrat. V posledních dvaceti minutách jsme to do branky nedotáhli, i když tam ještě příležitosti byly. Po tom průběhu zápasu by pro nás asi byly příjemnější tři body, ale v naší situaci je každý bod dobrý.“

Zdeněk Slabý (Háje): „Trochu si pobrečím. Bednář měl dneska promoci, Jakub Hruška zjistil při rozcvičení, že nemůže nastoupit, Venca Hruška říkal, že vydrží tak tři minuty, protože se mu vrátila bolest kolena, Janoušek zase celou zimu netrénoval a hrál první zápas. Bylo to pro nás trochu komplikované. Hřiště bylo sice pro oba stejné, ale mělo by se na něm hrát osm na osm. Je lepší jít s děvčetem do Stromovky, než na tomhle hrát fotbal (směje se). Když vezmeme poměr šancí, můžeme být ve finále rádi za bod. Bohužel nebyl k vidění žádný hezký fotbal, jen souboje. Soupeř hrál na moje gusto zbytečně agresivně. Červenou jsme sice dostali my, ale to je na posouzení rozhodčího. Při trendu, jakým bylo utkání řízeno, kdy se nedávaly karty ani za držení za dres zezadu, tak za tenhle zákrok by se měla dávat žlutá. To vyloučení se mi zdálo přísné.“

Nejlepší hráč Žižkova B: Martin Votřel
Nejlepší hráč Hájů: Martin Tlustý
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Vytlačil (Žižkov B)

 

Radim Trusina


neděle 25.3.2012 | www.fotbalpraha.cz | Přečteno: 2777

Další články


Rozpis zápasů / Výsledky

3.5.2024, 16:30, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Starší přípravka A (2013)
3.5.2024, 17:00, Háje UMT.
FC Háje – Admira
Mladší přípravka A (2015)
4.5.2024, 09:00, Háje UMT.
FC Háje – Střešovice
Mladší dorost B
4.5.2024, 09:00, D. Počernice T.
D. Počernice – FC Háje
Mladší žáci A (2011)
4.5.2024, 09:00, Háje UMT.
FC Háje – Zvole
Starší přípravka B (2014)
4.5.2024, 10:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Sokol Třebeš
Starší žáci A (2009)
4.5.2024, 12:00, Mikulova UMT.
Dukla JM – FC Háje
Starší přípravka B (2014)
4.5.2024, 12:30, Nad Přehradou T.
FC Háje – Sokol Třebeš
Starší žáci B (2010)
4.5.2024, 13:30, Vršovice T.
Vršovice B – FC Háje
Muži B
4.5.2024, 17:00, Vinoř T.
Vinoř – FC Háje
Muži A
5.5.2024, 12:30, Háje T.
FC Háje – Tempo B
Starší dorost
5.5.2024, 13:00, Podolí UMT.
Podolí – FC Háje
Mladší přípravka A (2015)
5.5.2024, 15:00, Háje T.
FC Háje – Admira
Mladší přípravka B (2016)
5.5.2024, 15:00, Háje UMT.
FC Háje – Čestlice
Mladší přípravka B (2016)
5.5.2024, 17:00, Háje T.
FC Háje – ČAFC
Mladší dorost A
5.5.2024, 17:00, Běchovice T.
Běchovice – FC Háje
Mladší žáci B (2012)
5.5.2024, 17:00, Nad Přehradou T.
FC Háje – Chrudim
Mladší žáci A (2011)